DVD- chybí dekoder

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
vAg
Nováček
Nováček

DVD- chybí dekoder

Příspěvek od vAg »

Ahoj,lidi mam nove PC a když do mechaniky vložím DVD-Film tak mě to hodí hlášku. Chybí dekodér...mám naistalovaný pouze Windows Media Plaer
Athlon2200,MSI K7N2-ILSR,MSI FX 5200 128MB,monitor AOC 19,DIMM 256MB/333MHz,HDD-Maxtor 80GB/7200 A,HDD-Seageate 40GB/7200,CDRW-TEAC58W a DVD-ROM-Sony,Genius optical mouse,zdroj 300W, WinXP
Lolita
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lolita »

Potrebujes mpeg2 spliter a decoder ... tusim by to v melo byt v mim codec packu (si sostni) (:

Tohle je fakt uz reklama btw ((:
vAg
Nováček
Nováček

Příspěvek od vAg »

Moc tvoji odpoved nechapu....kde si to mam sosnout?
Athlon2200,MSI K7N2-ILSR,MSI FX 5200 128MB,monitor AOC 19,DIMM 256MB/333MHz,HDD-Maxtor 80GB/7200 A,HDD-Seageate 40GB/7200,CDRW-TEAC58W a DVD-ROM-Sony,Genius optical mouse,zdroj 300W, WinXP
Lolita
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lolita »

Zkus se podivat do tohodle fora (:

Teda tak ale prehrajes ty voby, ale dvd s menu atd. to asi nepobere
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

na pochybný "codec packy" který někdo někde bastlí na koleně se vy*er a používej na přehrávání DVD Media Player Classic. má v sobě integrovanej DVD dekodér i navigátor. není to extra krásnej přehrávač ale funguje v pohodě a je freeware. WMP moc použitelnej neni :oops:

download ze sourceforge zde http://sourceforge.net/project/showfile ... _id=403110
ignorelist: kremrole a dezoláti
Lolita
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lolita »

On nekdo dela codec packy profesionalne?

Kdyby ses na to alepson podival tak ti ten rozdil terba dojde, ale tak co uz, vysvetlovat ti to nehodlam, kdyz ti to nedoslo.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jsou codec packy který testujou a používají desítky, stovky, tisíce lidí (jako třeba ffdshow, all-in-one, CCCP a hromada dalších). no a pak jsou "codec packy" který někdo někde zbastlí, nikdo neví přesně co v tom je, nikdo s tím nemá žádný zkušenosti a žádný reference. rozdíl ti třeba dojde :roll:
Lolita
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lolita »

Tak to je presne to o cem sem psal, pises o tom a pritom ses na to ani nepodival a ani nenapises, ze to pises jen tak, bez toho abys ses na to podival ... proste pristup ... debila.

Jak uz sem psal, az se na to podivas (nemusis), tak ti rozdil treba dojde.

A btw, je ti jasny, ze kdyz si vsichni reknou to co ty, tak to nikdo nikdy nezkusi, btw co vim tak to zkusili zatim dva lidi a oba napsali, ze to vyresilo jejich problemy s prahravanim videa (jeden je mel i pri pouziti all in one packu) ...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

hele já žádnej problém nemám, tady jsem poradil jak umím nejlíp - nějakej tvůj pack tady vůbec není potřeba (sám píšeš že to menu atd nepobere) tak mi řekni jedinej rozumnej důvod proč to autorovi tohohle threadu cpeš
Krytak
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

neni co resit

Příspěvek od Krytak »

WinDVD, Power DVD a vubec jakykolvi sosnutelny dvd player je nutnost :)
Intel Pentium 4 (530) 3.04 Ghz Prescott + Arctic Cooling Super Silent 4 Ultra :: socket 478 :: Micro Star 865PE Sprinqdale-PE + ICH5 :: clock 15x200 Mhz (800Mhz QDR) :: L2 1024KB :::::: 2x256MB DDR-SDRAM 200Mhz (PC3200) :: 2.5 :: BIOS American MEgatrends 02/08/06 v6.2 :: nVidia GeForce FX 5700LE (NV36 ) 128 MB AGP 8x 225/400MHz 128bit :: AC'97 :: Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC :: LCD 15" F-415 Neovo :: WDC WD1600JD-22HBB0 S-ATA 152 GB :: HL-DT-ST DVDRAM GSA-4160B LG (A306) ATA-5
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: neni co resit

Příspěvek od zombux »

Krytak píše:WinDVD, Power DVD a vubec jakykolvi sosnutelny dvd player je nutnost :)
no, existujou WinDVD atd pluginy přímo do WMP - viz http://www.microsoft.com/windows/window ... DVDDecoder ale nejsem si jistej jestli to je nejlepší cesta
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Lolita píše:Tak to je presne to o cem sem psal, pises o tom a pritom ses na to ani nepodival a ani nenapises, ze to pises jen tak, bez toho abys ses na to podival ... proste pristup ... debila.

