Thermaltake Shark Case
Moderátor: L4mka
- Malkovich
- Začátečník

Thermaltake Shark Case
Jedním z kandidátu na novou case je i tato.Chci se zeptat zda má někdo s touto skříní zkušenosti ,co se mu na ní líbí a co naopak ne.[

CPU AMD Athlon 64 3000+, Arctic Cooling Freezer 64Pro, ,MBGigabyte GA-K8N Ultra-9,GF Gigabyte 7600 GT ,Case Gigabyte AURORA, 4xKingston 512MB DDR400 PC3200 CL2.5,1x HDDSeagate 80GB Sata I,2x HDDSeagate 320GB 16MB Sata II,2xexterní HDD WD250GB
,Samsung SyncMaster 226BW,Logitech Z-2300 2.1 200W RMS, THX,Creative SoundBlaster X-Fi Xtreme Music, DVD±R LG GSA-4167B,zdroj Fortron Epsilon 600W ,Windows XP Pro SP2,Mouse Logitech MX518,STEELPAD Qck,Logitech Media Keyboard Elite CZ
- LuckeR
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak s totuto case bude mat asi nejake tie skusenosti Stoobi
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 7739a48af5
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 7739a48af5
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=40402 - toto pouzivam
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 48#6919648 - na tomto sa zacina pracovat
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 48#6919648 - na tomto sa zacina pracovat
- Stoobi
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
jo, zkušeností mám - viz project. Abych byl upřímný, tak sám bych si jí asi nekoupil. Ale jinak nic proti nemám. Je to elegantní prostorná case a interiér je celkem promyšlenej. I materiál (hliník) ujde, jen by mohl být tlustší při té ceně. Rozhodně doporučuju úpravu otvorů pro fany, viz project. Jinak jde hlavně o vjem kupujícího, pokud se ti líbí, tak no problem. Ale já osobně mám raději vyzkoušenou klasiku jako je např. Chief, kterej je tak o dvě třídy na tom líp s pevností... 
- Malkovich
- Začátečník

Shark je jeden z kandidátů,další Chieftec DA-01BL-D modrá - Bigtower 400W ,Thermaltake Armor VA8000BWS .Jen nevím jaký ten zdroj má ten Chieftec,radějí bych si koupil zdroj podle sebe"Fortron Epsilon 600W" i když co jsem četl recenze Chieftec nedělá špatný zdroje.Já osobně jsem s ním ještě do styku nepřišel.Jinak ta DA01 to je fakt kolos,ale pod stolem je místa dost
.Jinak podle této videorecenze si myslím,že Thermaltake
má vymakanější uchycení disků než Chief.
Nevíš jestli se u toho Chiftecku vejde pod dvířka kontrolní panel ventilátorů ,např tento?
má vymakanější uchycení disků než Chief.
Kód: Vybrat vše
http://www.3dgameman.com/vr/thermaltake/sh...ew_03.htmlKód: Vybrat vše
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30365CPU AMD Athlon 64 3000+, Arctic Cooling Freezer 64Pro, ,MBGigabyte GA-K8N Ultra-9,GF Gigabyte 7600 GT ,Case Gigabyte AURORA, 4xKingston 512MB DDR400 PC3200 CL2.5,1x HDDSeagate 80GB Sata I,2x HDDSeagate 320GB 16MB Sata II,2xexterní HDD WD250GB
,Samsung SyncMaster 226BW,Logitech Z-2300 2.1 200W RMS, THX,Creative SoundBlaster X-Fi Xtreme Music, DVD±R LG GSA-4167B,zdroj Fortron Epsilon 600W ,Windows XP Pro SP2,Mouse Logitech MX518,STEELPAD Qck,Logitech Media Keyboard Elite CZ
- Stoobi
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Notak z nabízených bych bral určitě Chiefa. Ten zdroj v klidu prodáš, klidně bych ho vzal i sám 
Co se uchycení disků týká, tak souhlasím, ale pokud by sis vybral Chiefa v nové serii - ta hranatá, tak tam už to je předělaný a hlavně ta case je delší. Osobně preferuju spíš middletower, tedy v podání Chieftecu FullTower - stejně vysokej jako Shark.
A panely? No jak kterej, tenhle přesně netuším, ale měl jsem tam např. Noise Isolator a ten je v pohodě...
Nebo ty malý od Revoltecu do 3,5" pozice...
Co se uchycení disků týká, tak souhlasím, ale pokud by sis vybral Chiefa v nové serii - ta hranatá, tak tam už to je předělaný a hlavně ta case je delší. Osobně preferuju spíš middletower, tedy v podání Chieftecu FullTower - stejně vysokej jako Shark.
A panely? No jak kterej, tenhle přesně netuším, ale měl jsem tam např. Noise Isolator a ten je v pohodě...
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Malkovich
- Začátečník

