varovani pred IIYAMOU

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
mazic666
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

varovani pred IIYAMOU

Příspěvek od mazic666 »

pred trema rokama sem si koupil tehdy hiendovy monitor Vision master 510 pro, 22 palcovy, stal me i s dani 58 tisic, takovy byly tehdy ceny, de-facto sem se zaradil do skupiny zakazniku kteri kupujou novinky a premrstenou cenou plati vyvoj novyho produktu, nema cenu diskutovat o provoznich kvalitach tehle vecicky, ma vyborne parametry, ale po trech letech mi monitor kleknul, zavada je patrne ve startovacim obvode, kazdopadne myslim nic zavazneho, pul roku pred tim blbnulo zapinani, musel se cudl mackat nekolikrat nez se chytnul, pak kleknul uplne, a ted to prijde: v normalnim servisu tyhle monitory neopravujou, protoze se neda sehnat dokumentace, mam dokonce manika ktery by to opravil, ale bez pruvodni dokumentace to asi nepujde, obratil sem se na zastoupeni IIYAMY v Praze, tam mi sdelili ze ceny za pozarucni opravu jsou pausalni, nezavisle na zavade, za opravu 22'chteji 4000 bez DPH, tak mi bylo napsano emailem, na jejich strankach maji uvedeno dokonce 6000 bez dph, spis verim tem sesti litrum, manik se patrne prepsal, a ty mrchy si vyhrazujou opravu odmitnout kdyby byla moc nakladna, dobry ne?jeta 21 se da sehnat uz za 7, za 9 litru ale v pohode a v dobrym stavu, ocividne IIYAME v CZ NEZALEZI na zakaznikovi v momente kdyz si jejich produkt koupi a vyprsi mu zaruka, jediny k tomu musim rict ze tuhle znacku si uz v zivote neporidim, protoze pristup k zakaznikum je jedna velika grazlovina............. nekupujte IIYAMU, po zaruce muzete akorat nasrane psat prispevky na diskuzni fora ......
kdyby presto nekdo vedel o sikovnym miste v praze kde opravi IIYAMU dejte vedet thnx
mazic666
1700XP B0 tbred/1466MHz @nevim rating\11x200=2200 MHz |XP B0 tbred, Arctic coopersilent 2,A7V600, 512 Seitec cl. 2, 5-2-2, Asus FX 5200 128 DDR, monitor momentalne chutny multisync 14 palcu , nejede kua zelenej kanalcelej fialovej, fuj!
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Ja som na ziadost zakaznikov predaval uz 3 Iiyami a bola to dost bieda.....
Monitor nesplnal ani tie parametre ktore boli pisane na krabici...... ale chodia dodnes......
Nas sused ktory ma grafiky studio ma vsetky monitory Iiami..... a hrozne na ne nadava ( v oprave uz bol kazdy a to pocas zaruky ).......... naviac ani jeden s nich nedava frekvencie ktore avizoval vyrobca........

Nechapem ako tieto monitory mohli vyhrat testy!?!
Asi na ne dodavaju nejake vybrane kusy, ktore si dali vyrobit inde!!!!
Tornquist
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tornquist »

Rozhodne nejsi jednej, kdo si na tohle stezuje. Na forum.grafika.cz tam jeden cas byly desitky lidi, kteri s stezovali na to samy. Ted uz sem na tom serveru dlouho nebyl, tak nevim. Iyama casto udava hodnoty monitoru, ktery sama nezvladne ( jmenovite u obnovovaci frekvence- nenechte se zlakat cenou a tim co tvrdi vyrobce/prodejce).
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Tornquist píše:Rozhodne nejsi jednej, kdo si na tohle stezuje. Na forum.grafika.cz tam jeden cas byly desitky lidi, kteri s stezovali na to samy. Ted uz sem na tom serveru dlouho nebyl, tak nevim. Iyama casto udava hodnoty monitoru, ktery sama nezvladne ( jmenovite u obnovovaci frekvence- nenechte se zlakat cenou a tim co tvrdi vyrobce/prodejce).
No jeste se mi nestalo, že by nejakej monitor mel jiny "papirovy" predpoklady a neco jinyho umel.. To by byl samozrejme duvod k reklamaci :wink: Jinak se servisem iiyamy nemam žadny zkusenosti, osobne kdyby mi monitor odešel po 3 a vice letech tak uz se ho ani asi nebudu pokoušet nechat opravit... Zvlast pokud jel 8 a více hodin denně.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Suleky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suleky »

trochu mimo : v praci mame 6 x 21" ViewSonic a opravy po zaruce se velmi podobaj prvnimu prispevku jak cenama tak pristupem :sad:
It's free software and it gives you freedom!
Tornquist
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tornquist »