Jak uz sem psal, az se na to podivas (nemusis), tak ti rozdil treba dojde.

A btw, je ti jasny, ze kdyz si vsichni reknou to co ty, tak to nikdo nikdy nezkusi, btw co vim tak to zkusili zatim dva lidi a oba napsali, ze to vyresilo jejich problemy s prahravanim videa (jeden je mel i pri pouziti all in one packu) ...
Hele klídek, přirovnáváš tu k debilovi jednoho z nejzkušenějších userů na fóru, což podle mně není zrovna košér. :roll: Tvůj "codec pack" jsem zkoušel na testovacím systému (svůj pracovní si nemůžu dovolit rozhodit :roll:) a můžu akorát říct, že funguje. Podporované formáty jsou ty opravdu nejzákladnější, což je trochu škoda. Možná jsem blbě koukal, ale například podporu přehrávání H.264 jsem tam nenašel. Co k tomu dodat - nic extra, ale funguje to. Jen nevím, proč to děláš složitě vlastní cestou, když to jde relativně jednoduše a mnohem komplexněji pomocí CCCP/FFDshow...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Lolita
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lolita »

A teda nepride mi vubec nejak zkusenej nebo co pises ... nebo se jen vyziva ve vylovani flamewaru (na tom nevidim nic spatnyho (: )

h264 by to nejak prehravat melo, jestli ne, tak je to tim, ze jediny dekodery primo na h264 sou placeny \: ... warez sux.

Protoze CCCP, FFD atd. je podle me kram, tak sem prisel s necim co sem jeste nikde nevidel ...
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Lolita píše:h264 by to nejak prehravat melo, jestli ne, tak je to tim, ze jediny dekodery primo na h264 sou placeny \: ... warez sux.
Máš pravdu, warez sux, ale takové FFDshow warez není a jeho dekodér H.264 funguje docela dobře. :)
Lolita píše:Protoze CCCP, FFD atd. je podle me kram, tak sem prisel s necim co sem jeste nikde nevidel ...
A jak už jsem se z tebe několikrát pokusil dostat v tom tvém threadu, proč si myslíš, že FFDshow je krám ? Věděl bych tu totiž o pár lidech znalých problematiky (vč. mně :)), kteří by s tebou poněkud nesouhlasili... :roll:
Lolita
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lolita »

Kvalita vystupu, chujoviny v zakladnim nastaveni, nutnost to nastavovat aby to vubec nejak vypadalo, 'kvalita' obrazu pri zakladnim nastaveni, bugy v dekodovani ruznych formatu co to podporuje (treba zeleny blikajici pruh VLEVO u divx s nejakym nastavenim a u jinyho zas ne - verim nejaka to nastavit pro ten film a pro jinej zas jinak, tak to nedela, ale to je docela kravina - ja chci aby to fungovalo jak ja chci).

no H264 v ffdshow bude asi warez, ale nejak sem to neresil ... nikde se o nem nezminujou jako ze by ffdshow melo vlastni h264dekoder, takze to bude vykradeny z nejakyho komercniho nejspis. A nebo to fakt umi ten tusim mattorska spliter [uz nevim co to bylo, ale pripadlo mi to divny] a pak to stejne funguje i v tom mim. (:

