Nevysvetlitelne zpomaleni disku - WDC WD1200JD
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Hyems
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Nevysvetlitelne zpomaleni disku - WDC WD1200JD
Zdravim,
uz si s tim vazne nevim rady. Vcera pri vypalovani jedno cd, se mi disk najednou zblaznil. Parkrat udelal zvuk jako pri bootovani a od ty doby jede jako zpomalenej. Kopirovani mi jede cca 3,5k kB/s, nemuzu mit pousteni vice narocnych aplikaci najednou. Ale treba kdyz neco hraju nebo divam se na film, tak to (zatim, musim zaklepat) jede ok.
Projel sem to, softem Sandra Pro 2005 a ta nic nenasla. Stejny vysledek mi vyhodil i ActiveSMART. Takze abych to shrnul, tak podle softu je HDD naprosto ok, ale neco tam rozhodne neni v poradku.
Konfigurace:
P4 2.6GHz (NW)
Intel D865PERL (i865PE)
WD1200JD
2*512MB RAM DDR Kingmax
Za vsechny rady predem dekuji,
Hyems
uz si s tim vazne nevim rady. Vcera pri vypalovani jedno cd, se mi disk najednou zblaznil. Parkrat udelal zvuk jako pri bootovani a od ty doby jede jako zpomalenej. Kopirovani mi jede cca 3,5k kB/s, nemuzu mit pousteni vice narocnych aplikaci najednou. Ale treba kdyz neco hraju nebo divam se na film, tak to (zatim, musim zaklepat) jede ok.
Projel sem to, softem Sandra Pro 2005 a ta nic nenasla. Stejny vysledek mi vyhodil i ActiveSMART. Takze abych to shrnul, tak podle softu je HDD naprosto ok, ale neco tam rozhodne neni v poradku.
Konfigurace:
P4 2.6GHz (NW)
Intel D865PERL (i865PE)
WD1200JD
2*512MB RAM DDR Kingmax
Za vsechny rady predem dekuji,
Hyems
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
- MaTTo S
- Začátečník

-
Jako pri bootovani .... takze si pocul parkrat zvuk roztacajuceho sa disku ??Teda ak bootovanim myslis spustenie PC atd. ,,
No napis a hod sem pripadne screenshot z programu ako je hdtune www.hdtune.com , hod sem screenshot kde ukazuje smart .
Kedze to bolo pri vypalovani tka by nebolo odveci napisat aj zbytok zostavy .. hlavne zdroj , kolko ma W , a hlavne znacku to je dost podstatna informacia .
No napis a hod sem pripadne screenshot z programu ako je hdtune www.hdtune.com , hod sem screenshot kde ukazuje smart .
Kedze to bolo pri vypalovani tka by nebolo odveci napisat aj zbytok zostavy .. hlavne zdroj , kolko ma W , a hlavne znacku to je dost podstatna informacia .
ThinkPad T430s@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
Think service engineer .
- Hyems
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Byl to proste zvuk, jako kdyz bootuje PC (disk), nekolikrat za sebou a potom to zacalo blbnout. Navic sem si vsiml, ze najednou mam silene moc vytizeny CPU, kdyz delam prakticky cokoliv. Treba sem cistil registry a normalne to bere sotva 2%, tedka temer 40%....
Zdroj mam 400W Eurocase...
Kód: Vybrat vše
http://img119.imageshack.us/my.php?image=hdd8qq.jpgTo follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
- MaTTo S
- Začátečník

-
no tka ak nechces reinstalovat WIN co by bolo najlepsie tak by si mal PC prebehnut nejakym softwarom na vyhaldavanie spyware , napriklad SPYBOT ten pouzivam aj ja , a taktiez aj antivirusovym programom to preskumat , zrejme v tom bude nejaky bordel z netu ked ti to aj cpu vytazuje atd .
a este druha vec klikni pravym na tento PC , daj vlastnosti , tam hardware - spravca zariadeni , IDE-ATAPI to si otvor a kukni sa na jednotlive chanely a hlavne na ten kde mas disk ci mas na disku aktivovany prenos DMA
a este druha vec klikni pravym na tento PC , daj vlastnosti , tam hardware - spravca zariadeni , IDE-ATAPI to si otvor a kukni sa na jednotlive chanely a hlavne na ten kde mas disk ci mas na disku aktivovany prenos DMA
ThinkPad T430s@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
Think service engineer .
- Hyems
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Projel sem to NODem32 a SpySweeperem. Naslo to jenom nejaky maly pitmoy cookies....
A samozrejme, ze mi disk jede v PIO rezimu
. Druhy PATA disk jede v pohode na Ultra DMA2. Koukal sem se do BIOSu, ale bud to uz ani neumi hledat, ale za boha sem nemohl najit nastaveni radice
Jinak tady je screen
Diky za vsechny rady
A samozrejme, ze mi disk jede v PIO rezimu
Jinak tady je screen
Kód: Vybrat vše
http://img146.imageshack.us/my.php?image=dma29cg.jpgTo follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jestli ti druhej disk jede v DMA tak je to špatně nastavený ve Windows. Najdi si ve správci HW řadiče IDE ATA/ATAPI a pod tím je primární a sekudnární kanál, podle toho kde je ten disk zapojenej tam někde bude nastavený PIO tak to prostě změň na DMA
//edit: jo sorry teď vidim na tom screenu že ty to tam tak máš
tak to nevim, ale v BIOSu to asi nebude když druhej disk jde na DMA. když to tam takhle nastavíš, reset nepomáhá?
//edit: jo sorry teď vidim na tom screenu že ty to tam tak máš
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
- Hyems
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele: