Nazdar všichni, mám takovej menší problém, sestavil jsem staré pc,
deska M7VIP ver1.1, Athlon 1700+, 256MB DDR400 noname,
CD-ROM, disketovka, RADEON 7000 64MB AGP,zdroj nějakej 300W z druhé ruky, nevím co to je.Disk seagate 4,2Gb a to je vše.
Ještě podotýkám, že na disk není napojen 80žilovej kabel jak tam má bejt, ale jen ten co se používá na cd-rom.(mám ho tam než dneska koupím novej)
Tak teďka k problému. Při instalaci xp jsem se skoro vždy dostal k tabulce kde se zadává cd-klíč, a když jsem to chtěl potvrdit, tak to vždy spadlo a jako se vyplo, ale zůstal svítit disk, a mám dojem, že i kontrolka cd-rom, ale to už nevím jistě, a ozývalo se takové cvakání ze systémového reproduktoru(měl jsem ho zapojen opačně, takže si myslím, že měl normálně pípat) Teplotou to nebylo, jelikož jsem před otevřenou case dal 50cm větrák co měl 3000ot takže se tam nic nemohlo přehřívat, ale přes to to stejně padalo. Pak jsem vyměnil kabel k disku za 80, potřeboval jsem ten původní do jiného počítače odkud jsem ho měl. No a instalace systému, proběhla v pohodě, a dalších programů taky, všechno se tvářilo být v pořádku. Pak jsem ten kabel vyměnil a počítač převezl jinam. Tam vypadalo vše v pohodě, ale včera jsem zjistil, že se pc nějak nepravidelně restartuje, nejvíc když se pustí nějaká hra, tak se to restartuje buď hned nebo až za chvíli, a pak jak nabíhá systém tak se to třeba ještě restartuje 2nebo víckrát než to naběhne do xp, nebo chvíli po tom co to je v xp.Nejlepší to je vypnout a zapnout to zas na nějakou chvíli vydrží. Nevím čím to může být deska s procesorem byla používaná a fungovala bez problémů, ram tam myslím byla taky v jiném pc a fachčila a ten disk taky. Mám podezření na ten zdroj, nebo ramku, ale myslím si spíš, že to bude zdrojem. Tato deska při nabíhání systému zobrazuje tabulku kde se objevuje teplota otáčky, Voltáž, atd. Na -5V to ukazuje 0V, ve winech když spustím program co mi ukazuje Voltáž na větvích, tak na té
-5V to ukazuje +3,5V. Nevím jestli to třeba taky nemůže být tím jiným kabelem k hardisku, ale to se mi zdá nepravděpodobné. Jinak jak dojde k tomu restartu ve winech tak nenaskočí žádná modrá obrazovka s chybami a pak restart jak je běžné, ale prostě se to natvrdo resetuje jak kdybych zmáčkl tlačítko reset.
Byl bych vděčný kdyby mi někdo poradil.
Samovolné restartování systému
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- MartinFALCON
- Začátečník

-
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- MartinFALCON
- Začátečník

-
Já bych řekl,že 300W by na tohle mělo bohatě stačit, na podstatně silnějším pc s dvěma diskama a vypalkou je už skoro 3roky 300W eurocase a funguje to v pořádku. Ale jak říkám ten zdroj byl z druhé ruky. Navíc v něm asi vrčí tlumivka. Zkusím tam jinej zdroj, ale je to jen 250W eurocase, ale myslím, že by to měl zvádnout.
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Možná ten zdroj odchází , zkus jinej jen aby si mel jistotu.MartinFALCON píše:Já bych řekl,že 300W by na tohle mělo bohatě stačit, na podstatně silnějším pc s dvěma diskama a vypalkou je už skoro 3roky 300W eurocase a funguje to v pořádku. Ale jak říkám ten zdroj byl z druhé ruky. Navíc v něm asi vrčí tlumivka. Zkusím tam jinej zdroj, ale je to jen 250W eurocase, ale myslím, že by to měl zvádnout.