Sieť a NHL 2004
Moderátor: Don
- kovino
- Začátečník

Sieť a NHL 2004
Chlapy, tak som tu zase s novou otázočkou. Je možné, že teraz vás tu budem otravovať častejšie lebo čo sa týka sietí, tak som zatiaľ lama. Takže mám na pevno nastavené ip adresy. Klasika, dva kompy spojené kríženým káblom. Prvý komp 192.168.1.1, druhý 192.168.1.2 a maska 255.255.255.0, čo je jasné. Ale keď chcem hrať NHL2004 po sieti, tak musím nastaviť východziu bránu. Viem, že sa to nejak prepočítava, ale pri týchto ip adresách, tí čo sú v tom zbehlí to vedia automaticky. Ja som skúšal použiť východzie brány také isté ako ip adresy a aj 192.168.1.253 a na druhom ..254. Išlo to pri obidvoch pokusoch, ale problém je v tom, že po chvílke hrania to začne na jednom z kompov dosť trhať, samozrejme to nie je konfiguráciou kompov, takže o tomto netreba uvažovať. Pri iných hrách to nerobí, ale tam netreba default gateway. Aj tak neviem prečo to nhlko potrebuje def. gate., keď ho nehrám po nete, ale po sieti. Tak sa pýtam akú default gateway mám nastaviť pri týchto ip adresách a čo môže spôsobovať to trhanie po chvíľke hrania, niekedy hneď od začiatku. Skúšal som všetky typy komunikácie čo sú v nhlku (peer to peer, aj klient server..), ale robilo to tak či tak. Oba kompy winxp, na jednom klasická sieťovka do pci slotu na druhom integrovaná. Vopred ďakujem za každú pomoc!
- Bajgy
- Středně pokročilý

Obecne: default gateway neboli vychozi brana je oznaceni rozhrani na ktere se maji posilat sitove pakety s nimiz si tvoje vnitrni sit nevi rady. Tzn. obvykle pakety, ktere smeruji ven do internetu. V siti to obvykle byva ten pocitac, ktery je pripojen do internetu
NHL 2004 bohuzel neznam, takze nemuzu soudit, ale myslim si ze nastavenim gateway tvoje problemy nevyresis. Vzhledem k tomu, ze se jedna o dve PC na vnitrni siti, tak muzes mit jako gateway nastaveno cokoliv a vliv to nebude mit zadny.
NHL 2004 bohuzel neznam, takze nemuzu soudit, ale myslim si ze nastavenim gateway tvoje problemy nevyresis. Vzhledem k tomu, ze se jedna o dve PC na vnitrni siti, tak muzes mit jako gateway nastaveno cokoliv a vliv to nebude mit zadny.
Toshiba Tecra A6
- martin_CZ
- Začátečník

- Bydliště: 4. pilir Karlova mostu od Maly Strany..je tu nejake wifi, nez se zeptate :)
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sieť a NHL 2004
zkus zprovoznit IPX/SPX, to maj hry rady..kovino píše:Chlapy, tak som tu zase s novou otázočkou. Je možné, že teraz vás tu budem otravovať častejšie lebo čo sa týka sietí, tak som zatiaľ lama. Takže mám na pevno nastavené ip adresy. Klasika, dva kompy spojené kríženým káblom. Prvý komp 192.168.1.1, druhý 192.168.1.2 a maska 255.255.255.0, čo je jasné. Ale keď chcem hrať NHL2004 po sieti, tak musím nastaviť východziu bránu. Viem, že sa to nejak prepočítava, ale pri týchto ip adresách, tí čo sú v tom zbehlí to vedia automaticky. Ja som skúšal použiť východzie brány také isté ako ip adresy a aj 192.168.1.253 a na druhom ..254. Išlo to pri obidvoch pokusoch, ale problém je v tom, že po chvílke hrania to začne na jednom z kompov dosť trhať, samozrejme to nie je konfiguráciou kompov, takže o tomto netreba uvažovať. Pri iných hrách to nerobí, ale tam netreba default gateway. Aj tak neviem prečo to nhlko potrebuje def. gate., keď ho nehrám po nete, ale po sieti. Tak sa pýtam akú default gateway mám nastaviť pri týchto ip adresách a čo môže spôsobovať to trhanie po chvíľke hrania, niekedy hneď od začiatku. Skúšal som všetky typy komunikácie čo sú v nhlku (peer to peer, aj klient server..), ale robilo to tak či tak. Oba kompy winxp, na jednom klasická sieťovka do pci slotu na druhom integrovaná. Vopred ďakujem za každú pomoc!
ASUS F3T