Jakou 5900SP/XT ?

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

PaddyOHara
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jakou 5900SP/XT ?

Příspěvek od PaddyOHara »

Trh nam zalavila vlna karet FX5900 SP/XT.
Treba u Czech Computeru nyni nabizeji:
ASUS 9002,- s DPH
Club3D 7233,-
Gainward 8173,-
MSI 6873,-
Sparkle 6772,-

K tomu jsem jinde nasel zase Leadtek, ale nez jsem ho stihnul objednat, tak ho distributor stahl z nabidky a tak uz neni k sehnani.

Kazdopadne takty jadra a pameti jsou snad vsude 400/700. Vsechny karty krome te MSI maji pasivni chlazeni i pameti ... coz je u teto karty vyhoda, ale nejsem si jisty, zda vsechny karty budou osazeny stejne dobrymi pametovymi chipy. Kdyby clovek vybiral podle znacky, tak asi vzeme ASUS, ale ten je tradicne dost predrazenej. Zajimava je samozrejme ta MSI, ale tech chybejicich pasivu na pametech je vazne skoda. Club3D a Sparkle zrovna nejsou firmy, jez by meli moji duveru pri investici 7000Kc. Takze co ted? Piste zkusenosti s jednotlivymi kartami, rady ... proste me pomozte. Ta nabidka je nyni opravdu velka a poradny test jsm nenasel ...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Jakou 5900SP/XT?

Příspěvek od Shit »

PaddyOHara píše:Trh nam zalavila vlna karet FX5900 SP/XT.
Treba u Czech Computeru nyni nabizeji:
ASUS 9002,- s DPH
Club3D 7233,-
Gainward 8173,-
MSI 6873,-
Sparkle 6772,-

K tomu jsem jinde nasel zase Leadtek, ale nez jsem ho stihnul objednat, tak ho distributor stahl z nabidky a tak uz neni k sehnani.

Kazdopadne takty jadra a pameti jsou snad vsude 400/700. Vsechny karty krome te MSI maji pasivni chlazeni i pameti ... coz je u teto karty vyhoda, ale nejsem si jisty, zda vsechny karty budou osazeny stejne dobrymi pametovymi chipy. Kdyby clovek vybiral podle znacky, tak asi vzeme ASUS, ale ten je tradicne dost predrazenej. Zajimava je samozrejme ta MSI, ale tech chybejicich pasivu na pametech je vazne skoda. Club3D a Sparkle zrovna nejsou firmy, jez by meli moji duveru pri investici 7000Kc. Takze co ted? Piste zkusenosti s jednotlivymi kartami, rady ... proste me pomozte. Ta nabidka je nyni opravdu velka a poradny test jsm nenasel ...
Zásadní otázka je ta, kterou seženeš....Ceníky jsou věcí první a sehnat teď je věcí druhou.. :x A další věc jsou fotky na ceníku a ve skutečnosti. :o Moje doporučení podle abecedy: Asus, Gainward, MSI. U mně MSI na PCB 5900 max.spokojenost :)
Naposledy upravil(a) Shit dne stř 11. úno 2004, 23:25, celkem upraveno 1 x.
PaddyOHara
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

A vazne myslis, ze se vyplati dat do ASUSe o 2000,- vic? Ja rad kupuju kvalitu, ale tady uz to hranici s nesmyslnym vyhazovanim penez.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

PaddyOHara píše:A vazne myslis, ze se vyplati dat do ASUSe o 2000,- vic? Ja rad kupuju kvalitu, ale tady uz to hranici s nesmyslnym vyhazovanim penez.
Tam jde o to, že ASUS je na PCB origo 5900, ne XT! MSI už teď na PCB origo 5900 těžko seženeš. Mrkni do ostatních threadů tady na fóru, to se zde probírá skoro už měsíc...
martin_CZ
Začátečník
Začátečník
Bydliště: 4. pilir Karlova mostu od Maly Strany..je tu nejake wifi, nez se zeptate :)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin_CZ »

nema nahodou XTcko taky omezenou sirku pametovy sbernice?
ASUS F3T
PaddyOHara
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

No PCB u MSI 5900 je neco jineho. Tak je horsi PCB z verze XT spojena i s mensim chladicem a horsi pameti, ale tak to u jinych vyrobcu neni. Tam bude mozna stejne chlazeni jako u jejich ostrych 5900, ale urcite tam budou mit horsi pameti. Zkusim najit, co ma za pameti jaka karta, ale tahle informace nebyva zvdy dostupna.

