Hučení subwooferu při sledování filmů

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Trainzak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Hučení subwooferu při sledování filmů

Příspěvek od Trainzak »

Mám repro 2.1 Creative P380, hudba hraje perfektně bez výhrad, basy jsou přesné, ale jakmile pustím film ať již na DVD (PowerDVD) nebo v DivX (BSplayer), tak to začne být se subwooferem horší - basuje a hučí prakticky pořád, což je velice nepříjemné pro dlouhodobější poslech. Navíc další basy jako výbuchy atd. se v tom trochu hukotu trochu ztrácí. Když zase basy na subwooferu zeslabím, téměř vůbec žádné nejsou slyšet a to taky není ono. Neexistuje na to nějaký fígl?
wssk
Nováček
Nováček

Re: Hučení subwooferu při sledování filmů

Příspěvek od wssk »

Trainzak píše:Mám repro 2.1 Creative P380, hudba hraje perfektně bez výhrad, basy jsou přesné, ale jakmile pustím film ať již na DVD (PowerDVD) nebo v DivX (BSplayer), tak to začne být se subwooferem horší - basuje a hučí prakticky pořád, což je velice nepříjemné pro dlouhodobější poslech. Navíc další basy jako výbuchy atd. se v tom trochu hukotu trochu ztrácí. Když zase basy na subwooferu zeslabím, téměř vůbec žádné nejsou slyšet a to taky není ono. Neexistuje na to nějaký fígl?
to mi dela taky obcas, spis jako by to rezonovalo :-( zkousels na zvukovce upravit frekvence, ktere se maj poustet do basaku? Ja mam creatice 7.1 (no, ale v provedeni spis 4.1, skoda neni misto)
Trainzak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trainzak »

Já mám integrovanou zvukovku s ovladači AC97 a nikde jsem nenašel upravení frekvence subwooferu. Je tu jen ekvalizér a ten moc nepomáhá. Není na to nějaký jiný program?
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

pro ac98 toho asi moc nebude....filmy bývají jedny z nejvíc zatěžujících zvuků pro repro. bojim se že jde o kvalitu repro popřípadě přebuzený basy...
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

V pokud je to zvuk 5.1 v AC3 tak v přehrávači/AC3 Filtru ubrat na úrovni LFE kanálu. Pokud je to jen MP3 (DivX, apod.), nebo AC3 2.0, tak stáhnout nehlubší pásmo na ekvalizéru.

2 crashPC : AC97 :roll: :)
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

TomV: překlep :razz: 789 :lol:
Trainzak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trainzak »

Tak jsem zjistil, že se to týká spíše filmů na DVD, v DivX je to docela v pořádku. Zkusil jsem si trochu pohrát s AC3 Filtrem a ubrat LFE, trochu se to zlepšilo, ale de facto jen se to ztlumilo a hučení se slabší, ale pořád tam je. Všiml jsem si položky bass redirection, které je nastaveno na 120 Hz - nepomohla by zde úprava?
luikas
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od luikas »

koupil jsem si prosly jogurt a kdyz jsem ho otevrel, priserne smrdel. pritom kdyz jsem ho nes v tasce, nebyl ani trochu citit, a to byla ve vicku dirka... :-D divim se ze te to u takovyho shitu prekvapuje...
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

luikas píše:koupil jsem si prosly jogurt a kdyz jsem ho otevrel, priserne smrdel. pritom kdyz jsem ho nes v tasce, nebyl ani trochu citit, a to byla ve vicku dirka... :-D divim se ze te to u takovyho shitu prekvapuje...
Buď se mu pokus poradit, nebo drž hubu a krok. Na vysmívání nějaký lamky tu není nikdo zvědavej. :evil:

2 Trainzak : dělaj to všechny filmy, nebo jenom nějakej konkrétní ? Bass redirection ti moc nepomůže, ten řeší horní hranici přesměrování, ty bys potřeboval spíš nějakej low-cut. Zkus v AC3 Filtru, pokud tam je ekvalizér (už si to nepamatuju), stáhnout nejnižší pásmo (20 Hz), jestli to pomůže...
Trainzak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trainzak »

luikas píše:koupil jsem si prosly jogurt a kdyz jsem ho otevrel, priserne smrdel. pritom kdyz jsem ho nes v tasce, nebyl ani trochu citit, a to byla ve vicku dirka... :-D divim se ze te to u takovyho shitu prekvapuje...
Nemyslím že Creative P380 je až takový shit - pokud by sis přečetl recenzi právě tady na PCTuningu tak by ses dočetl, že jde o jeden z nejkvalitnějších lowendových 2.1 reproduktorů.

