K7N2 DELTA-L a padá a padá a padá s Bartonem 2500+
Moderátor: Eddward
- Bart_Teschen
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
K7N2 DELTA-L a padá a padá a padá s Bartonem 2500+
Zdravím, už mně to unavuje, je to vleklý thread. Takže o co mi jde, koupiil jsme Bartona 2500+ přetočil na 3200+, v pohodě to jelo, Prime95 ustálo 4 hodiny bez chybky, pohodička.
Koupil jsem nový chladič, namontoval na procák a od toho dne to padá a padá.
Pustím komp, najíždí cca 10 sekund, padne, žádný restart, prostě se vypne. Nejde zapnou, musím vytáhnout zásuvku síť, počítač jako by pustit, potom zapnout znovu do sítě, nahodit a zase deset sekund jede.
Včera jsem vytáhnul desku ze skříně, položil na molitan na stůl, zapojil, to samé.
Nastavil jsem default bios, 166FSB, všechno. Najelk celý komp ! XP v pohodě, pustím Prime 95, ustálo to asi 10 minut, potom opět pád, totální vypnutí.
Včera jsem vyzkoušel jiný procák, jiný zdroj (300W), jinou grafárnu, jiné paměti, zkrátka co se dalo, hisotorie se opakovala .. pád....
Tak nevím, jdu reklamovat board, než tam ale půjdu, nenapadá vás něco ??? Možná to bude nějaká pitomost, nemohl se přetaktem poškodit bios ? Že by to padalo kvůli tomu ? Byl tam poslední bios, verzi z hlavy nevím.
Jo, a je to deska ver.1, nebyly s nima nějaké obecné problémy tohoto typu ???
Koupil jsem nový chladič, namontoval na procák a od toho dne to padá a padá.
Pustím komp, najíždí cca 10 sekund, padne, žádný restart, prostě se vypne. Nejde zapnou, musím vytáhnout zásuvku síť, počítač jako by pustit, potom zapnout znovu do sítě, nahodit a zase deset sekund jede.
Včera jsem vytáhnul desku ze skříně, položil na molitan na stůl, zapojil, to samé.
Nastavil jsem default bios, 166FSB, všechno. Najelk celý komp ! XP v pohodě, pustím Prime 95, ustálo to asi 10 minut, potom opět pád, totální vypnutí.
Včera jsem vyzkoušel jiný procák, jiný zdroj (300W), jinou grafárnu, jiné paměti, zkrátka co se dalo, hisotorie se opakovala .. pád....
Tak nevím, jdu reklamovat board, než tam ale půjdu, nenapadá vás něco ??? Možná to bude nějaká pitomost, nemohl se přetaktem poškodit bios ? Že by to padalo kvůli tomu ? Byl tam poslední bios, verzi z hlavy nevím.
Jo, a je to deska ver.1, nebyly s nima nějaké obecné problémy tohoto typu ???
IBM Thinkpad T60, Intel CoreDuo T7200 2GHz, 3GB RAM, Radeon X1400, SATA, Win XP
- DVC64
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem Epoxe 8RDA3+ revizi 1 a ta mi s Bartonem nejela (Thoroughbred byl OK) a vyřešila to až reklamace (BIOS nepomohl). Ale mně to dělalo hned od začátku, takže to asi nebude Tvůj problém.
Barton 2500+ ; 8RDA3+ 2.0 ; OCZ PC433 (2x256MB) ; Sapphire 9200 64MB 128bit; Barracuda 7200.7 ST380011A ; Plextor PX-W5224TA ; Aopen H600B 350W ; Pinnacle PCTV Pro ; Philips 170B5CS
- Bart_Teschen
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
hm, to já nevím, já tam měl původně Athlon 2000+ a s tím to jelo OK, myslím ale, že tato deska podporuje Bartony v pohodě.DVC64 píše:Měl jsem Epoxe 8RDA3+ revizi 1 a ta mi s Bartonem nejela (Thoroughbred byl OK) a vyřešila to až reklamace (BIOS nepomohl). Ale mně to dělalo hned od začátku, takže to asi nebude Tvůj problém.