Ty frekvence byly totalne vycucany z prstu, jestli si dobre pamatuju, tak to byla 19ka a psali u ni ze pri 1600x1200 jede na frekvence na 102 a byl to dost levnej montak. ( mozna sem to napsal krapet jinak, tak me za to neukamenujte..) A lid co si to koupili to ani nahodou takhle nerozchodili, nebylo to kvuli graf. karte... V servisu se jim vysmali do oci. :evil:
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Nejlepší on-site servis u nás mají rozhodně monitory Hyundai - v záruce do 48 hodin (+ případně zapůjčí náhradní monitor), po záruce do týdne, ale stíhaj to v pohodě do tří dnů i s dopravou - je to ostravská firma a nemá chybu. Orientační ceny - výměna zdroje u 19" 850,- vč. DPH a dopravy...

K opravě tý Iiyamy - mám v Praze strašně šikovnýho kámoše, kterej by tu opravu rozhodně zvládl (nebyla by první, tak nějak se tím živí) a rozhodně za míň, než za 4 litry, ale kromě toho, že je namakanej, je taky strašně línej a rád spí :roll: ... až s ním budu mluvit, zeptám se ho. Pošli mail.
..
Tornquist
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tornquist »

Nevim jestli vam neco rika Eizo shop, ale je to nejvetsi vychyt. Proste obchod jen s Eizem:) Pan Svec mi rikal, ze se tam prijel i podivat sef Eiza z Japonska. 8-)
Denis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Denis »

To myslíte vážně s tou iiyamou_Já si před 2 týdny koupil od nich po dlouhém vybírání LCD.Hledal jsem i na zahraničních servrech a v testech si vedly velice dobře.
Tornquist
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tornquist »

Pokud facha jak ma a si spokojenej tak spokojenej muzes bejt i nadale. Ale jestli se ti rozbije tak pan buh s tebou. :wink:
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Denis píše:To myslíte vážně s tou iiyamou_Já si před 2 týdny koupil od nich po dlouhém vybírání LCD.Hledal jsem i na zahraničních servrech a v testech si vedly velice dobře.
Nebal bych se ... iiyma patri mezi nejlepsi značky monitoru a poruchovost si myslim, ze nebude nejak vysoka. Zaruka je dost dlouha, aby se pripadna zavada projevila. A pokud se neco stane po ní - vždy se da najit nekdo kdo pomuze - jak psal napr. Lemra.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Tornquist
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tornquist »

Sentenced píše:
Denis píše:To myslíte vážně s tou iiyamou_Já si před 2 týdny koupil od nich po dlouhém vybírání LCD.Hledal jsem i na zahraničních servrech a v testech si vedly velice dobře.
Nebal bych se ... iiyma patri mezi nejlepsi značky monitoru a poruchovost si myslim, ze nebude nejak vysoka. Zaruka je dost dlouha, aby se pripadna zavada projevila. A pokud se neco stane po ní - vždy se da najit nekdo kdo pomuze - jak psal napr. Lemra.
No prave, tady jde o to, ze vadu najdes v zaruce ale muze ti to bejt k bobku.
Suleky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suleky »

taky zalezi u koho nakupujes :) nedokazu si predstavit ze by na me treba v CC hodily v zaruce "bobek" to by si nedovolili
It's free software and it gives you freedom!
Tornquist
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tornquist »

V CC ne, to je jasny...
Barton 2500+@3200+, Epox 8RDA3+, 512MB 450MHz A-DATA, Radeon 9800 PRO, 2x Hitachi 160GB SATA, AC 2TC, LG DVD-RW, Sunbeam Acryl case, Fortron 350W 12cm FAN, 3x zelenej Primecooler, Neonlight katoda zelená, Eizo L465, Intellimouse Explorer 4, reklamní podložka pod myš:o), UPC 12Mbit
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“