Nepovedené nastavení pamětí

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Kajoz
Nováček
Nováček

Nepovedené nastavení pamětí

Příspěvek od Kajoz »

Zdravím. Mám desku Asus A8N-E, 2 x Kingston 512 MB RAM na 400 Mhz CL3. V BIOSu jsem změnil tato nastavení:

MIN RAS# ACTIVE TIME: z 8T na 7T
RAS# TO CAS# DELAY: z 3T na 2T

CAS# LATENCY: z 3 na 2,5

Protože mám počítač zapečeťený, tedy nemůžu restortovat CMOS paměť, chci veděť, zda-li jsem si podělal paměti nebo bude stačit jen reset CMOS? Děkuji.
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Vyskytl se nějaký problém? Reset CMOS vrátí defaultní nastavení pamětí, takže by ses měl případných problémů zbavit.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
Kajoz
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kajoz »

Právě že mám počítač zapečetěný, takže se k němu nemůžu dostat. Jenom chci vedět, jestli jsem si podělal paměti nebo ne.
Kajoz
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kajoz »

A nedá se tam nějak použít ta funkce CrashFree BIOS2? Počítač nemůžu otevřít.
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Pokud vše funguje, paměti nejsou zničeny a klidně to tak nech. Nastavení pamětí vnucuje BIOS základní desky, moduly jsou samy o sobě nedotčeny. Když je vložíš do jiného PC, budou zase na původním nastavení, které si BIOS obstará z čipu na modulu.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“