S nastupem tolika karet zalozenych na 5900SP/XT by to vazne chtelo nejake testy a recenze, kde se porovnaji. Kez by se do neceho takoveho pustil primo PCT.
PaddyOHara
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

martin_CZ píše:nema nahodou XTcko taky omezenou sirku pametovy sbernice?
Ne ... vsechny verze FX5900 maji plnou 256b pametovou sbernici a 8 pipelines. Na to se nastesti nesahlo ...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

martin_CZ píše:nema nahodou XTcko taky omezenou sirku pametovy sbernice?
Ne. Pouze nižší takt (zpravidla 390MHz) .
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

PaddyOHara píše:No PCB u MSI 5900 je neco jineho. Tak je horsi PCB z verze XT spojena i s mensim chladicem a horsi pameti, ale tak to u jinych vyrobcu neni. Tam bude mozna stejne chlazeni jako u jejich ostrych 5900, ale urcite tam budou mit horsi pameti. Zkusim najit, co ma za pameti jaka karta, ale tahle informace nebyva zvdy dostupna.

S nastupem tolika karet zalozenych na 5900SP/XT by to vazne chtelo nejake testy a recenze, kde se porovnaji. Kez by se do neceho takoveho pustil primo PCT.
Tohle jsem taky dost zkoumal... Spíš si myslím, že ASUS a MSI (první releace) byly origo 5900 s pamětmi 2,8ns ( z Radeonů). Ty ostatní si myslím, že jsou to "klasický" 5900XT. můj názor, můžu se plýst.. :( Teď budu asi trochu polemizovat. Dřív jsem měl 3x G4Ti4600. Po třetí reklamaci z dodavatele vypadlo, že je to G4Ti4200 s "upraveným BIOSem" na 4600... Nevylučuju možnost, že některý 5900SP na PCB5900XT jsou takto upraveny!! Prosím no-flame, moje životní zkušenost!!
PaddyOHara
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Tak ASUS netusim a Gainward ma 2,8ns pameti. Jaky ze ma ta MSI s XT PCB? 2,8 nebo 3,2ns?

Ten Gainward je taky peknej ... ale taky docela zbytecne drahej. Boze ... to je rozhodovani. Osobne bych chtel toho Leadteka, ale nejde sehnat :(
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

PaddyOHara píše:Tak ASUS netusim a Gainward ma 2,8ns pameti. Jaky ze ma ta MSI s XT PCB? 2,8 nebo 3,2ns?

Ten Gainward je taky peknej ... ale taky docela zbytecne drahej. Boze ... to je rozhodovani. Osobne bych chtel toho Leadteka, ale nejde sehnat :(
MSI snad používá 2,8ns. O Leadteku jsem taky přemýšlel, ale je zpravidla hlučnější :(
Struhi
Nováček
Nováček

Příspěvek od Struhi »

Ja by som isiel do toho Gainwardu alebo MSI ak ti zalezi na peniazoch. ASUS je zbytocne predrazeny a ostatne su shity. Ja mam MSI na PCB 5900 a uplne super...
Athlon 1800+/2500+ BOX, 512 MB DDR 333 Mhz, MSI FX 5900SP 520/840, MSI KT4V
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

sparkle ma pameti jen na 680MHZ, a jeste s pasivama, takze ty uz budou taktovany od vyrobce mozna az za hranice vyroby
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
allian
Nováček
Nováček

MSI 5900XT

Příspěvek od allian »

Tak jsem majitelem MSI 5900XT. Hned jsem otevřel krabici a kouknul na typ pamětí. Čekal jsem Samsung 2,86ns, ale byli tam
Hynix 2.5ns. Jdou v pohodě na 800MHz i výš, ale to budu zkoušet až si koupim pasivy.
Zatim jedu 450/800=5177 3DMark...Mam procesor jen 2200+.
kamen
Nováček
Nováček

Příspěvek od kamen »

Leadtek ma pameti 2,2ns....
z1d
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od z1d »

Nevite nahodou o nejakym webu kde maj srovanani 5900SP/XT všech značek, nebo alespoň pár?
E5200
Asus P5Q-VM
A-DATA 2x2GB 1066Mhz
Gigabyte HD4850
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

no co jsem tak cetl, tak problem je u vyroby cipu rodiny FX, takze dodavek se jen tak nedockame (a dostupnost je proto vetsinou neznama), jeste ze uz na ni necekam. Vyrobit cip, kterej by jeste moh bejt do FX5900 rady neni u NV zadna prdel, hodl FX byl krok spatnym smerem, a od NV40 si slibujou minimalni zmetkovitost, no to jsem zvedav :-D
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Wiruz píše: hodl FX byl krok spatnym smerem, a od NV40 si slibujou minimalni zmetkovitost, no to jsem zvedav :-D
FX a špatný směr? To bych netvrdil obecně...A NV40 a zmetkovitost-no uvidíme :roll:
kamen
Nováček
Nováček

Příspěvek od kamen »

Tak mam Leadteka, je velmi tichy, bohuzel ma pameti Hynix 2,8ns.
PS: Jakym softem pretaktovavate?
rvg
Nováček
Nováček

Příspěvek od rvg »

Mam MSI 5900XT a pamati su hynix 2.5 . Je tam uz nove PCB. ide to v poho na 500/820 len sa treba pohrat s taktovanim. Mam v predu ventilator 92 a ten mi fuka cez hdd rovno na grafiku takze sa to az tak neprehrieva. Ale zisli by sa pasivy. mozno casom.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“