7200 vs 10000
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Tango Bravo
- Začátečník
7200 vs 10000
Jaký vliv (jestli vůbec nějaký) bude mít přechod z 7200ot na 10000ot. Jedná se mi pouze o gamesy.
CPU: AMD 3200+ MB: Abit NF7-S 2.0 MEMERY: 2x512 MB Kingston HyperX 400 Mhz GPU: Hercules 9800 Pro (425/370) HDD: WD Raptor 74 GB POWER: Thermaltake 480W Purepower COOLING: Titan CU5TB + 9 case fans
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
No záleží na typu gamesy, jak moc bude přistupovat k souborům na disku průběžně. Ale když se zamyslíme nad koncepcí počítačů, tak úzké místo je paměťový subsystém a IO zařízení. Takže zrychlovat disky může jedině prospět. Až budu mít příležitost, rozhodně budu na 10000 rpm disky upgradovat. (mě ale o hry vůbec nejde)
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- random
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Tango Bravo
- Začátečník
To jsem si myslel taky že se to moc neprojeví. Ale časem asi nic jiného nezbyde.random píše:Zlepsenie bude..... ale na hry!!! Tam radcej vsetko ostatne (cpu, ram, gk....)......... podla mojho nazuru na tento ucel ZaTiaL dostacuju moderne 7200 disky.......
Pri nejakom strihu videa... kompresii.... a podobne sa to rozhodne prejavi ovela viac.....
CPU: AMD 3200+ MB: Abit NF7-S 2.0 MEMERY: 2x512 MB Kingston HyperX 400 Mhz GPU: Hercules 9800 Pro (425/370) HDD: WD Raptor 74 GB POWER: Thermaltake 480W Purepower COOLING: Titan CU5TB + 9 case fans
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
myslíš jako 10000ot disk = víc fps ? to ne
ale jinak je ten raptor 74gb (předpokládám, že nemáš na ymsli scsi disky) opravdu hodně dobrej disk. načítání levelů atd by se ti hodně zrychlilo.
ale jinak je ten raptor 74gb (předpokládám, že nemáš na ymsli scsi disky) opravdu hodně dobrej disk. načítání levelů atd by se ti hodně zrychlilo.
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- Tango Bravo
- Začátečník
- Dony
- Středně pokročilý
10k, 15k, do serveru dobrý, ale abych vyměňoval disky ve stolním PC na gamesy za jiný jen kvůli tomu, že mají 10k, to je k ničemu, možná kdyby byly tišší a levnější
roger... over... tango bravo... a takove ty jine armadni kecy
Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... Windows Vista je tady, řekněte "WTF"
- Tango Bravo
- Začátečník
No jasně že je to náhrada SCSI pro servery a pracovní stanice. Ale chci to zkusit. Zatím stojí hromadu peněz, počkám až klesnou a uvidím.Dony píše:10k, 15k, do serveru dobrý, ale abych vyměňoval disky ve stolním PC na gamesy za jiný jen kvůli tomu, že mají 10k, to je k ničemu, možná kdyby byly tišší a levnější
- zombux
- Odborník PCT
- Tango Bravo
- Začátečník
Na CPU už se pracuje. Uvidím kolik z něj vymáčknu.zombie píše:zapomeň na to a radši si kup lepší CPU/RAM/VGA. reálnej nárůst výkonu ve hrách je minimální
- Lemra
- Čestný člen
Pokud jsi zvyklej natahovat systém (W2k) + další soft z historickýho PIII/733/256 a SCSI 15k a potom si sedneš k P4/3.0/1024 a IDE 7.2k, připadá Ti, že ta P čtyřka nějak zamrzla... prostě rychlej disk dělá divy nejen na starších strojích (zkuste si vyměnit starej 1,2GB HDD za novej ATA100 na starý PI/100 = úplně jinej počítač), ale i na nejnovějších - s rychlým diskem aplikace reagujou okamžitě a práce na takový sestavě je radost.
Pokud nemáš zakázaný ukládání DLL v RAM a máč klasickej IDE disk, tak si zkus otevřít třeba Photoshop nebo jakoukoliv mohutnější aplikaci - napoprvé 10 sekund, napodruhý skoro okamžitě. No a rychlej SCSI disk reaguje okamžitě i napoprvé. Kdo jednou vyzkoušel, dá mě za pravdu, to je fakt paráda. Jedinej drobnej problém je ta cena...
Pokud nemáš zakázaný ukládání DLL v RAM a máč klasickej IDE disk, tak si zkus otevřít třeba Photoshop nebo jakoukoliv mohutnější aplikaci - napoprvé 10 sekund, napodruhý skoro okamžitě. No a rychlej SCSI disk reaguje okamžitě i napoprvé. Kdo jednou vyzkoušel, dá mě za pravdu, to je fakt paráda. Jedinej drobnej problém je ta cena...
..
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
jiný 10k/15k disk než 74gb raptora vřele nedoporučuju.pavel.minarik píše:Tak to já Ti dávám zapravdu, ostatně jsem se už podobně vyjádřil výše. Jakmile na to budu mít, jdu do raptora (nebo jiného 10k otáčkovýho disku pro systém)
raptor 37gb je jen velmi slabý odvar raptora 74gb.
10k/15k scsi disky jsou pro domácí použití ( = i photoshop atd) nejvýše stejně rychlé, jako ten raptor 74gb a mnohem dražší.
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- Tango Bravo
- Začátečník
I když jsem napsal že kupuju nový CPU tak touha po novém HDD stále trvé. A favorit je jasný. Musí ale klesnout tak na 6000 kč.
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
tak to si IMHO dost počkáš...Tango Bravo píše:I když jsem napsal že kupuju nový CPU tak touha po novém HDD stále trvé. A favorit je jasný. Musí ale klesnout tak na 6000 kč.
WD nic nenutí zlevňovat Raptora, jednoduše proto, že nemá konkurenci...
- Tango Bravo
- Začátečník
To je sice pravda ale doufám že udělají nějakou verzi s větší kapacitou a slevní ty s tou menší. Nebo nastoupí jiná firma na pole 1000 ot.Marsellus Wallace píše:tak to si IMHO dost počkáš...Tango Bravo píše:I když jsem napsal že kupuju nový CPU tak touha po novém HDD stále trvé. A favorit je jasný. Musí ale klesnout tak na 6000 kč.
WD nic nenutí zlevňovat Raptora, jednoduše proto, že nemá konkurenci...