Koukal jsem na ní,početl si,ale častečně mě odrazuje tato pasáž.
"Dvířka
Nebudu dlouho chodit kolem horkého šasi a rovnou řeknu, že dvířka se na AOpenu H700B prostě konstrukčně nepovedly. Úhel otevření je cca 90° a konstrukce velice lagricová. Pevně v kloubu drží nahoře a dole a uprostřed je podpěra. Svým způsobem by to stačilo, ale dlouhé kousky plastu, na kterých dvířka drží mohou být zranitelné. Mnou testovaný kousek už je má jednou opravovaná s slepit je není nic jednoduchého. Nicméně, pod dvířky je dost prostoru na jakékoliv regulátory apod. Při trošku slušném zacházení vám rozhodně neupadnou, ale hrubší zacházení, bouchání nedoporučuji. Použít můžete také klasický počítačový zámek. Dvířka se otevírají doprava (z pohledu šasi), PC tedy umístěte po levé ruce. Automaticky vysunuté mechaniky dvířka neotevřou."
"Dvířka
Nebudu dlouho chodit kolem horkého šasi a rovnou řeknu, že dvířka se na AOpenu H700B prostě konstrukčně nepovedly. Úhel otevření je cca 90° a konstrukce velice lagricová. Pevně v kloubu drží nahoře a dole a uprostřed je podpěra. Svým způsobem by to stačilo, ale dlouhé kousky plastu, na kterých dvířka drží mohou být zranitelné. Mnou testovaný kousek už je má jednou opravovaná s slepit je není nic jednoduchého. Nicméně, pod dvířky je dost prostoru na jakékoliv regulátory apod. Při trošku slušném zacházení vám rozhodně neupadnou, ale hrubší zacházení, bouchání nedoporučuji. Použít můžete také klasický počítačový zámek. Dvířka se otevírají doprava (z pohledu šasi), PC tedy umístěte po levé ruce. Automaticky vysunuté mechaniky dvířka neotevřou."
CPU AMD Athlon 64 3000+, Arctic Cooling Freezer 64Pro, ,MBGigabyte GA-K8N Ultra-9,GF Gigabyte 7600 GT ,Case Gigabyte AURORA, 4xKingston 512MB DDR400 PC3200 CL2.5,1x HDDSeagate 80GB Sata I,2x HDDSeagate 320GB 16MB Sata II,2xexterní HDD WD250GB
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Malkovich
- Začátečník

To mě zase moc.A ten tuning od Stoobiho to jen umocnil.I když ruku na srdce,jsem manuálně docela zručný,ale asi bych nedokázal do case
za čtyři litr zakrojit flexu
za čtyři litr zakrojit flexu
- Stoobi
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
samozřejmě, výběr je na tobě. Já osobně jsem AOpen v ruce neměl, takže nemohu soudit, ale měl jsem v rukách několik kusů Chiefů a v jednom mám i PC a jsem nadmíru spokojen. Upřímně říkám, že u Dragon serie jsou nevýhodou asi ty koše na disky, který dost nerozujou, ale já jsem si dal disky do 5,25" pozic a pohoda. A jeden koš jsem oddělal.
Co se Sharka týká, tak je na něm hodně vidět, že šasi (myšleno jako kostra case) je dost podobná Chieftecu, velikost je totožná a dokonce i některé prolisy jsou stejné. Ale použitý materiál je špatný. Použitý hliník je moc slabý a tak šasi nemá tu pevnost, ale zase na druhou stranu, pokud je bedna komplet osazená, tak je to v pohodě. Bočnice mají ten samý problém. Navíc u té perforované bočnice bych považoval za standard za tu perforaci dát plexi - jako větrací otvor mi to připadá silně nepraktický. Jinak na té úpravě, co jsem dělal nevidím nic převratného, je to práce na dva dny. Více méně to beru jako základní úpravu. Především ty přížky pro fany a taky mě dost překvapila absence nasávacího otvoru vepředu. Pod dvířky sice v plastu otvor je, ale ve dvířkách už nikoliv, proto ten perforovaný plech vepředu, který jsem tam dodělával.
Ale samozřejmě výběr je na tobě.
Co se Sharka týká, tak je na něm hodně vidět, že šasi (myšleno jako kostra case) je dost podobná Chieftecu, velikost je totožná a dokonce i některé prolisy jsou stejné. Ale použitý materiál je špatný. Použitý hliník je moc slabý a tak šasi nemá tu pevnost, ale zase na druhou stranu, pokud je bedna komplet osazená, tak je to v pohodě. Bočnice mají ten samý problém. Navíc u té perforované bočnice bych považoval za standard za tu perforaci dát plexi - jako větrací otvor mi to připadá silně nepraktický. Jinak na té úpravě, co jsem dělal nevidím nic převratného, je to práce na dva dny. Více méně to beru jako základní úpravu. Především ty přížky pro fany a taky mě dost překvapila absence nasávacího otvoru vepředu. Pod dvířky sice v plastu otvor je, ale ve dvířkách už nikoliv, proto ten perforovaný plech vepředu, který jsem tam dodělával.
Ale samozřejmě výběr je na tobě.
- Malkovich
- Začátečník

Stále váhám,ten Chief není špatný,ale pro mě asi až moc takový, jak bych to řekl,asi decentní,není to moc výrazný.Nemáš zkušenosti Z Gigabyte Aurorou.Recenze nevypadá taky špatně a je to něco jako Shark.Jen je o pětikilo levnější. Si vymejšlím co?
Ale nekupuju to každý den a nějaký ten rok se na to budu dívat,tak vybírám.
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=51
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=51
- Stoobi
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Malkovich
- Začátečník

Já jsem na ně četl dvě recenze a obě se docela shodují v tom,že to není špatný case.Děkuji za odpověď a asi půjdu do tý Aurory.Rozměrově je stejna jako Shark a oproti TT to vypadá,že ventilátory budou o dost tišší
a tuhostí case je lepší.
a tuhostí case je lepší.