Boot CD a dva dotazy

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Boot CD a dva dotazy

Příspěvek od MaWa »

Potřeboval bych poradit s boot CD win2k nebo XP. jde mi o to, zda se zachovají bootovací schopnosti cdčka, pokud ho pouze zkopíruju v Neru 1:1 (nebo v alcoholu atd), nebo zda se musí provádět celý to nastavování aby bylo bootovací :roll: . můj názor je ANO, ale nejsem si jist...
a za druhé - potřeboval bych nějaký freeware nebo klidně i shareware program (stačí funkčnost na pár dní), který by uměl do image toho cd přidat pár souborů tak, aby se nic (tzn. to bootování) nepokazilo.

dík :oops:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Jasně. Když to zkopíruješ v Neru 1:1 tak z CD samozřejmě Nabootuješ.
Vždy, když si u nějaké operace při pálení nejsem jist, tak zkusím nejdřív CD-RW :wink:
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

IsoBuster ( http://www.smart-projects.net/isobuster/ ) - dovolí Ti třeba pouze vyextrahovat boot sektor a na zbytek si dát co chceš (např. všechny SP)... Nero 6 už má přímo volbu boot CD - nezkoušel jsem, ale měl by zvládnout práci s iso taky. Souhlas s Butchem - pohraj si s CD-RW, tam není co zkazit.
..
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Při ceně 8Kč za CD bych to klidně zkusil ... a nelámal si s tím hlavu.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

pro bootovací CD je důležitej boot sektor, když ho tam dáš tak si na to CD můžeš vypálit co chceš. ohledně kopírování 1:1 mám vyzkoušený CloneCD, to kopíruje i boot sektor.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Několik tipů třeba tady (povrtal jsem se na cdr.cz za Tebe... :oops: )
http://www.cdr.cz/a/1173/2
..
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Nebo se podívej na http://www.tacktech.com tam to bez problémů najdeš i včetně toho boot.souboru ke stažení, má velikost 2k.(v zipu asi 1,2k) :) :)
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

tak jsem použil trial verzi ultraISO - šlo mi jen o to, jak dostat na image pár dalších souborů.

dík za help :oops:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“