záchrana podrápaného DVD...

Nero, Clone CD a další programy k vypalování a diagnostice.
Odpovědět
crocost
Nováček
Nováček

záchrana podrápaného DVD...

Příspěvek od crocost »

Zdravím, mám orig. dvd, které se poškrábalo v mechanice. V dvd přehrávači mi už nefunguje, v pc ho pouze přehraju. Poraďte, prosím, nějaký program, který ho dokáže zkopírovat, myslím, který dokáže nějak opravit nebo přeskočit ty chyby (škrábance)...

Zkoušel jsem DVDShrink, ShrinkT5, AnyDVD, CloneDVD, AoA DVD copy, DVD Decrypter, ale buď ho vůbec nenačtou ke kopírování nebo se zastaví na 44%...

//Bathory - přesunuto
LGA
Začátečník
Začátečník

Re: záchrana podrápaného DVD...

Příspěvek od LGA »

Zadej hledat: "oprava cd disků"
sid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sid »

a co v DVD půjčovně nechat ten disk přeleštit, možno i ručně za pomocí jemného hadříku a pasty (já kdysi použil sil. pastu na procáky)

na zkopírování se mi kdysi u "nezkopírovatelného" DVD osvědčil CloneCD, trvalo to snad hodinu, ale načetl to
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Pokud to přehraješ, tak disk asi není úplně ztracený.
Zkus DVD Decrypter a nastav si opakování čtení na max. možnou hodnotu, hodí-li to error, tak opakovat, někdy se to takto podaří přečíst. Mimořádná dávka trpělivosti podmínkou. A doporučuji dobrou jednotku na čtení, asi by to chtělo vyzkoušet jich víc, třeba i u kamarádů.
Pokud to nepůjde, tak asi jen vypůjčení filmu a udělat kopii.
sid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sid »

s Decrypterem se mi kdysi nedařilo a zabral právě až CloneCD (u originálky bude muset mít na pozadí AnyDVD), trvalo to snad 1 a 1/2 hodiny, ale sjel to, Decrypter si předtím vylámal zuby na třech mechanikách
já bych to spíš nejdřív přeleštil, to udělá hodně
sheeen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sheeen »

Co to DVD pořádně vyčistit a pak to udělat uplně triviálně.nechat v Alkoholu 120% vytvořit image s přeskakováním čtených chyb...a ten obraz je pak OK a dá se vpoho vypálit.U video DVD tak to občas ani není poznat.Možna nějakej minizásek..a pár ztracenejch framu. Můžeš si to vyzkoušet ve virtuálce jak to bude vypadat,než to vypálíš.
MSI GE60 Intel Core i7-3610QM, 8GB RAM (DDR3), 15.6" FullHD, NVIDIA GeForce GTX 660M (2GB DDR5), 750GB HDD (7200RPM), SSD 60GB, BluRay
AMD XP 2500@3200+Arctic Cooling Copper Silent 2 M,GPU:Leadtek7600GT TDH256MB@620/1620Mhz RAM:2048MB-2xKingmax DUAL@445MHz 8-3-3-2,5,MB:MSI K7N2 LSR(nForce2Ultra),HDD1:Segate160GBSATA150,HDD2:Seagate250GBSATA300,FDD:Sony MPF 920Z 3,5",DVD-RW:MSI DR16-A2,DVD-ROMLG52xWi-Fi LAN:Edimax EW-7126PCI,Case:Evercase ACE4252 ATX,PSU Fortron Blue Storm 400W(PFC)+3 x 8cm cooler Mon:AOC 7A+,Windows 7 Proffesional, SECURED BY:MSE
MSI GX600px-014cz C2DT7500@2,4GHz, 4GB RAM, nVIDIA 8600M-GT, HDD WD250GB
martinus1828
Nováček
Nováček

jina mechanika

Příspěvek od martinus1828 »

zkus to kopírovat v jiné mechanice....nebo u nekoho jiného..mne funguje nejlepe LG..
*EasY_TarGeT*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *EasY_TarGeT* »

k tomu čištění... mám vyzkoušenej jemnej hadřík a obyčejná zubní pasta... :) zní to asi šíleně, ale taky sem tomu nevěřil... fakt zubní pastu rozetří po povrchu a jemně hadříkem vyčisti... pak pod proudem vody umyj pastu a samo usuš... pak vyzkoušej víc nechanik... good luck :wink:
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
Lázňator
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lázňator »

Já zase používám vosk (leštěnku) na auto potřu celý CD nechám uschnout zhruba půl hod. vyleštím jemným hadříkem když je požkozený moc tak celý proces opakuji klidně 2x a to máte vydět ty změny
Phenom II X3 720 Black@ 3.65Ghz,GA-MA790x-DS4,4Gb ram 1066+ 5-5-5-15,HD7750 800/4500, LCD 22" SAMSUNG
marian_m
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marian_m »

Môžeš skúsiť ešte program BlindWrite
http://www.vso-software.fr/products/Bli ... dwrite.php

Mám s ním dobré skúsenosti pri skopírovaní DVD, ktoré bolo na niektorých miestach nečitaťeľné. Vytvorený obraz DVDčka bol bez chýb.
@Mirek
Nováček
Nováček

Poškrábaná DVD

Příspěvek od @Mirek »

Osobně se mi osvědčilo mít pro tyto případy dvě mechaniky. Mám LG4163B a pouze čteku LiteOn 16P9SV. Poškrábaná DVD např. z půjčovny která již nešla přečíst na LG4163B přečtu na DVD ROM bez problémů a v plné rychlosti. Naopak LG má lepší výsledky při čtení z již vypálených DVD.
Opteron 144, DFI nF4 Ultra-D, 2x512MB G.Skill FC, RAID Seagate 2x80GB NCQ, 500W PWS
Odpovědět

Zpět na „Vypalovací software“