A urcite se jinde nez tady najde spousta uzivatelu, kteri se v tom opravdu znalich problematky a delaj treba encody pro diamod nebo co ja vim co, ktery by se mnou souhlasili. (:
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Prvně si musíš uvědomit, jaké skupině je ten tvůj balík kodeků určenej. Pro lidi, co video tvoří, to určitě není. Pro lidi, co chtějí jenom nainstalovat a pustit to taky není, ti zvolí FFDshow, nebo All-In-One kvůli jejich jednoduchosti instalace a komplexnosti obsahu. A fajnšmekři ? Ti sáhnou zase po CCCP/FFDshow, protože je to jediná nekomerční možnost, jak si obraz z DVD na PC upscalujou do HD, vyhladit obraz od kompresních artefaktů, atd. A lidi co video tvoří, těm univerzální directshow filtr, jako je FFDshow, poskytuje možnost například otevírat určité formáty v aplikacích, které je přímo nepodporují, či pomocí něj provádět postprocessing obrazu během zpracování. Já osobně používám třeba CCCP na dekódování videa a DivX 5, Xvid, x264 a firemní DV a HQ kodeky Canopus pro jeho enkódování.

Nikde tu ale nevidím využití pro tvůj "codec pack". :) Mohlo to pomoct tobě s nějakými problémy, dobře, já to beru, ale necpi to ostatním, když tu jsou lepší možnosti (i přes to, že si je nepřipouštíš).

//edit : jj, dekodér H.264 v libavcodec (FFDshow) je asi tak stejně warez, jako jeho open-source enkodér x264... :) Nevím, proč do toho taháš warez. Mimochodem, možná to víš, možná ne, ale DivX je původně warez taky. :roll:
Naposledy upravil(a) TomV dne úte 11. dub 2006, 10:14, celkem upraveno 1 x.
Lolita
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lolita »

No ted sem zjistl ze sem stejne lhal a elcard h264 je free NA 21 DNU ((:, takze ho tam prihodim a je to. Vidis jak si byl uzitecnej a pomohl to vylepsit (:.

Tak to je docela subjektivni, me treba (a nejsem sam, takze nejaka ta cilova skupina asi bude) moje reseni prijde nejlepsi.

A cccp je jen ffdshow, haali a mpc + nejaky jejich nastaveni, ne? A kdyz povazujou mpc za jediny podporovany prehravac pro svuj pack tak je tam i to haali docela navic.

Jo, to samozrejme vim.
Fuj no ... kazodopadne teda binarky libavcodec asi nejsou ke stazeni ze stejnyho duvodu jako binarky xvid, ze? (:
Naposledy upravil(a) Lolita dne úte 11. dub 2006, 10:26, celkem upraveno 4 x.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Lolita píše:No ted sem zjistl ze sem stejne lhal a elcard h264 je free, takze ho tam prihodim a je to. Vidis jak si byl uzitecnej a pomohl to vylepsit (:.
Rádo se stalo. :)
Lolita píše:Tak to je docela subjektivni, me treba (a nejsem sam, takze nejaka ta cilova skupina asi bude) moje reseni prijde nejlepsi.
Abych pravdu rekl, velmi bys mě překvapil, kdyby tomu bylo jinak. :)
Lolita píše:A cccp je jen ffdshow, haali a mpc, ne?
CCCP je "custom" build FFDshow + Haali, MPC, Zoomplayer a teď nově i dekodér MPEG2 (což ve spojení s postprocessingem a upscalingem poskytuje občas až neuvěřitelné výsledky).
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

Lolita píše:...
- že tobě přijde tvoje řešení nejlepší, to je teda argument jak prase (samozřejmě je nutnost sem přihodit "pár lidí kolem" abys na to nebyl sám, že? :roll: )
- téměř vše co ti tady zombux a TomV říkají ignoruješ, jseš prostě nepoučitelný a zabedněný ve "své" pravdě
- upřímě řečeno plácáš blbosti jen aby tvoje dokonalé "řešení" neutrpělo újmu a ještě tu na něj děláš reklamu čemuž logicky zkušenější uživatelé musí učinit přítrž, než se ti tuhle "pravdu" podaří někomu vecpat (btw... přesně takhle se v naší zemi uhnízdil komunismus ;-) )
- tvé "řešení" je spíš třeba přejmenovat na "zhřešení"
Lolita
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lolita »

NN, ja bych si to, ze to moje je nejlepsi myslel a tvrdil i kdyby si to nikdo jinej nemyslel. (:
Jiste, samozrejme, ja jim nerikam at nepouzivaj to svoje uber ffdshow ...
Fajn napis mi jedinej duvod proc je to moje horsi nez to ccp (krome slozitejsi instalace) ... cekam.
Zamčeno

Zpět na „Audio, video a grafika“