Seagate Barracuda 7200.9 ST3200827AS SATA II + Asus A7V600-X

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

chemikus
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Seagate Barracuda 7200.9 ST3200827AS SATA II + Asus A7V600-X

Příspěvek od chemikus »

Mám velkej hodně moc velkej problem. Koupil jsem si tenhle disk (Seagate Barracuda 7200.9 ST3200827AS - 200GB SATA II) a snažím se ho zprovoznit na mojí desce (ASUS A7V600-X). A vůbec se mi to nedaří :-/ Nainstaloval jsem i nejnovější BIOS na desku, v domění, že mi to půjde a nic :-/ Už jednou (včera) se mi podařilo zprovoznit ten disk (nahrál jsem na něj důležitá data) i po restartu vše v pohodě (zprovoznil jsem to tak, že jsem nahrátl VIA RAID ovladače z CD co jsem dostal k desce). Mno vypnu compa a ráno to ten disk prostě nevidí. A ani BIOS ho nevidí (že by se sám přenastavil BIOS přes noc, se mi nezdá). Takže prostě nemám disk a ani data na disku. Reinstaloval jsem kompletně celé windows a nainstaloval znova VIA RAID ovladače v domění, že mi to půjde jako včera, ale nestalo se tak. Mám vše zapojeno dobře (teda dle návodu jsem tam na seba napojil ty drátky). Prostě nevim co s tim. Byl bych hodně moc rád, kdyby mi někdo z Vás pomohl, potřebuji dostat aspoň ty data z Disku. :(
Nic neni skutečný, nic neni reálný. Tak co tedy je?
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

No tak data z disku dostnes nejlip na jinym PC. Nebo mas v tom PC jeste nejakej jinej disk na kterym muzes rozjet system? Jinak moc nechapu jak tam pises ze jsi tam nahral ovladace z CD. Ty ovladace na radic musis nacist behem instalace windows treba z diskety (F6 pri spousteni instalace), potom se to korektne nainstaluje a nemelo by to delat problemy.
chemikus
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chemikus »

No já mám dva disky :-) Jeden je ATA (klasika, fachá v pohodě) na tom mám installnutý winy a ten druhej je ten Seagate a ten vůbec nejde :-( Takže to mám znova instalovat windows a někde tam zmáčknout F6.. to jsem nějak nestihl. Jinak chci mít system pořád na tom ATA disku.. a tenhle novej chci mít jen na data.

Jo a ještě mi to kevšemu píše, že mám nějaký špatný ovladače na VIA RAID SATA ... ale na CD k desce nikde prostě nejsou funčkní ovladače. Stáhl jsem i z netu nejnovější a stále mi to prostě nejde :( Tak já už nevim co mám dělat.
Naposledy upravil(a) chemikus dne ned 19. bře 2006, 17:10, celkem upraveno 1 x.
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Jo, hned jak zacina instalace windows tak to tam pise zmackni F6 pro instalaci jinych RAID driveru. Tak to zmacknes, pak to jeste nejakou dobu dela samo a pak to chce nacist ty drivery z flopky.
No s tema ovladacema-to ti pise jako ve windows? na webu by prece mely byt OK ovladace. Mrkni pres nejakej soft co mas ve skutecnosti na te desce za radic, abys nehledal nejakou jinou verzi.
Naposledy upravil(a) ZdenekSveda dne ned 19. bře 2006, 17:12, celkem upraveno 1 x.
chemikus
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chemikus »

Takže teď znova spustim instalaci windowsů a nainstaluju ovladače. :-) dobře.. uvidíme.. aspoň další kapka naděje. Jinak chci ale system mít na ATA disku a ne na tom 200 GB Sata disku :-) snad to půjde :-)
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

No pockej, ale tak pak nemusis nic s instalaci delat. Jen tomu dat dobre ovladace kdyz to ve win nahlasi ze to naslo novy hardware. To by bylo zbytecny spoustet instalaci. To pak udelas uz vsechno primo z win
chemikus
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chemikus »

Mno, tak jsem to zkusil a vůbec to nenašlo další hardware. Nevim jestli ten disk mám nějak přepnout do režimu SATA I a nenechat ho v SATA II když moje deska podporuje jen SATA I. A ještě nevim jak se to jumperuje a pak taky jak vytvořim tu disketu ? jsem lamka v tomhle :-[ dělám to poprvý
chemikus
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chemikus »

