spousteni programu v siti

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
jack68
Začátečník
Začátečník

spousteni programu v siti

Příspěvek od jack68 »

Omlouvam se ze zase otravuji.
Nainstaloval jsem na server program autoskola.Klientum jsem nasdilel k adresari potrebna prava(ze zoufaloslti jsem zkousel dat i full control)ale oni program nespusti jen admini :( cim to muze byt
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

pokud je program na lokalu, da se spustit bez admin prav?
hlasi ti to nejakou chybu (pristup odepren ?) ?

"nejde spustit" neni dostatecny popis problemu, aby se z toho dalo neco vyvodit.
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
jack68
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jack68 »

Dony píše:pokud je program na lokalu, da se spustit bez admin prav?
hlasi ti to nejakou chybu (pristup odepren ?) ?

"nejde spustit" neni dostatecny popis problemu, aby se z toho dalo neco vyvodit.
Program je nahrany na serveru.A na lokalnich stanic se jen pousti.
Kdyz se ho snazim otevrit jako admin tak ho otevru.Kdyz se ho snazim otevrit jako klient(i se vsemi pravy)tak mi to nevypise zadnou chybu ale zaroven neotevre ani program.Proste nic se nestane.Obevi se presipaci hodiny a pak to hned skonci bez jakekoliv hlasky
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

trochu upresni kde je kdo a kdy admin, uvedom si, ze se ti opravneni vztahuji jak ke stanici, tak k serveru
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
jack68
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jack68 »

Dony píše:trochu upresni kde je kdo a kdy admin, uvedom si, ze se ti opravneni vztahuji jak ke stanici, tak k serveru
Clenove:
Administrator:(ma veskere prava muze instalovat,vytvaret ucty,rusit atd)ten program spusti
klienti:(ty mohou vse krome instalovani programu na lokalnich stanicich)Tvorba adresaru,ruseni atd.-program jim nejde spustit.
Ostatni-Ty nemohou skoro nic.Instalovat,nemohou vytvaret adresare nic.Mohou jen spoustet programy a delat vnich.Tem program taky nejede.
Program nevypise ani v jednom pripade zadnou hlasku.
(doufam ze jsem to podal uz lepsi)
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

no... zase jsem se nic nedozvedel....

kdyz se prihlasis jako "ne-admin", jaka prava mas vzhledem k nasdilenemu adresari na serveru?
pokud mas to, co je nasdilene na serveru nakopirovane v adresari na lokalu, lze program z tohohle adresare spustit?
jack68
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jack68 »

Dony píše:no... zase jsem se nic nedozvedel....
kdyz se prihlasis jako "ne-admin", jaka prava mas vzhledem k nasdilenemu adresari na serveru?
pokud mas to, co je nasdilene na serveru nakopirovane v adresari na lokalu, lze program z tohohle adresare spustit?
Kdyz se prihlasim jako ne-admin tak vzhledem k nasdilenemu adresari na serveru(tomu programu) mam vsechny prava(r,w,x)Puvodne jsem nastavil jak u jinych programu pouze(r,x)Ale jelikoz to nefungovalo(jen tento program)tak jsem jim dal veskera prava.Kdyz program prehraji na lokal tak uz nefunguje ani pod adminem :( Vubec nevim cim to je.Jedna se o program Autoskola.Je to program ktery si do sebe nacte z *txt souboru ruzne otazky a pak je nahodne vybere a spusti.(nejde o sitovou verzi)
Ja to nahral na server z toho duvodu ze kdyz se uzivatel prihlasi ma to uz po adresarem te skupiny do ktere patri.Takhle bych musel po lokale obehnout spoustu stanic.
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“