- DVC64
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ta moje podle specifikace taky, ale zjevně je nepodporovala (nebo byl v těch prvních verzích nějaký bug).Bart_Teschen píše:...myslím ale, že tato deska podporuje Bartony v pohodě.
Barton 2500+ ; 8RDA3+ 2.0 ; OCZ PC433 (2x256MB) ; Sapphire 9200 64MB 128bit; Barracuda 7200.7 ST380011A ; Plextor PX-W5224TA ; Aopen H600B 350W ; Pinnacle PCTV Pro ; Philips 170B5CS
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
Nemohl si pri nandavani chladice nejak poskodit desku ? Me uz se taky stalo, ze mi "ujel" sroubovak, kdyz jsem nasazoval chladic a trochu "štrejchnul" desku. Ale nastesti prezila. Jinak nevidim duvod, proc by deska po nandani chladice zacala takhle stavkovat, pokud jsou teploty v pohode.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
- Bart_Teschen
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Já už ti vážně nevím, deska není poškozená ani náhodou, dokonce jsem vrátil původní chladič, ale od toho dne co jsem ho přehodil takhle stávkuje ... Už vážně nevím co by za tím mohlo být, dnes ještě zkusím flashnout buos, jestli není poškozený ....Jiri Drak píše:Nemohl si pri nandavani chladice nejak poskodit desku ? Me uz se taky stalo, ze mi "ujel" sroubovak, kdyz jsem nasazoval chladic a trochu "štrejchnul" desku. Ale nastesti prezila. Jinak nevidim duvod, proc by deska po nandani chladice zacala takhle stavkovat, pokud jsou teploty v pohode.
- Suleky
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Bart_Teschen
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ne, právě že ne, včera jsem tam nacpal Spire SuperRock, se kterým předtím ustála Prime95, spustil jsem Prime95, na defaultní frekvenci, bez OC. Sledoval jsem teplotu, byla cca 47 °C, najednou bum, konec, finito, tma.Suleky píše:a kdyz tam vratis ten starej chladic tak vsechno jede v pohode?
- Suleky
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Bart_Teschen
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Suleky
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- lebi_cz
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Tak pak treba, jestli si pri vymene chladice nebyl nabitej statikou a neco si na desce neodpalil. To se stalo jednomu znamymu. Taky tam cosi solichal, lup a hotovo.
Jiri Drak píše:Nemohl si pri nandavani chladice nejak poskodit desku ? Me uz se taky stalo, ze mi "ujel" sroubovak, kdyz jsem nasazoval chladic a trochu "štrejchnul" desku. Ale nastesti prezila. Jinak nevidim duvod, proc by deska po nandani chladice zacala takhle stavkovat, pokud jsou teploty v pohode.
AMD AthlonXP 2600+ (2000MHz) Barton; Asus A7V880; 2x256MB DDR333 Kingmax CL2,5 Dual Channel; GeForce4 Ti4200 64MB; 60GB Maxtor DiamondMax Plus9; DVD-ROM Asus E608; BTC CD-RW 5224IM; SmartLink 56k Voice Modem; Realtek RTL8139 PCI Fast Ethernet; 19" AOC 9Klr+
- Bart_Teschen
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no, tak toto je naprosto mozne, to clovek nikdy nevi, i kdyz ctim pravidlo "nez chytnu cokoli z pc, sahnu na topeni!" abych se uzemnil, ale kdo vi .... Dneska tedy flashnu bios, nahodim ho a uvidim - ma posledni sanci, jinak jde v patek do reklamace. Kolega mi dnes v mailu psal, ze pri brutalnim pretaktu, a pretakt z 2500 na 3200 bych povazoval za brutalni, se muze poskodit bios, system ho nacita uz poskozeny, aniz by cokoli hlasil a pri zatezi pada ... Btw. s jakym default napetim pracuje CPU Barton ? Vcera me zarazilo, ze kdyz jsem dal v biosu load default, tak napeti - teda podle utility v XP - behalo od 1,75 az do 1,85. Uz ten fakt, ze mi napeti kolisa v takovemto rozmezi me zarazi ....lebi_cz píše:Tak pak treba, jestli si pri vymene chladice nebyl nabitej statikou a neco si na desce neodpalil. To se stalo jednomu znamymu. Taky tam cosi solichal, lup a hotovo.
