Niečo so sieťou.
Moderátor: Don
- kovino
- Začátečník

Niečo so sieťou.
Chlapy čaute! Mám ešte jeden dotaz. Doma mám ako som už raz písal 2 kompy prepojené krížovým káblom, na jednom kompe mám klasickú sieťovku do PCI slotu a na druhom kompe integrovanú sieťovku na doske MSI K7N2 delta-ILSR. No a nechápem tomuto. Ak vypnem komp, kde je klasická sieťovka, tak všetko je ok, v systray mi nabehne ikonka s tým červeným krížikom a hláška "sieťový kábel bol odpojený". Ale keď vypnem komp s tou intergrovanou sieť., tak sieť akoby bola stále aktívna, ledky na tej integr. sieť. stále svietia. Až keď vypnem zdroj, tak je to tak ako to má byť, aspoň myslím ako v prípade vypnutia kompa s klasickou sieťovkou.Inak na oboch kompoch mám winxp pro so SP1, ale na tom kompe s klasickou sieť. mám nahádzané aj ďalšie updaty po SP1, avšak nie všetky, ale týmto to hádam nieje. CHlapy vopred ďakujem za každú pomoc!
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To je naprosto v pořádku. Některé počítače udržují síťovou kartu pod proudem, např. kvůli funkci wake on LAN. PC ATX je přece pod proudem stále, dokud mu šťávu nepřerušíš, tak si furt něco bere i vypnutý.
No a jelikož je fyzický spojení funkční, tak Ti ten zapnutej kompl nehlásí, že síťový kabel byl odpojen.
No a jelikož je fyzický spojení funkční, tak Ti ten zapnutej kompl nehlásí, že síťový kabel byl odpojen.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)