2 TomV: Tak bohužel AC3 Filter ekvalizér nemá. A nemá ho ani PowerDVD. Dělá to u všech filmů, ale ne úplně pořád - když je nějaká scéna kde není skoro žádný zvuk tak ne, ale jinak ano - pořád hluk na stejné frekvenci.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

myslim si že to je reprákama nebo (myslim že ne :-) ) zvukovkou. Repro Creative P380/580 ale i další sou kvalitní tak napůl a to že to hlásá nějakej server neznamená že sou. PCT skvěle popíše produkty atd ale nemyslim že sou schopný dobře zistit jestli je to kvalitní nebo ne. myslim že spíš vůbec ne. Nemůžou za to ale protože by každej recenzovanej produkt museli "otevřít" popřípadě změřit a to by bylo po záruce atd.... co se týče těch narážek s jogurtem - to dělaj fakt jen lamy a "larvy" :lol: ale vjádru trochu hrubě řekl co si myslim - ty repráky na to prostě nemaj! takže doporučuju otestovat jiný - LEPŠÍ a myslim že to bude hrát ok.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

2 crashPC : což o to, já netvrdím, že to repráky nemůžou být. Ale pokud nejsou vyloženě vadné a běžně přenášené frekvence u DivX filmů (co vyzkoušet nějakou muziku se silnou basovou linkou ?) bez LFE tomu nevadí, tak to znamená, že z DVD tam leze něco víc. A když se to něco odfiltruje, tak se zbaví problému a nemusí hned kupovat nové repráky. :)
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

taky bych je hned nekupoval ale určitě bych vyzkoušel lepší, protože než zjistí (jestli to teda vůbec de) jak se s tim vypořádat/odfiltrovat, tak zaprvý umře a zadruhý zpřesní možnej okruh problémů a to dost značně....
Trainzak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trainzak »

Reproduktory jsem koupil před týdnem, v blízké době nemám v plánu kupovat nové :-D . Myslím že poradit vyřešení problému koupí nových reproduktorů umí každý - já mám tady svoje repro a snažím se vyřešit to jinak než kupováním něčeho jinýho.

Takže jestli by to pomohlo, můžu udělat screeny záložek AC3 Filteru a vy můžete zkusit poradit, co nastavit.

EDIT: Jo a ještě podotknu, že když umí opravdu dobře zahrát hudbu, nevidím důvod proč by nemohly i filmy. Nevím, ale myslím si, že to je jen o softwarové nastavení a ne reproduktory.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

ve filmech se nacházej uplně jiný frekvenční spektra a uplně jinak stavěný zvuky. vyfotit to určo můžeš a my - nebo aspoň já :-) ti zkusíme pomoct.
Ke koupi nových repro tě zatim nikdo nenabádá ale to riziko že na to repráky nemaj tam prostě je a tak ho zkus eliminovat tak že tam připojíš jiný - spíš lepší aspoň na zkoušku. Nikdo krom lam tě tu nebude prudit že je to nahovno ale příčiny se musej zjišťovat. Admin naší WI-FI mě taky posílal do.... když sem mu řek že mi nejde net a měl sem bastlenou anténu. teď mam měřák signálu a můžu mu to narvat do držky protože vim že signál mam víc než ok... a to samý tady. můžeš mi narvat do držky mojí hlášku - "repráky na to nemaj" pouze pokud to dokážeš. nic problémovýho. a i když to dokážeš nebo ne tak nikdo nikomu hlavu trhat nebude...
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Což já si ten AC3 Filter nainstaluju a projdu si to sám, to není problém. :) Ještě dám vědět.

2 crashPC : jj, a přesně ty jiný spektra, co tu jsou v basech a jsou nám na škodu, musíme odfiltrovat. :)
Trainzak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trainzak »

Tak to bych byl velice rád. Ale nepochopil jsem pořád proč zkoušet jiný reproduktory.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Trainzak píše:Ale nepochopil jsem pořád proč zkoušet jiný reproduktory.
Tak to jsme dva... :)
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

ve WMP je ekvalizer jestli se pamatuju... tam by to slo stahnout ne
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Don píše:ve WMP je ekvalizer jestli se pamatuju... tam by to slo stahnout ne
To jo, ale rozumný lidi WMP nepoužívají, jelikož existuje spousta lepších alternativ. :roll: Takže znova : na DivX, apod. tazatel používá BSPlayer, na DVD PowerDVD.

2 Trainzak : ještě mě teď napadlo řešení pomocí ekvalizéru ve FFDShow. Něco si ověřím a dám vědět.
Naposledy upravil(a) TomV dne sob 18. bře 2006, 21:01, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“