Poraďte jak změnit systém souborů na flash disku
Moderátor: CageJ
- Vargosz
- Nováček

-
Poraďte jak změnit systém souborů na flash disku
Předem musim napsat, že jsem dost lama, takže pokud budu psát kraviny, tak mě prosím nechytejte za slovo. Mám problém s flash MP3 přehrávačem Creative MuVo 200. Když jsem na něj naposledy nahrál data, tak nešel standartně odpojit ( bezpečně odebrat hardware atd .... ) házelo to nějakou chybovou hlášku, něco jako systém je zaneprázdněn, opakujte později. Zkusil jsem to cca za 30min, ale žádná změna, tak jsem ho prostě nadrsno vytáhl. Teď když ho připojim k počítači, tak ho windows sice detekují jako vyměnitelný disk, ale to je tak všechno. Nevidí ani název natož nějaká data na něm. Kapacita je 0 bajtů, systém souborů se změnil z FAT na RAW a je tudíž pro windows nečitelný. Když se ho pokusim naformátovat, tak se taky nic neděje ?? Nevite někdo jak to dát do pořádku. O data na něm mi nejde.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- MaTTo S
- Začátečník

-
Toto iste sa mi stalo z MP3 .. neznamy format suborov ... celkova kapacita 0KB,prehravac sice siel zapnut ale to tak vsetko hned sa sekol na uvodnej obrazovke .No samozrejme ked som vo WIN dal format tak sa cely system skeol a asi po desiatich minutach mi to napisalo nieco v zmysle ze cesta k zariadeniu je neplatna .
Skus pohladat software od vyrobcu ktory je urceny napriklad na FLASH FIRMWARE ... vecsinou tieto programy obsahuju FORMATovanie FLASH pamete ked sa takto poskodi .
Je zaujimave ze pri MP3 playeroch sa mi toto stalo uz asi trikrat ... a pri flashdisku este nikdy ...
Skus pohladat software od vyrobcu ktory je urceny napriklad na FLASH FIRMWARE ... vecsinou tieto programy obsahuju FORMATovanie FLASH pamete ked sa takto poskodi .
Je zaujimave ze pri MP3 playeroch sa mi toto stalo uz asi trikrat ... a pri flashdisku este nikdy ...
ThinkPad T430s@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
Think service engineer .
- Vargosz
- Nováček

-
Problem jsem jeste vcera vyresil tim, ze jsem nainstaloval novy firmware. Pokud by se vam to nekomu stalo u MP3 Creative tady je navod : http://forums.creative.com/creativelabs ... 08#M119977 . Kazdopadne diky
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- LeV
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Paráda, mě taky jeden flash disk 256MB nejede. Něco na něj nakopíruju a už to z něj zpětně nepřečtu. Po vytažení a zastrčení do USB hlásí totální nesmysly a velikost. Bohužel je to noname, tak k němu asi těžko seženu něco jako firmware. (Co bych chtěl zdarma k předplatnýmu časopisupavel.minarik píše:kua, že mají i flash disky firmware, to sem teda nevedel (samozrejme myslim ty co nemaji funkce prehravace a tak)
PC1>Core2Duo 6600, DFI 975X/G, DDRII Geil 2048/800 CL4, Sapphire X1950XTX, HDD> Hitachi 250GB SATA2 + Seagatei 250GB SATA, LCD Samsung 20" 204Ts
PC2>ACER Ferrari 4006WLMi, Turion ML40, DDR 1024MB, ATI R X700/128, HDD 120GB, DVD RW, 15.4" 1680x1050 display
PC2>ACER Ferrari 4006WLMi, Turion ML40, DDR 1024MB, ATI R X700/128, HDD 120GB, DVD RW, 15.4" 1680x1050 display
- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
samozřejmě, ty broučci vevnitř musí mít nějaké instrukce jak pracovat - ovšem jsou natvrdo vypáleny do čipu a nejsou lehce měnitelné.LeV píše:...pavel.minarik píše:kua, že mají i flash disky firmware, to sem teda nevedel
ovšem jestli dobře čtu první post, tak autor měl problém s "flash MP3 přehrávačem" - proto zde je ta možnost přeflashování FW, jak je u dobrých MP3 přehrávačů zvykem...
Francie ... sladká Francie