Projekt: Al RedTECH

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

t00thy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Projekt: Al RedTECH

Příspěvek od t00thy »

Obrázek
Tak jsem se pustil do tuningu bedny, ve které jsem již dlouho měl svůj počítač. Původně jsem se do ní pustil před xx měsícema, ale barvou a bočnicí jsem zkončil, ale teď to hodlám dotáhnout do konce. Takže k dispozici mám toto:
10.5.2006
Obrázek Obrázek

Takže co mě čeká? Mám takové jemné pletivo, takže předpokládám, že tím celou case "obalím". Ta bude stříklá nejspíš na černo, a pletivo nějakou jinou barvou. A nebo opačně. To ještě nevím. Možná že zvolím nějakou výraznou červenou nebo žlutou na case, a černou na pletivo. To by pak nemělo být tak výrazné. Dále se musí zadělat výřez ze zhora. Ještě nevím, zdali tam dám plexi a nebo plech. A čeká mě kompletní úprava čumáku. Nevím, zdali vybrousím tendle, a nebo udělám úplně nový. Problém je, že nesmím porušit záruku mechanik, takže je budu muset zadělat nějakou krytkou, a jen když se budou používat(to zas tak často není) tak tu krytku odendám.

Dnes jsem odříznul koš na disky, protože mi vepředu překážel. Budu tam dávat 120mm ventilátor na nasávání. A celou bednu jsem rozebral a obrousil co se dalo. Fotky budou asi až v sobotu. Dělám na zahradě, a nevím kdy se tam znovu dostanu.

//EDIT 13.5.2006//
přidáno logo

13.5.2006 - uprava vnitrku case.
Obrázek

14.5.2006 - nový přední panel,
Obrázek

Obrázek

1.8.2005 - přední panel-červená barva
Obrázek
Naposledy upravil(a) t00thy dne úte 1. srp 2006, 09:44, celkem upraveno 9 x.
koza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od koza »

mno.. je to celkem zajmavý.. nevim ale líbí se mi to.. hlavní podíl na tom maj asi ty fotky.. sou celkem kvalitní.. :)

jinak díra dole je ohraná ale stále rulz...

co to je za kejs?

a nahoru dej jednoznačně plexi s gravírem.. :wink:

a good luck.. :roll:
KasMen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KasMen »

Zda se mi,ze by z toho mohlo neco bejt :wink:
A case je to EC ML 5410 ze jo :roll:
ASRock H370M-ITX/ac | Intel Core i5-8500 | SilentiumPC Fera 3 | HyperX Fury Black 16GB 2666MHz
Samsung 970EVO Plus 2TB | WD Blue 2TB | Seasonic SS-360GP | COOLTEK JB-U2 | LG IPS235P | Win 10 Pro
t00thy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od t00thy »

No, tak ten gravír bych si asi musel nechat udělat.. Do toho se zas tak neženu. Na to nemám ruce ani nářadí.

O tej díře jsem přemýšlel co s tím. Ale ještě nevím, jestli jí tam nechám, nebo ne. Nevím jak jinak bych udělal vdech pro přední fan.

Je to stará EC5450http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24271.
Akorát ten předek už není originál. Teda, někde pod vrstvou tmelu jo.

NO, je to focené jednak se stativem, jednak za pěkného počasí ale hlavně na 8Mpx. Takže tam ta kvalita je;-)
Dugles
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dugles »

Mno sem zvedavej hlavně na tsyl ve kterym to budeš dělat? Rust? nevim mozna sem spatne cetl bo to tu neni ale i tak ti fandim mysim že podle tvych kvalit z toho bude něco povedenyho 8-)
MB:MSI 915P Combo2, CPU:Intel pentium 4 (3,40 GHz), VGA(GPU) radeon X700 (256MB), Ram 1024MB, skrin:Aerocool AeroEngine Gamer Case
t00thy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od t00thy »

No, mam doma hafec sitky proti moucham:-D Tak me napadlo, ze tim celou kejsu pretahnu.Jeste jsem o barve tolik nepremyslel. Asi to bude spis takove dvoubarevne nic :-D Jinak to zatim nevidim.

Uvazoval jsem o koupi tahokovu.Ale ten by me na celou kejsu vysel asi dost draho. Jeste se vazne uvidi. Puvodne mela byt v oranzove... ale ta se mi uz nelibi. Na rust bych nemel dost trpelivosti. To asi ne.Spis neco agresivniho.. Hodne kovu.
xaero
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xaero »

jj sitka proti moucham za 69kc z baumaxu :) tu mam pres plexi :)
t00thy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od t00thy »

já jí mám doma zadarmo.Nevím odkud jí tatínek přitáhl. Akorát už není hezky stříbrná, ale e špinavá a zarezlá. Takže na rust by byla ideální:-D Ale jak jsem už říkal to se mi nechce. Takže ji budu stříkat. Aź bude čas tak udělám nějaký návrh v Cadu, ale teď ho ani nemám nainstalovanej.
xaero
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xaero »

Hmm ja mam krasnou cernou :)
t00thy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od t00thy »

No,tak mě napadlo že sem hodím i fotku střev, které do toho pujdou. Tak tady je:
Obrázek

