opet repro 2.1

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
x-bat
Nováček
Nováček

opet repro 2.1

Příspěvek od x-bat »

asi pred mesicem jsem se tady na to uz ptal... nakonec jsem skoncil u volby Altec Lansing FX6021-E... problem je v tom, ze od te doby, co jsem se rozhodl je koupit, uz proste nikde nejsou :x Objednal jsem si je u nas v jednom obchudku a uz skoro mesic dostavam odpoved, ze budou pristi tyden - ale ze to neni jiste, protoze je Altec prestal vyrabet - pry prechod na novy model... tuz otazka je takova: co ted? Co doporucite? Nebo je tedy nej volba Logitech Z-2300 ??? Muze byt i neco levnejsiho :-D Diky a sorry, ze s tim zase otravuju... ale kde jinde mi poradi, nez tady :wink:
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

nn to si trefil správný místo. zatim se neukvapuj, altecy byly dobrý. lepší než logitech. Já sem chtěl kámošovi koupit CS21 a to samý! co se skara děje? to stahujou výrobu všech modelů? chtělo by to nějak zmapovat... každopádně bych si na nějaký altecy počkal...
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

Podle mě zastoupení Altec česká republika,tedy Levi udělalo akci a repráky slevnilo.Asi se chtěli zbavit skladových zásob.A teď prostě už nejsou (u nás) a myslím,že už ani nebudou.Jinak má altec dva nové modely 2.1 VS 4221 s bezdrátovým dálkáčem a 5.1 HMX7051-designově vycházející z MX5021.Obojí zatím nejsou v ČR dostupné.Je vidět,že Levi nefunguje tak,jak by mělo.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

to je pěknej shit. víte vůbec kolik lidí to naštvalo? Altec-lansing si asi neuvědomujou jak sou populární... a taky nechápu změnu jejich strategie. CS21 se mi zdaj jako referenční vzorek za nižší třídy a tak kdyby ho prostě jen zas zlevnili tak by špatně neudělali. koukal sem na stránky levi i výrobce a nikde sem zmínku o zastavení dovozu nebo výroby neviděl. mohli to dát vědět....
x-bat
Nováček
Nováček

Příspěvek od x-bat »

porad doufam, ze me pristi tyden prekvapi a reknou, ze pro me ty Altecy maji :-D Jinak fakt nevim, jak to resit... Z-2300 se mi zdaji dost predrazene na to, jaky je na ne ohlas... nejde mi o poradny rachot, ale o poradnou hudbu... Uz mesic a pul jsem bez repraku (stare mi umrely), jedu jen na sluchatkach a proste to neni ono...
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Ještě je alternativa model 621,ve všech testech ho chválí,i když je to starší kousek.
x-bat
Nováček
Nováček

Příspěvek od x-bat »

Huraaa, dneska mi volali, ze ty repraky zitra mam :D Mesic a pul jsem na ne cekal a dockal se... Rikali mi, ze to slo lodi (nevim odkud) a ze uz to maji v Hamburku nalozene v aute, ktere se vydava na cestu... Tak kdo vi, jak to vubec s tim dovozem bude. Snad to byla jen kachna a budou tady k sehnani - pro nechapave Altec Lansing FX6021-E
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

jo,my jsme tě pochopili:-) Teď by bylo ale asi dost kruté,kdyby sis je po vyzkoušení nechtěl vzít:-) Za kolik je budeš mít?Nezapomeň poreferovat,jsi možná první tady na fóru,kdo je bude mít.Fakt by mě zajímalo,jak na tom jsou,některé recenze si totiž trochu protiřečí.
x-bat
Nováček
Nováček

Příspěvek od x-bat »

