Vodni chlazeni Sapphire A9RX480 Groupera

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Vodni chlazeni Sapphire A9RX480 Groupera

Příspěvek od trodas »

...aneb neni to tak jednoduche :)

nForce2 NB chipset ma dirky od sebe 59mm.
nForce4 SB chipset ma dirky od sebe 53mm.
Ovsem, Sapphire Gouper A9RX480 mobo ma dirky pro NB od sebe 46,5mm, takze nic standardniho se nechyta. Toz jsem musel zapremyslet a prisel jsem s timhle...

Nejdrive jsem si udelal toto:
Obrázek
Ten velky vrchni nakres je pro Swiftech MCW6002 blok, jehoz P4 verzi jsem si upravil pro AXP (zfrezovani boku pro Socket 462, bocni drazky pro upevnovaci srouby a prumer der bloku rozsiren na 10,5mm pro lepsi prutok), ten malinky dolni je pro NB blok :)

...pak jsem musel odriznou tuhle precuhujici a dnes uz nepotrebnou cast toho NB bloku (DangerDen M4CHIP):
Obrázek

Obrázek

A tak mi to nakonec sedlo. VELMI tesne, ale sedlo. Uffff :-P :P
Obrázek

Obrázek

Takze vodni chlazeni Sapphire A9RX480 JE mozne - neni to pravda nijak snadne, ale v tom je tan rozdil mezi muzi a chlapci. Chlapci pouzivaji chlazeni vzduchem, muzi pouzivaji vodni chlazeni :D
A existuji i supermuzi, jenz pouzivaji fazove chlazeni... :P
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

jo pekny...a nebo pouzit blok od radka-b na chipset kterej na to pasuje taky :razz: ....a nemusis nic vymyslet..
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

btw proc si na pripojeni hadicky ke gk nepouzil L-ko? :oops: vypadalo by to lepe :wink:
Luděk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luděk »

chtel sem se zeptat kde se ty L-ka na hadicky 10/8 daji sehnat ?
myslim ale nastrcne z obou stran ne sroub ani plug-in
muze to mit klidne i 12/10
Godric
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godric »

Luděk píše:chtel sem se zeptat kde se ty L-ka na hadicky 10/8 daji sehnat ?
myslim ale nastrcne z obou stran ne sroub ani plug-in
muze to mit klidne i 12/10
Koupis v kazdem zelezarstvi nebo velkem obchodnaku (Hornbach, ...). To co tu mam ja ma vnejsi prumer 13, silikonovou hadicku 10/14 na to dostanu s prehledem, u PVC bych se trochu bal a hledal neco tenciho. Kazdopadne i to by tam meli mit.
Mod čerpadla by Godric | Puddle jumper mod | Obrázek
E2140 1.6 -> 2.88 | X1950GT 500/600 -> 621/675 | A-Data 2*1GB 800 -> 960 | 965P-DS3 | Enermax Liberty 400W | Barracuda 7200.11 1TB | Godricův blog
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

kdyz tu PVC nahrejes tak ju dostanes v pohode i na 14mm :wink:
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

Flegy píše:btw proc si na pripojeni hadicky ke gk nepouzil L-ko? :oops: vypadalo by to lepe :wink:
Me prijde zbytecne pridavat tam dalsi soucastku,pokud to jde resit jinak, dalsi 2 spoje za to nestoji, navic ty krasna L-ka castecne brzdi prutok. A pokud vim trodasovi jde hlavne o ucel a ne o krasu.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Highlander - nevim nic o tom, ze by Radek delal blok, jenz pasuje na silne nestandardnich 46,5mm a to se zname celkem dobre :wink:

Flegy - a proc ano? Takhle mam vetsi flexibilitu, pro rozebirani se mi lip vyndava grafika a nemam ani dalsi spoje, ani brzdu v prutoku a L-ka docela brzdej. Ani nahodou :wink:

Luděk - v Gumitechu je maji urcite, ale byt tebou bych se tomu za kazdou cenu vyhnul. Ale pokud mas nejake o hodne vykonnejsi a stale tiche cerpadlo nez muj Eheim 1250 tak jdi do toho :wink:

Jafido - presne tak. Kazdy dalsi spoj mimo jine zvysuje riziko netesnosti a pokud mi to vytece na mou X-Fi Fatal1ty tak nebudu moc happy :razz: :lol:
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Prvni, velmi opatrne krucky v takteni meho Groupera s Optikem :razz:

Obrázek

...a moc se nesmejte, teprve zacinam... :oops:
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

to jsou hadice tygon? nebo jdou nějaký obyč takhle ohejbat? to bych je hned bral :)
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Tygon :oops:
Externi jsou normalni PVC z shopu, ale interni jsou tygony. Nerisknu si nekvalitni hadice a leak v tak "levne" masince :oops:
Odpovědět

Zpět na „Voda“