ZdenekSveda píše:No pockej, ale tak pak nemusis nic s instalaci delat. Jen tomu dat dobre ovladace kdyz to ve win nahlasi ze to naslo novy hardware. To by bylo zbytecny spoustet instalaci. To pak udelas uz vsechno primo z win
Mno, správný ovladače :D to jsem taky chtěl, ale na netu jsem stáhl ty nejnovější a i přesto to hlásí, že to jsou špatný ovladače. Tak já vůbec nevim :(
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

No jak jsem psal, zjisti co mas primo na tve desce skutecne za radic, muze to byt nejaka trochu odlisna verze nez ma vyrobce original na webu. Abys nehledal spatny drivery radice. Nejlip stahnout primo nekde od vyrobce radice.
chemikus
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chemikus »

Když já jsem už od toho výrobce stáhl všechno.. i tam narval ten novej BIOS .. já fakt nevim co mám s tim dělat :-/
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Jeste jakej ze ma ta deska chipset? ze by to byl zrovna jeden z tech kousku co maji se sata II disky problemy
chemikus
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chemikus »

no chipset je:
Northbridge: VIA KT600
Southbridge: VIA VT8237

a jsou na ni dva sloty na SATA I disky :-) tak já nevim co s tim mám dělat :-)
Storage: 2x Serial ATA with RAID 0, RAID 1 and JBOD support
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Tak KT600 by mela byt ok, na tu uz jsem daval SATA II. Zkus najit ty ovladace primo od vyrobce radice a ne desky
chemikus
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chemikus »

Ale jak zjistim kdo je výrobce řadiče.. to je jako ten Seagate.. já jsem na HW pako :(
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Ne, nainstaluj si nejakej diagnostickej software (AIDA, SANDRA...) a tam si vyjed vlastnosti desky a radice a tam by mel byt presnej typ toho radice co mas zrovna ty na desce a podle toho stahnes drivery.
Peterer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Peterer »

chemikus píše:Mno, tak jsem to zkusil a vůbec to nenašlo další hardware. Nevim jestli ten disk mám nějak přepnout do režimu SATA I a nenechat ho v SATA II když moje deska podporuje jen SATA I. A ještě nevim jak se to jumperuje a pak taky jak vytvořim tu disketu ? jsem lamka v tomhle :-[ dělám to poprvý
Na horním štítku máš nákres jak HDD přepnout do SATA 1, jen musíš někde sehnat JUMPER. Jsou to ty 4 piny úplně vlevo. Pro SATA150 překlemuj ty dva úplně nalevo,nakraji.
Řekl bych, že je to jen tímto !!!
Notebook Acer Extensa 5620G, DDRII 1GB , HDD 160GB SATA, ATI Radeon HD2400XT 256MB, Vista 64bit Ultimate
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

hele je ten disk vydet biosu nebo ne? nebo je videt jenom v SATA postu ktery pak nabiha?
chemikus
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chemikus »

Allatutti píše:hele je ten disk vydet biosu nebo ne? nebo je videt jenom v SATA postu ktery pak nabiha?
no v BIOSU neni vůbec vidět...

Shodl jsem se s pár lidma, že to bude asi řadičem RAID na desce.. že by asi odešel na onen svět.. ale i tak, asi jako nejlepší řešení vidim, že si koupim novou desku
chemikus
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chemikus »

Peterer píše:
chemikus píše:Mno, tak jsem to zkusil a vůbec to nenašlo další hardware. Nevim jestli ten disk mám nějak přepnout do režimu SATA I a nenechat ho v SATA II když moje deska podporuje jen SATA I. A ještě nevim jak se to jumperuje a pak taky jak vytvořim tu disketu ? jsem lamka v tomhle :-[ dělám to poprvý
Na horním štítku máš nákres jak HDD přepnout do SATA 1, jen musíš někde sehnat JUMPER. Jsou to ty 4 piny úplně vlevo. Pro SATA150 překlemuj ty dva úplně nalevo,nakraji.
Řekl bych, že je to jen tímto !!!
Ty jumpery jsem taky už zkoušel.. bez výsledku :-)
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

pokud ho nevidi ani bios tak bud odesel radic nebo samotnej disk :-/
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“