Takze uz je mam na stole :-D Dneska jsem se definitivne po mesici a pul dockal... a musim rict, ze to stalo za to... sice nejsem zadny odbornik, ale kombinace Audigy 4 + Altec FX6021 mi prijde jako naprosta supa :-D Krasne stribrne, cena cca. 3300,-, az je otestuju vice, napisu... ale pro me je to uzasna zmena... kde jsou ty casy integrovane zvukovky a starych dvoupasmovych repraku...
Stara, ale stale bohate dostacujici (pravidelne udrzovana) P4 2.6GHz :)
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

supeer....hlavně mě zajímá,jak jsou na tom basy,čistota výšek bude asi na velmi slušné úrovni,středy na to,že jsou to mikrodrivery taky good.Užij si je :wink:
x-bat
Nováček
Nováček

Příspěvek od x-bat »

No, takze musim konstatovat, ze z meho laickeho sluchu je celkove zvuk na vysoke urovni... kvalitou vysek je tato znacka znama, basy taky super. Subac prijemne bruni, naprosto ciste...

...jedine "neduhy", ktere jsem zatim objevil - pri maximalnim zesileni, kdyz nic nehraje, se uz zacne ozyvat sum - zanedbatelne. Spise mi vadi, ze vypnu komp, vypnu repraky, tak sub sumi - sice velmi malo, ale sumi... vim, ze je to casty problem - tak jsem tady hledal, jestli to nejde nejak vyresit. Po hodine jsem nic nenasel :(
x-bat
Nováček
Nováček

Příspěvek od x-bat »

prakticky by se mi hodil i nejaky "navod", jak minimalizovat sum... vim, ze je treba si pohrat s nastavenim - cast toho zvladnu, neni problem vypnout vsechny mozne vstupy a vystupy, ktere nepouzivam... ale neco podrobnejsiho by nebylo? Osobne jsem nic poradneho nenasel...
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

S tím nic neuděláš,pokud to tedy dělá skutečně i po vypnutí celé sestavy.O záruku asi přijít nechceš...
x-bat
Nováček
Nováček

Příspěvek od x-bat »

Jasne... mirne sumeni repraku za provozu by mely zpusobovat zesilovace... takze to je v pohode... a co se tyka subu, tak jsem se nekde docetl, ze by ten mirny "sum" mel byt zpusoben zbytkovou elektrinou... pravda je, ze jsem zatim nezkousel sestavu vypnout a pockat, jestli to "nevysumi" :D
Kazdopadne si stacilo trochu pohrat s nastavenim a ten sum u repra se prakticky skoro vytratil. Po zvukove strance si absolutne nemuzu stezovat. Hlavne je super, ze vse (hlasitost, basy, vysky) muzu nastavit na ovladaci - at uz na stolnim nebo dalkovem...
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

No jo,věřím,že je super,tak trošičku závidím,ale v době,kdy jsem kupoval A.L. CS 21 stály FX-ka asi 5400,- :( ale za 3300 se asi momentálně nic lepšího sehnat nedá :)
ladislav2
Nováček
Nováček

Příspěvek od ladislav2 »

pani, viem ze sa uz mozno opakujem :D ale viete aky je rozdiel medzi FX6021 a FX6021-E ? Je tam 3 tisicovy rozdiel tak nerozumiem :(
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

ladislav2 píše:pani, viem ze sa uz mozno opakujem :D ale viete aky je rozdiel medzi FX6021 a FX6021-E ? Je tam 3 tisicovy rozdiel tak nerozumiem :(
Taky to nechápu, ale podle všech parametrů jsou úplně stejné - to platí, jak o velikosti jednotlivýc repro, tak i o výkonu a frekvenčním rozsahu.
ladislav2
Nováček
Nováček

Příspěvek od ladislav2 »

Kto sa podujme na rozobranie FX6021-e ci su tam naozaj tie iste tda-cka a ich pocet jak v fx6021 ? : ))))

EDIT: uz som na to asi dosiel, -e-cko ma 40W. Mozno tych 40W myslia SPOLU aj so satakmi, takze by to asi zodpovedalo ...
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“