router+2PC

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
ttomikk
Nováček
Nováček

router+2PC

Příspěvek od ttomikk »

Zdravím,poraďte prosím začátečníkovi.Mám ADSL/wifi router a k němu kabelem připojený pc.Chtěl bych připojit notebook který má WLAN.Jak na to?Kabelem jde připojit ale jak to udělat pomocí wifi?Děkuji
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

k routeru pripojit access point
7800X3D, 9070XT Nitro+, Custom Gamakay 75 TMR + Keychron V0 Ultra, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
ttomikk
Nováček
Nováček

Příspěvek od ttomikk »

wallot píše:k routeru pripojit access point

:D ehm,aha,cože????
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

co je tohle za debilní radu?
musíš rozjet tu wifi část routeru, tj. nakonfigurovat AP v routeru tak aby ses k němu mohl připojovat po wifi, rozhodně je to popsáno v manuálu k tomu routeru
na notebooku pak už jen uvidíš wifi síť k dispozici a klikneš na tlačtíko připojit
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

pavel.minarik píše:
co je tohle za debilní radu?
musíš rozjet tu wifi část routeru, tj. nakonfigurovat AP v routeru tak aby ses k němu mohl připojovat po wifi, rozhodně je to popsáno v manuálu k tomu routeru
na notebooku pak už jen uvidíš wifi síť k dispozici a klikneš na tlačtíko připojit
nu coz troku sem prehlid to wifi u toho routeru 8) stane se

//pavel.minarik: jo, přehlídnout to ve dvouřádkovým textu, to chce fakt hodně snahy, když si post nepřečteš tak neodpovídej

->Rikam ze sem to prehlid, coz se stane, ne ze sem to necetl je ponekud rozdil takze netreba to dal rozmazavat. dekuji
Naposledy upravil(a) wallot dne stř 15. bře 2006, 10:50, celkem upraveno 1 x.
7800X3D, 9070XT Nitro+, Custom Gamakay 75 TMR + Keychron V0 Ultra, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
ttomikk
Nováček
Nováček

Příspěvek od ttomikk »

wallot píše:
pavel.minarik píše: co je tohle za debilní radu?
No tak k routeru se mi připojit podařilo ale k internetu ne,nelze vyhledat IP nebo co.Já tomu moc nerozumím.takhle kdyby mi to napsal někdo krok po kroku..... :D
ttomikk
Nováček
Nováček

Příspěvek od ttomikk »

Tak prosím,poradí někdo?Jeden adsl/wifi router SMC pro čtyři pc.Já mám jeden zapojený přes kabel druhý(notebook) chci připojit přes WLAN.Nevím jak to udělat.Návod k routeru je v angličtině,sice se ji učím ale v těch zkratkách a tak se vůbec nevyznám...
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

no je to rozhodně v nastavení, nelze vyhledat adresu vypadá na neaktivní DHCP server, zkus si adresu nastavit napevno nebo rozjet DHCP server, těžko se odpovídá na dotaz stylu "proč to nejede"
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
ttomikk
Nováček
Nováček

Příspěvek od ttomikk »

pavel.minarik píše:no je to rozhodně v nastavení, nelze vyhledat adresu vypadá na neaktivní DHCP server, zkus si adresu nastavit napevno nebo rozjet DHCP server, těžko se odpovídá na dotaz stylu "proč to nejede"
No asi to budu muset konzultovat s někym přímo a poprosit ať mě navede krok po kroku protože jsem úplně mimo mísu....
ttomikk
Nováček
Nováček

Příspěvek od ttomikk »

Protože nemá zatím čas chodit škemrat někam o pomoc tak vás prosím ještě jednou tady.Jak mám notebook s WLAN síťovkou připojit k wifi routeru.Nějak se mi podařilo připojit ho ale internet nejede....Prosím,vysvětlete mi to polopatě.Přes kabel to funguje.Ale mám pc a router v bytě na jednom místě a ten notebook chci připojit bezdrátem ať se může používat kdekoli v domě.Router je to SMC 7904WBRB.Není k němu český návod což je pro mně problém.Zkoušel jsem postupovat i podle toho návodu co máte na stránkách,bezúspěchu.Děkuji za pomoc
P.S.Opravdu je to celkem mimo mě....... :shock:
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“