Jiri Drak píše:Nemohl si pri nandavani chladice nejak poskodit desku ? Me uz se taky stalo, ze mi "ujel" sroubovak, kdyz jsem nasazoval chladic a trochu "štrejchnul" desku. Ale nastesti prezila. Jinak nevidim duvod, proc by deska po nandani chladice zacala takhle stavkovat, pokud jsou teploty v pohode.
- Suleky
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Bart_Teschen
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
- Bart_Teschen
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No, brutalni v tom smyslu ze muze poskodit bios je, aspon takovou informaci jsem dostal, Vcore jsem mel nejvice 1,9.Jiri Drak píše:Tak tam jeste zkus soupnout nejnovejsi bios, pokud si to nezkousel. A pretaktovani na 3200+, pokud si nejak extremne nezvysoval Vcore bych za nejak brutalni nepovazoval.
- Alois
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jak jsi dopadl? napadlo me, nepovedlo se ti nahodou poskodit jadro procaku pri nasazovani chladice?
AMD Barton 2500+ (1,4V)@210*10,5 (1,65 V), Zalman 7000 Cu, ABIT AN7, A-Data SDRAM DDR 2x256MB 400MHz, Hercules AIW RADEON 9800se-->9800Pro, TechniSat SkyStar2 PCI REV 2.6 PVR, HDD IBM 180GXP - 120GB 8MB, Hercules Digifire 7.1, DVD -RW LITE-ON 1693S, DVD TOSHIBA SDM1802 52x,Case: 3R System Air Black, PSU LEVICOM 500Watt, FSC P19-2, Logitech MX518, Genius SW-5.1 Home Theater, OS: WIN XP Professional EN SP2. UPS:APC CyberFort 500VA, router SMC Barricade 7004VBR V2
- Bart_Teschen
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jak jsem dopadl ještě nevím, deska je pořád v reklamaci. Jádro procáku jen tak nepoškodíš, to už bys musel být pořádný moulaAlois píše:Jak jsi dopadl? napadlo me, nepovedlo se ti nahodou poskodit jadro procaku pri nasazovani chladice?
- Alois
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No s tim jadrem sjem s eptal proto, ze jsme kdysi takhle odrovnal 2 duronyBart_Teschen píše:Jak jsem dopadl ještě nevím, deska je pořád v reklamaci. Jádro procáku jen tak nepoškodíš, to už bys musel být pořádný moulaAlois píše:Jak jsi dopadl? napadlo me, nepovedlo se ti nahodou poskodit jadro procaku pri nasazovani chladice?) Navíc jsem zkoušel dva Bartony 2500+, každý z jiné série, podotýkám že oba dva úplně nové, byla by to moc velká haluz, kdyby oba dva byly vadné, nebo kdyby se u obou dvou poškodilo jádro procáku při nasazování chladiče, navíc jsem na takovéto věci opatrný a chladič nasazuji pečlivě ....
AMD Barton 2500+ (1,4V)@210*10,5 (1,65 V), Zalman 7000 Cu, ABIT AN7, A-Data SDRAM DDR 2x256MB 400MHz, Hercules AIW RADEON 9800se-->9800Pro, TechniSat SkyStar2 PCI REV 2.6 PVR, HDD IBM 180GXP - 120GB 8MB, Hercules Digifire 7.1, DVD -RW LITE-ON 1693S, DVD TOSHIBA SDM1802 52x,Case: 3R System Air Black, PSU LEVICOM 500Watt, FSC P19-2, Logitech MX518, Genius SW-5.1 Home Theater, OS: WIN XP Professional EN SP2. UPS:APC CyberFort 500VA, router SMC Barricade 7004VBR V2