Výběr Notebooku do 27tis.

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Odpovědět
DeathFriend
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Výběr Notebooku do 27tis.

Příspěvek od DeathFriend »

Zdravím,hned na uvod bych poprosil někoho pověřeného že až se tento thread vyřeší tak at ho klidně smaže at to tu nezaplácávám,je toho tu totiž všude mnoho ale ne přesně toho co potřebuji.Takže ted k věci

Vybírám Notebook do 27tisíc s DPH což je horní hranice,není to moc,ale nechci notebook na těžký paření FEAR,AoE3 apod.

Hlavní priority jsou pro mě PROVEDENÍ,DISPLEJ,VYDRŽ,budu ho mítn eustále u sebe a bude se pořád otevírat a zavírat atp.

Je mi jasný že grafiku extra nebude,ram bych chtěl 512 což jsem koukal a jde to a procesor to jsem koukal a v této cenové hranici je Sempron,Celeron-M,Pentium-M.
Ještě mě zaráží rychlost disku,4200ot.není nic extra,ale 5400ot.asi v této cenové kategorii moc nebude no,Požadavku je hodně,ale peněz málo:-)

Měl jsem vyhlídnutý tenhle Acer 3025WLMi
http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00030537

Ale co jsem četl diskusi na CzechComputeru tak to mě trochu vyvedlo z omylu,škoda no,nesplnuje mé hlavní priority,jinak by byl super.Ta výdrž by se přelouskla,ale to přehřívání a provedení asi opravdu pokulhává.

Takže bych poprosil o nějaké rady s výběrem.Moc díky.
malidian
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od malidian »

Tak pokud máš priority provedení, displej a výdrž, tak bych ten Acer určitě nekupoval. :) Ten Acer má slušnej výkon a je levnej - to jo, ale na úkor kvality. :) Spíš bych dal přednost nižšímu výkonu a vyšší kvalitě. Například:
http://www.megaobchod.cz/Asus-A3VC-W005 ... g9902.html
Poslední věc, která mě zajímá, jsou PC. Časy se hold mění. :-)
DeathFriend
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Ten Aus vypadá dobře,má 1x512MB DDR2,Celeron na 1.6 který by měl být vlastně stejně výkoný jako Pentium-M na stejné frekvenci.Akorát bez redukce výkonu že?Disk 5400ot je paráda.Provedení bude asi mnohem lepší než u toho Aceru a rozlišení standar 1024x768 mi bude stačit.
Díky za tip.

Jinak pište lidi klidně dál.
malidian
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od malidian »

Pentium - M bude o malinko lepší, protože má 2MB L2 Cache. :wink:
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

verntom píše:Pentium - M bude o malinko lepší, protože má 2MB L2 Cache. :wink:
A hlavně SpeedStep :) a taky se dělá na vyšších frekvencích (kromě ULV verzí).
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
malidian
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od malidian »

SpeedStep to jo, to máš samozřejmě pravdu, ale to on již ví. :) :) :) :) :)
DeathFriend
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Asi pujdu do toho Asusu teda,vypadá to na nejlepší volbu za ty prachy a vykon co jsem slysel od uzivatele ktery ho ma taky neni uplne k zahozeni.
Reba
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Reba »

Taky bych ho bral... Poměr kvalita, výkon a cena dost dobrý... Má i slušnou grafickou kartu... 8-)
Gigabyte EX38-DS4 X38, Intel C2D E8400, Corsair 2x1024 MB DDR II 1066 MHz, GigaByte ATI HD3870 512 MB, WD 640 GB, Corsair HX620 620 W, Thermaltake Mambo VC2000, WinVista Home Premium CZ SP1
DeathFriend
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Ted jsem se podíval do ceníku na obchod.cz a našel jsem ještě jeden model.Podle mě je lepší až na ten disk
http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00030374

později bych dokoupil dalších 512MB ram
dan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dan »

DeathFriend píše:Ted jsem se podíval do ceníku na obchod.cz a našel jsem ještě jeden model.Podle mě je lepší až na ten disk
http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00030374

později bych dokoupil dalších 512MB ram
kolko L2 cache ma ten sempron? videl som aj a6km s sempronom 3000+ a ten ma tusim iba 128 kB L2 cache.
e6300, GA-965P-ds3(f10), sapphire x1900xt(xtx), 2x1GB corsair Twin2X, wd 250gb sata2, x-fi, x-540, enermax liberty 500W
DeathFriend
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Dan tady máš více info http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36159
Jinak ten Sempron má 256kB cache.

Jinak asi půjdu do toho modelu A6Km.Má lepší procesor,jinak je vzhledově i co se týče výbavy stejný.Teda disk je pomalejší,ale zase větší.Grafika je tam 7300 což je podle mě lepší volba než Ati x700 64MB.Sice bude brát z op.paměti ale to si hned dokoupím dalších 512MB takže to bude v pohodě.No av neposlední řadě má lepší rozlišení,wide a podle udaju by měl mít i větší výdrž na baterku.
dan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dan »

teraz som si konecne otestoval nb s Color Shine dislejom...a vysledok... TAKY NB NECHCEM!... kua zase musim hladat nieco ine....

ved pred tym lesklym displejom si mozu nase polovicky upravovat uces pocas pozerania filmu!!!

a najviac ma stve ze nemozem zohnat slusny asus s klasickym TFT displejom. je vobec taky?
e6300, GA-965P-ds3(f10), sapphire x1900xt(xtx), 2x1GB corsair Twin2X, wd 250gb sata2, x-fi, x-540, enermax liberty 500W
DeathFriend
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

No u Asusu podle mě moc bez Color Shinu nepochodíš v této cenové relaci.Já na ten color shine taky koukal a nevím no,záleží kde to budeš používat,pokud venku tak to určitě ne,alep okud v interierech tak by to mělo být ok.
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“