nejde mi net v 2PC na Mozille
Moderátor: Don
- DavidK
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
nejde mi net v 2PC na Mozille
Mám propojený dva PC. Na 2PC jde ICQ, ale nejde tam Mozilla ani IEx a nejde ani OutlookEx. Nevím jak to přesně nastavit v těch prohlížečích.
Athlon64 3200+, MB MSI K8N Neo2 Platinum, DDR Kingmax 400MHz 2x256MB, GK Ati Radeon 9700PRO + VGAsilencer, HDD WD SATA 160G
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- DavidK
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
pavel.minarik píše:nebude tam náhodou problém s DNS? zkus nslookup
Síťovky mám nastavený na 1PC adresa IP: 192.168.0.1 , Maska podsítě: 255.255.255.0, ale DNS není nastaveno. Na 2PC "získat IP ze servru DHCP" a DNS Upřednostňovaný server DNS: 192.168.0.2 a to je vše co mám nastavený. Asi mi tam něco chybý
Athlon64 3200+, MB MSI K8N Neo2 Platinum, DDR Kingmax 400MHz 2x256MB, GK Ati Radeon 9700PRO + VGAsilencer, HDD WD SATA 160G
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- DavidK
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- DavidK
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem to pochopil tak že na 1PC má být na konci 1 a na 2PC na konci 2. Proto se divím. Asi jsem to blbě pochopilpavel.minarik píše:proč ti smajlové, dyť závada je jasná, DNS server musí být nastaven na nějaký funkční, tj. Tvoje brána nebo přímo DNS server provideraDavidK píše:![]()
![]()
SUPER už to jede. Díky moc.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
u IP adresy ano, ta musí být unikátní pro každé PC v síti
nastavení DNS serveru však říká, který počítač v síti umí překládat doménová jména na IP adresy a to je typicky (pro šťouraly teď to zjednodušuju začátečníkům) brána (PC nebou router sdílející internet) nebo přímo DNS server poskytovatele připojení k internetu, ona ta brána stejně nedělá nic jiného, než že se ptá DNS serveru poskytovatele a přeposílá odpovědi
nastavení DNS serveru však říká, který počítač v síti umí překládat doménová jména na IP adresy a to je typicky (pro šťouraly teď to zjednodušuju začátečníkům) brána (PC nebou router sdílející internet) nebo přímo DNS server poskytovatele připojení k internetu, ona ta brána stejně nedělá nic jiného, než že se ptá DNS serveru poskytovatele a přeposílá odpovědi
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)