Tak takhle vypadá nyní můj PC. Je plně funkční a hraju na tom ligu v Counter-Strike:Source. Jen zdroj buď budu předělávat vzhledově (samozřejmě flexa) a nebo si koupím nový.
Sir_-_Death
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sir_-_Death »

Držim palce s modem. A jinak mam doma hodně podobnej ,,dočasnej,, case :lol: Akorát neni z krabice od bot, ale ze starý skříně, kterou sem lehce pooperoval//rozebral//roztlouk kladivem :-D
Dugles
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dugles »

:) Tak se tak divam ze kartonovy case sou cimdal popularnejsi... a pak že Baťa není in :D
MB:MSI 915P Combo2, CPU:Intel pentium 4 (3,40 GHz), VGA(GPU) radeon X700 (256MB), Ram 1024MB, skrin:Aerocool AeroEngine Gamer Case
t00thy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od t00thy »

No jo,jen kdyby prodával za ty jeho ceny moje střeva. Sice už nepatří mezi nejnovější. Ale víc ja 1 490,- ještě pořád stojí:-D

Jinak, zítra by snad měli být další fotky. Měla by být nafocená obroušená case(ještě ale né úplně) a odříznutí koše na disky.

Tak jsem přemýšlel nad stylem case, a už jsem na to přišel. Černá(nebo tmavě modrá/červená a stříbrná. Akorát mám problém.
Budu mít bočnici. A na ní budou nalepené speciálním lepidlem profily. Ale:1) Buď to nejprve nastříkám, a pak tam ty profily přilepím - budou krásně čisté, ale nejsem si jistý jak budou držet.
nebo
2) to tam přilepím, a pak ty profili něčím zakreju.To bude držet dobře, ale bude se to hůř stříkat.
t00thy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od t00thy »

Tak jsem trochu pokročil v práci. Ale poslední dobou mám málo času, tak toho moc není. Tady jsou fotky:
Odříznutí koše na disky (původně byl tam, co přečuhuje ten kus plechu který už na druhé fotce není):
Obrázek
Obrázek
Jelikož vedle základní desky přijde kov, musel jsem to zarovnat:
Obrázek
Obrázek
A nyní už samotný koš na disky a pozice, kde bude +/- přidělaný:
Obrázek
Obrázek

Dnes se pustím do další práce. Musím udělat díru pro přední ventilátor, tak zase budeme řezat.
Xan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xan »

nešli by ty fgotky ještě větší? :oops:
jinak zatim není moc co hodnotit
t00thy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od t00thy »

Už jsem je zmenšil.
Jo, to je pravda. Ještě není co k tomu říct.
Dugles
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dugles »

Ale on rikal (psal) vetsi... ne mensi, jinak ti fandim sem zvedavej co z toho bude
Xan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xan »

Dugles píše:Ale on rikal (psal) vetsi... ne mensi, jinak ti fandim sem zvedavej co z toho bude
mysles sem to ironicky predtim byly strasne velky :)
t00thy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od t00thy »

Takže jsem s tim módem zase trochu hnul. Udělal jsem výřezy na přední 120 červený fan a na zadní 80ku. Tam se mi bohužel 120 nevejde... mám úzkou bednu. A pustil jsem se do předku. Ten je dělaný z polystyrénu. Výřezy na CD romky jsou hotové, pak je tam kousek vyřízlej, kam přijdou potenciometry a přední vdech na fan.
A tady jsou fotky:
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Jen nevím, jak bude ten polystyrén na ten dvousložkový tmel reagovat. Musím to nejprve odzkoušet. Pokud s tím máte někdo zkušenosti...každá rada dobrá.

//EDIT 14.5.2006 21:45//
Našel jsem ve sklepě čistý koš na disky. Takže použiji ten místo toho, který je teď na fotkách. Zítra si říznu ještě kusy kovu na zakrytí předního ventilátoru a spodní části bedny. Přemýšlel jsem jak oddělit disky od vibrací v bedně. Kov, který přijde na podlahu bude přilepený k molitanu a ten přilepený k bedně. Koš na disky bude přišroubovaný jen k tomu kovu. Takže vibrace by měl zachytit ten molitan.

//EDIT 14.5.2006 22:00//
Obrázek
Tak nějak by měl vypadat průřez vrškem
Naposledy upravil(a) t00thy dne ned 14. kvě 2006, 22:02, celkem upraveno 3 x.
Radeon9550
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Radeon9550 »

z tech fotek jde prd poznat dej je alespon do 640*480 :) plz, :) No ja s tim dvouslozkovym tmelem teda moc dobrou zkusenost pri pouziti na polystyren nemam, uplne mi to ten polystyren rozleptalo, ja bych to radsi nedelal :sad:
PROCA:IntelP42.8@3.4ghz-TT BigWater,LGA775,ASUS P5P800,512MBDDR 400 kingston,80GB Maxtor,Case:Mercury Elite prid.vetrak Arctic Fan 3,GeCube9550Gt 128MB-128bit-526/256(512) koupim pravou bocnici(Zpohledu ze predu) na tuto case http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?D ... d=18842945
Odpovědět

Zpět na „Projekty“