Poradite se sestavou max. 22 000,-

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Riksa46
Nováček
Nováček

Poradite se sestavou max. 22 000,-

Příspěvek od Riksa46 »

Muj navrh na sestavu:

Intel Pentium D805 BOX
Gigabyte GA-81945P-G
Sapphire RX1600XT
Corsair 1024MB DDR II 667Mhz dual CL 5
WD2500KS SATA2 250GB, 16MB
DVD LG......asi LG GSA4167B
Chiftec 410W ATX 2.0 cena byla cca 1350,-
3R System R202Li

Chtel bych zkusit taktnout CPU, jinak na pocitaci delam vsechno mozny :) pracuju (vetsinou jenom Word + Excel no a k tomu nejaka muzika, na pozadi stahovani a tedkom zkousim delat v CADu), hraju hry (jednou za cas, ted jsem treba nehral tyden, ale nekdy kdyz mi neco chytne tak u toho vydrzim treba i 2hodky dene - vetsinou zavody, ale zahraju si i Quake 4 atd.) Tak jak jsem vybral? Tlacila mi hodne cena. Takhle, mi to vyslo na cca 21 363,- no a jak jsem psal maximum je 22 000,- Predem dekuji za kazdou radu
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

jen bych dal desku Asus P5LD2 - Intel 945P a pak to je dokonalý :)
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Ano, Asus je nyní hodně zaměřenej na Intel, radši bych zvolil jej.
Skříňy bych rovnou vzal komplet chieftec skříň spolu se zdrojem. Je to velká a těžká kráva, ale když to toho dáš zpomalenej 12cm větráček, tak je to krása.
bílá: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32107
černá: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30647

Mají zasouvací lyžičky pro 5,25" pozice a pro 3.5" mají takové vyjímatelné koše. Nahoře je ned zdrojem místo pro uložení nepoužitých kabelů.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

desku urcite Asus i945 a vyssi
....ze by to byl MELOUN
Riksa46
Nováček
Nováček

Příspěvek od Riksa46 »

Dobra, vezmu tedy Asus P5LD2 atx za 3331,- a tim se dostanu na cca 21890,- No a k te skrini. Radsi bych vzal komplet, ale takhle mi to vyjde na 2578,- a ten chieftec stoji prez 3000,- a to uz bych byl prez limit, ale kdyby byla v cene nejaka jina se zdrojem, tak bych se nebranil.
Jeste mam jeden dotaz. Chtel jsem si ho sestavit sam, ale mam strach, aby deska uz podporovala toto CPU - abych treba nemusel nahravat naovej bios, protoze to bych fakt nezvladl. Nemate nekdo s timto zkusenost?
A jeste jsem vlastne zapomen - chladic. Bude boxovanej stacit i treba na malej oc? Casem bych koupil lepsi. Nemate tip na chledic pro d805ku?
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

ta deska bude znát procesor na 100%, ale když půjdeš nakupovat tak se vždycky můžeš zeptat na obchodě jestli ti ho naflashnou

a chladič vem např. levnej FreezerPRO, nebo Scyte Ninja,...
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

když od původní ceny odečteš přibližně 1350 za zdroj a 1400 za bednu, tak máš najednou nějaké peníze, se kterými se dá operovat a jestli trochu přesáhneš, tak jen v řádu stokorun.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Riksa46
Nováček
Nováček

Příspěvek od Riksa46 »

Tak dekuji vsem za rady. S tou bednou si to jeste necham projit hlavou :wink:
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“