Problem s chladicem CPU a par otazek
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- Daneel
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Problem s chladicem CPU a par otazek
ahoj, mel bych na vas par dotazu, budu moc rad kdyz mi pomuzete jelikoz jsem trosku zmatenej:)
takze nejdriv sestava:
CPU P4 Prescott 3,4GHz HT 800
MB Gigabyte 8I915P-D LGA775 i915P Dual
pameti 2x512MB 533MHz
grafika PCX 5900 128/256bit
zdroj 350W
atd.
mno, vcera jsem ho pustil, ozval se silenej hluk tak sem ho zas okamzite vypnul, otevrel, znovu pustil a zjistil jsem ze se jaksi prestal tocit vetracek na CPU (tedy pokud to neni normalni:), vypada to ze je zadrenej nebo tak neco, tak sem to zase vypnul - btw vetracek ma snahu ale lopatky se proste netocej, a je to BOX, tedy aspon doufam, ma logo Intel na hlave). Uz driv sem chtel vymenit chladic za tissi, ted musim, ceho se ale bojim je ze neco podelam pri instalaci. Zaroven bych se to ale moc rad naucil, bohuzel neznam nikoho kdo tomu rozumi. Tedy k veci:
poradili mi nekde Arctic Cooling Freezer 7 Pro (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33866), ze ma nejlepsi pomer cena/vykon (1000.- je maximum co bych za to chtel dat).
1. vec co bych chtel vedet je zda mi to udrzi ta deska (ma 520g a u tech tezsich se pry dava za desku vyztuz, a vyndat desku bych si asi netroufnul). Dalsi vec je ze bych rad znal nejake obecne zasady pri takove montazi (ceho se vyvarovat, jak a cim sundat tu pastu z procesoru, jak je to se statickou elektrinou atd., proste zakladni veci pac je chci znat a taky chci aby to probehlo hladce), a potom jestli je treba po instalaci samotne jeste delat nejaky testy atd. Bylo mi receno ze instalace konkretne tohohle chladice je lehka, zrucnej taky jsem ale raci 2x merim nez riznu. Moc kazdymu dekuju.
btw. jinak do case by se vejit mel ale jeste to pro jistotu pomerim, je to starsi standardni case od Impact Comp., 4 mista pro mechaniky atd.
jo a ten navod v pdf k instalaci tomuhle chladici jsem stahnul ale o moc chytrejsi nejsem, navic mi nejak nedochazi jak oddelat ten boxovanej.
Dan
takze nejdriv sestava:
CPU P4 Prescott 3,4GHz HT 800
MB Gigabyte 8I915P-D LGA775 i915P Dual
pameti 2x512MB 533MHz
grafika PCX 5900 128/256bit
zdroj 350W
atd.
mno, vcera jsem ho pustil, ozval se silenej hluk tak sem ho zas okamzite vypnul, otevrel, znovu pustil a zjistil jsem ze se jaksi prestal tocit vetracek na CPU (tedy pokud to neni normalni:), vypada to ze je zadrenej nebo tak neco, tak sem to zase vypnul - btw vetracek ma snahu ale lopatky se proste netocej, a je to BOX, tedy aspon doufam, ma logo Intel na hlave). Uz driv sem chtel vymenit chladic za tissi, ted musim, ceho se ale bojim je ze neco podelam pri instalaci. Zaroven bych se to ale moc rad naucil, bohuzel neznam nikoho kdo tomu rozumi. Tedy k veci:
poradili mi nekde Arctic Cooling Freezer 7 Pro (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33866), ze ma nejlepsi pomer cena/vykon (1000.- je maximum co bych za to chtel dat).
1. vec co bych chtel vedet je zda mi to udrzi ta deska (ma 520g a u tech tezsich se pry dava za desku vyztuz, a vyndat desku bych si asi netroufnul). Dalsi vec je ze bych rad znal nejake obecne zasady pri takove montazi (ceho se vyvarovat, jak a cim sundat tu pastu z procesoru, jak je to se statickou elektrinou atd., proste zakladni veci pac je chci znat a taky chci aby to probehlo hladce), a potom jestli je treba po instalaci samotne jeste delat nejaky testy atd. Bylo mi receno ze instalace konkretne tohohle chladice je lehka, zrucnej taky jsem ale raci 2x merim nez riznu. Moc kazdymu dekuju.
btw. jinak do case by se vejit mel ale jeste to pro jistotu pomerim, je to starsi standardni case od Impact Comp., 4 mista pro mechaniky atd.
jo a ten navod v pdf k instalaci tomuhle chladici jsem stahnul ale o moc chytrejsi nejsem, navic mi nejak nedochazi jak oddelat ten boxovanej.
Dan
bla bla
- kadas152
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
čau
hele ten chladič si vybral dobře je to asi to nejlepší co jsi moh vybrat
no s nosností desky neni vůbec problém desky s timhle socketem maj unejst až 800g
instalace je jednoduchá je zamáčkneš ty čudlíky do díry v desce
horší je to se sundánim toho boxu ale taky to neni nic strašnýho prostě ty nožíčky kterejma to drží v desce otočí ve směru šipky která na ní je a popřípadě trochu povytáhneš mělo by to cvaknout a povolit takhle to uděláš u každý nožičky sundáš chladič a utřeš proceso od pasty co na něm zbyde potom už jen nacvakneš new chladič připojíš větrák a pustíš komp
hele ten chladič si vybral dobře je to asi to nejlepší co jsi moh vybrat
no s nosností desky neni vůbec problém desky s timhle socketem maj unejst až 800g
instalace je jednoduchá je zamáčkneš ty čudlíky do díry v desce
horší je to se sundánim toho boxu ale taky to neni nic strašnýho prostě ty nožíčky kterejma to drží v desce otočí ve směru šipky která na ní je a popřípadě trochu povytáhneš mělo by to cvaknout a povolit takhle to uděláš u každý nožičky sundáš chladič a utřeš proceso od pasty co na něm zbyde potom už jen nacvakneš new chladič připojíš větrák a pustíš komp
- Daneel
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- *EasY_TarGeT*
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
to sundání je podle mě jednodušší než to tam nacpat... jak už říkal někdo předemnou akorát u každé nožičky otočíš ten černej plast ve směru šipky a všimni si drážky, která tam je taky... ta je na šroubovák, kterým to otoč a pak vycvakni jednotlivý nožičky jednu po druhé tímto postupem... tak setřeš pastu a blablabla... potom když budeš nasazovat ten novej chladič tak budeš postupovat tak, že si musíš všechny nožičky zase otočit podle směru šipky do uvolněné polohy, pak nasadit do drážky šroubovák, pak musíš dost zatlačit a při tom tlaku otočit nožičku šroubovákem PROTI směru šipky (tzn. upevněná poloha)... potom upevníš takto diagonálně protilehlou nožičku a stejným způsobem... ale je to celkem intuitivní.. mezi tím samo naneseš pastu a trochu to tím chladičem rozmidlíš po povrchu očištěnýho procesoru... to je asi tak všechno co bys měl vědět... jo a ještě musíš vzít ten drát a píchnout ho tam odkaď si ten předtím vytáhl

Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
- kadas152
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jo jen na pár vyjímek si to řek dobře on totiž nemusí nanaášet pastu ta už je na freezerovi předaplikovaná*EasY_TarGeT* píše:to sundání je podle mě jednodušší než to tam nacpat... jak už říkal někdo předemnou akorát u každé nožičky otočíš ten černej plast ve směru šipky a všimni si drážky, která tam je taky... ta je na šroubovák, kterým to otoč a pak vycvakni jednotlivý nožičky jednu po druhé tímto postupem... tak setřeš pastu a blablabla... potom když budeš nasazovat ten novej chladič tak budeš postupovat tak, že si musíš všechny nožičky zase otočit podle směru šipky do uvolněné polohy, pak nasadit do drážky šroubovák, pak musíš dost zatlačit a při tom tlaku otočit nožičku šroubovákem PROTI směru šipky (tzn. upevněná poloha)... potom upevníš takto diagonálně protilehlou nožičku a stejným způsobem... ale je to celkem intuitivní.. mezi tím samo naneseš pastu a trochu to tím chladičem rozmidlíš po povrchu očištěnýho procesoru... to je asi tak všechno co bys měl vědět... jo a ještě musíš vzít ten drát a píchnout ho tam odkaď si ten předtím vytáhl![]()
- krizovka
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
A nechce to žádné velké nasilí vše musi jít zacvaknou bez velkého tlaku.
CPU: Pentium 4 3.0GHz Cooler Master Hyper 48 KHC-L91-U2 MB:ASUS P4P800 SE VGA:Asus 6600 GT/TD RAM:2x 1024 DDR 400Mhz Kingston(DualChannel) HDD:640GB Western S-ATA 16MB MECHANIKA:DVD+CDRW NET:Wifi 3/2 ZDROJ:Fortron 350W 12cm ventilátor SATA MYŠ:Logitech MX 1000 laser
- Daneel
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
mm. no tak sem hot¨tam frknul, pri ty montazi jsem ovsem asi zapomel otocit ty vrsky do polohy "Open":) neco mi tam zapraskalo ale asi dobry:) jinak fakt nechapu jak to pak nekdy zas vyndam pac ty drzaky sou primo pod vetrakem... ale na jinou vec bych se chtel zeptat: koukal sem do BIOSu, a teplota je kolem 50C (driv 72), ale nak mi blbnou otacky toho vetracku, vypada to spis na nakou chybu mereni. Jde o to ze ten vetrak ma max. jet na 2500ot., v BIOSu chvili trva nez nabehne hodnota, to je asi normalni, a potom jede v prumeru na 1300 pricemz to obcas najednou skoci NAD 2500. Vydrzi to vetsinou jen tak pul sekundy, ale taky i 2s. A pak za jede normalne. Zajimavy je ze ta vysoka hodnota je vzdycky dvojnasobek ty predchozi... nevim no, co vy na to. Jinak vsechno bezi v pohode, a ani fyzicky sem si nevsim ze by na tu dobu co to poskoci nejak zrychlil (pokud se to da slyset za tak kratkou dobu)
bla bla
- Woyta
- Středně pokročilý

Mozna cidlo na desce nema rado nizke otacky. Me taky driv cidlo hodilo obcas 27 000 otacek.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- dave_m
- Začátečník

-
tys psal, ze jsi zrucny, ale musis u toho taky premysletDaneel píše:...pri ty montazi jsem ovsem asi zapomel otocit ty vrsky do polohy "Open":) neco mi tam zapraskalo ale asi dobry:)...
a kdyz chces neco delat, tak musis pocitat se vsim. Jako kdyby bylo potreba tu desku vyndat, tak co? Nejlip se naucis tim, ze to budes zkouset sam. Vlastni zkusenost je k nezaplaceni.
CPU i5-3570K 4.2GHz MB MSI Z77A-GD55 RAM Kingston Predator 4x4GB 2400MHz GK Saphire R9 280X Toxic SSD Kingston HyperX 3K 120GB PS Be Quiet! Straight Power BQT E9 480W CM CASE Define XL R2 CHLAZENI custom water cooling
- kadas152
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Daneel
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele: