FLASH do 10MB ?

Mobily, PDA, MP3/MP4, tablety, el. čtečky, navigace a ostatní vč. technologií (bluetooth ap.).

Moderátor: CageJ

Odpovědět
honzasevcik007
Nováček
Nováček

FLASH do 10MB ?

Příspěvek od honzasevcik007 »

Rád bych si zakoupil flash s pamětí do 10MB ! Potřebuji přenášet malá data a disketa je na nic !
Všude e prodávají min. 64MB ale slyšel jsem že se dají sehnat třeba i 6MB !

Nevíte kde se to dá sehnat ?
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Snad v nějakém bazaru. Dokoce už ani 64MB neprodáváme, nejmenší 128MB za 270 (s daní). Menší modely už se jednoduše nevyplatí prodávat.
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Vzhledem k tomu, že ceny flash pamětí klesají - tak si myslím, že brzo bude minimální 256 nebo 512 - ty malé se pomalu nevyplatí dělat :) .
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: FLASH do 10MB ?

Příspěvek od sovicka »

honzasevcik007 píše:Rád bych si zakoupil flash s pamětí do 10MB ale slyšel jsem že se dají sehnat třeba i 6MB
viz dva názory nade mnou + nehledě na to, že by sis mohl koupit jen násobky dvojky, tzn. 2, 4, 8, 16, 32, 64, 128, ... :)

Ale raději si kup novou 128MB, než po bazarech nějakou starou 32MB. Vyjde tě to výhodněji (rozdíl v ceně nebude tak velký) a spolehlivěji (starší typy flash-pamětí měly malý počet přepisovacích cyklů)
Francie ... sladká Francie
malidian
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: FLASH do 10MB ?

Příspěvek od malidian »

honzasevcik007 píše:Rád bych si zakoupil flash s pamětí do 10MB ! Potřebuji přenášet malá data a disketa je na nic !
Všude e prodávají min. 64MB ale slyšel jsem že se dají sehnat třeba i 6MB !

Nevíte kde se to dá sehnat ?
To snad nemá cenu ani kupovat ne? A krom toho flas disk méně jak 128MB (možná někde ještě 64) se neprodává, tak si kup 128MB za 250-300KC a je to nebo raději 256MB za 350Kc.
Poslední věc, která mě zajímá, jsou PC. Časy se hold mění. :-)
honzasevcik007
Nováček
Nováček

Příspěvek od honzasevcik007 »

Asi máte pravdu. No mě jenom zajímalo jestli se to nedá sehnat páč taková 8MB by stála do 40Kč !
malidian
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od malidian »

honzasevcik007 píše:Asi máte pravdu. No mě jenom zajímalo jestli se to nedá sehnat páč taková 8MB by stála do 40Kč !
Asi neseženeš. :)
Poslední věc, která mě zajímá, jsou PC. Časy se hold mění. :-)
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

honzasevcik007 píše:Asi máte pravdu. No mě jenom zajímalo jestli se to nedá sehnat páč taková 8MB by stála do 40Kč !
To je dost nepravděpodobné, ceny paměťových modulů jsou již velmi nízko. Tedy cenu malých flashek dělají už z větší části okolní náklady (přeprava, distribuce, šasi), než samotná pamět. Možná bychom byli všichni překvapeni náklady, za které se některé pc komponenty vyrobí, a cenou kterou za ně dáváme v kamených obchodech.
Odpovědět

Zpět na „Mobilní zařízení, el. čtečky a tablety“