Potřeboval bych poradit s boot CD win2k nebo XP. jde mi o to, zda se zachovají bootovací schopnosti cdčka, pokud ho pouze zkopíruju v Neru 1:1 (nebo v alcoholu atd), nebo zda se musí provádět celý to nastavování aby bylo bootovací . můj názor je ANO, ale nejsem si jist...
a za druhé - potřeboval bych nějaký freeware nebo klidně i shareware program (stačí funkčnost na pár dní), který by uměl do image toho cd přidat pár souborů tak, aby se nic (tzn. to bootování) nepokazilo.
dík
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Jasně. Když to zkopíruješ v Neru 1:1 tak z CD samozřejmě Nabootuješ.
Vždy, když si u nějaké operace při pálení nejsem jist, tak zkusím nejdřív CD-RW
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
IsoBuster ( http://www.smart-projects.net/isobuster/ ) - dovolí Ti třeba pouze vyextrahovat boot sektor a na zbytek si dát co chceš (např. všechny SP)... Nero 6 už má přímo volbu boot CD - nezkoušel jsem, ale měl by zvládnout práci s iso taky. Souhlas s Butchem - pohraj si s CD-RW, tam není co zkazit.
pro bootovací CD je důležitej boot sektor, když ho tam dáš tak si na to CD můžeš vypálit co chceš. ohledně kopírování 1:1 mám vyzkoušený CloneCD, to kopíruje i boot sektor.