Pár postřehů při OC MSI-FX5900SP 128MB VTD

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Mr. Hyde
Začátečník
Začátečník

Pár postřehů při OC MSI-FX5900SP 128MB VTD

Příspěvek od Mr. Hyde »

hned na zaciatok by som sa chcel ospravedlnit za dlzku tohto prispevku/clanku, ale neda mi aby som nepostol zopar postrehov
pri overclockingu karty MSI-FX5900SP 128MB VTD postavenu uz na novom tzv. XT PCB
Takze najprv musim priznat ze by ma ani vo sne nenapadlo to ze ked som mal na jednej vetve zo zdroja zapojene
vga + hdd + 5x vetron, ze tych 5 vetrakov bude az tak strasne ovplyvnovat moznost oc karty. tak som poprepajal kable
a nehal som na jednej vetve zapojene len vga a hdd, druha vetva obstarava napajanie cd-rw, dvd a spominane vetrone.
s povodnym "kablovanim" som sa viac ako na 440/770 nedostal lebo mi vzdy ovladace pri teste nastaveni vypisali chybu
a poslaly ma kade lachcsie. pri zapojeni vga + hdd nemam problem nastavit 460/820 a tie ovladace to zozeru. co je vsak
zaujimavejsie tak logicky ma napadlo ze skusim zapojit na tu jednu vetvu len grafiku, ale coho som sa dockal ako vysledku tak
s toho som este teraz vcelku paf!!! opat ten isty vysledok ako povodne zapojenie, t.j. max. oc 440/770.
aby som si overil ci nejde o nahodu tak som kable prepajal ako sa len dalo a dosiel som k zaveru ze ked je ta grafika zapojena
spolu s hdd tak ma to pusti do tych "vysin".
dalej na odporucenie b3nc-a som si disablol FastWrites a VideoBios Cache. to ma vcelku prekvapilo ked som zistil ze tieto
nastavenia maju vcelku dobry vplyv na vykon a oc karty.
tak a teraz k samotnemu testovaniu stability. jediny test/hra ktora mi vykazuje pri zatial najvyssom moznom oc artefakty je
3Dmark03 /iba v Nature/ a GunMetal. najprv som si myslel ze je to narocnostou DX9.0, ale ostatne hry testy mi idu krasne,
ziadne dlhe seknutie, no proste parada. doteraz som mal skusenost ze pokial karta bola moc oc tak som to hned zbadal
v hocijakej hre zalozenej na Q3 engine - t.j. OpenGL - najviac v RTCW-ET a teraz tam mozem dat aj 460/820 a slape to!!! :-)
no a na koniec len tolko ze testy postnem, ale caka ma nakup chladicov na pamate takze az potom

oc zdar

//unFAQ by zombie
MSI P6N-SLI ,333MHz FSB, Core2Duo 4300@3,0GHz, 2 x 1 DDR2 909 A-Data, MSI 7900GTO, 1 x Samsung HD321KJ, 1 x Samsung SP1614N, Cretive X-Fi Extreme Music ,Chieftec Silver + DTK 400W, AC
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Zkus to na nějaké pořádné hře z dneška třeba Call of Duty - ta se mi osvědčila při taktěni 5900sp nejlip - ještě při 780 bylo všechno všude ok. ale tady sem musel dat 770.
Jinak moje zkušenost je že to testování v taktovatelnosti v ovadačích je uplně na H, protože tě to pustí pokaždý jinam a hodně záleží na tom jestli je GK zahřátá.
Jestli ti to blbne v Nature tak je to prostě moc OC a určitě se ti to projeví i někde jinde.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

jo presne jestli ti to nekde vykazuje artefakty, tak co teprve kdyz zapnes filtrovani a vyhlazovani, to se kor projevi, takze je pekny ze pises o takovejhlech taktech, kdyz uz jsou za hranici funkcnosti
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Luboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luboss »

jenom by mne zajímalo, zdali se má tato grafika hlásit ve správci zařízení s tou příponou SP? mě to ukazuje jenom FX5900 bez flasBiosu :?
Barton 2500+ @2200MHz (11x200 1,675V)+ WhisperRock IV + sání a výfuk (38°C při netu 56°C v P95), MB DFI NFII Ultra AL, 1x DDR Seitec 512MB 400MHz (11-3-3-2CL), Hitachi 7K250 160GB + cool, combo DVD Teac 16x 48x24x48, MSI FX5900SP VTD 128MB (450/780), AOC Klr 19'', Logitech klávesnice a myš, pohon 300W v case Sweex Xenon XB
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Luboss píše:jenom by mne zajímalo, zdali se má tato grafika hlásit ve správci zařízení s tou příponou SP? mě to ukazuje jenom FX5900 bez flasBiosu :?
To je OK. Mrkni se třeba do "infu" u ovladačů. Drivery "SP" neznaj. :)
lukinosa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

HELP

Příspěvek od lukinosa »

Ahoj, je pravda ze pretaktovanim GPU se o MOC snizi zivotnost graf.karty ?
Mam taktlou GFX 5900XT na 460/810 mhz...mam vlastnoručne vyrobené pasivy ze starého chladiče a přilepené je teplovodivou karbonovou pastou
co sem dostal k procesoru.Drží to tam.... S GPU bych šel výš ale po restartu se mi to vrátí na pův.hodnotu...čím to je ?
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Tak ohledne vlivu oc na zivotnost graf. karty jsem zakladal thread i tady nekde kolem. Po vsech moznych informacich, ktery jsem v poslednich tydnech pobral, si myslim, ze se neni treba prilis obavat. Navic, kdyz mas ty pameti chraneny tema pasivy, ktery si ja jsem linej koupit a lepit 8-).
S navratem frekvenci (u me to byly pro zmenu pameti) na defaultni hodnoty jsem mel taky problemy. Reseni je taktovat pameti ve 2D modu pres coolbits. Co se tyce taktovani GPU, tak si myslim, ze ta karta ma nejakou vnitrni ochranu, ktera frekvence hodi pri dosazeni urcity kriticky teploty zpet na default. Proste nesmi se jit s tim oc tak vysoko. 460 na GPU se mi zda uz zbytecne dost. Stejne jde jen o par bodu v marcich....
show must go on..
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“