Spomalenie otacok HDD

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
breadfan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Spomalenie otacok HDD

Příspěvek od breadfan »

V mojom PC je najhlucnejsia vec prave HDD. Viem ze vsetkym fanom v compe sa znizuju otacky, aby boli co najmenej hlucne. To iste by som chcel spravit aj s HDD. Chcem nejako znizit otacky platni HDD a to docasne, najlepsie nejakym prepinacom/regulatorom. Mate s tym niekto nejake skusenosti? Vopred dakujem za kazdy ->konstruktivny<- podnet ;)
ASUS A6VM: Pentium 1,73Ghz, 1.5GB Ram, 80GB hdd, GeForce Go7300 256MB atd atd atd
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

NELZE
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

pokud ti to disk podporuje, tak zkus AAM
.
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

Jedine AAM, pripade jinou metodu odhlucneni disku, menit si otacky disku prepinacem fakt nejde
Eagle3D Engine under developement

Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Jenom dodám, že AAM neovlivní otáčky disku, ale rychlost pohybu hlaviček - seek, ale klidně to vyzkoušej. Nějaký čas jsem to taky tak provozoval. Disk byl výrazně tišší a random acces vzrostl z původních cca 12.6 ms na 16.8 ms.
Goldnoob team proud member!
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Thellwin píše:Jenom dodám, že AAM neovlivní otáčky disku, ale rychlost pohybu hlaviček - seek, ale klidně to vyzkoušej. Nějaký čas jsem to taky tak provozoval. Disk byl výrazně tišší a random acces vzrostl z původních cca 12.6 ms na 16.8 ms.
AAM zmeni pristupovku, nikoliv otacky disku.

Otacky disku nelze menit.

AAM je blbost....budto si koupit tichy disk(Samsung ktery ma pristupovku kolem 15ms) a nebo koupit vykonny(treba Hitachi s hlasitejsim seekem, pristupovka cca 12,7ms).

Je naprosta kravina kupovat Hitachi a zapinat u nej AAM. Disk je pak mene vykonny nez ten Samsung a ticho je shodne.

Tohle fakt nechapu. Je tu kvatna threadu jake jsou ktere disky. Takze uz by clovek mel pred koupi vedet co si priblizne chce koupit.

Proste si lidi dobre rozmyslete co kupujete.
Koupit si Hitachi kvuli vykonu a pak mu srazit vykon AAM je na hlavu.

Kdo si koupi vykonny disk a pak resi ticho zapnutim AAM je lama s velkym "L"

Samozrejme jsou i lidi co si disk kupuji kvuli znacce ke ktere maji duveru a na vykonu jim nezalezi, to pak ano. Vubec jim nevadi ze disk zapnutim AAM degraduji na disk pred 6ti lety. Toto vidim jako jedine normalni vysvetleni proc pouzivat AAM.

Pokud chcete vykon a ticho najednou, doporucuji toto spickove chlazeni a odhlucneni zaroven: http://www.jscomputers.cz/Silentmaxx_HD ... -1537.html

Kvalita neco stoji. Nekdy pomuze i dat HDD do pozice 5,25" pres antivibracni redukce.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
drozi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od drozi »

Podle me nemá smysl snižovat otáčky, mam takovou zkušenost, že disk 7200 dělá menší kravál než 5400 a to samý s 10000.
Jinak otevřít a promazat :lol:

(to byl jen vtip)
PC1:Intel Pentium D 2,8GhZ, ATI Radeon X800GT 256MB GDDR3, 1GB Kingston DDR 533MhZ RAM.
PC2: Celeron(tualatin) 1,1GHz@1,57GHz, nVIDIA TNT2RIVA m 64. Soltek 65EP-T
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Butch píše:AAM zmeni pristupovku, nikoliv otacky disku.

A co jsem napsal ?
Butch píše: ...
Já jsem neřek, že to tak provozuju, mě je jasný, že se to nevyplatí, ale když jsem koupil ten disk (Hitachi 7K250) tak jsem měl šílenou case (nějaký microATX) a tam se to prostě nedalo vydržet, tak jsem to ztišil pomocí AAM. O pár tejdnu pozdějš jsem koupil novou case a tam už je to ok.

Ono se to AAM občas hodí ;-)
Goldnoob team proud member!
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Thellwin píše:
Butch píše:AAM zmeni pristupovku, nikoliv otacky disku.

A co jsem napsal ?

Vzdyt ok, ja to jenom chtel napsat vsechno nakonec v jednom prispevku.
Tak jsem jen potvrdil, co uz jsi napsal ty.
breadfan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od breadfan »

Neda mi vsetkym sa Vam nepodakovat za odozvu, dost ste mi pomohli. Mam ale este otazku, skusal uz niekto z Vas odpojit disk za chodu? Ako sa sprava Windows ak proste pocas behu vytiahnete napajaci kabel z HDD?
ASUS A6VM: Pentium 1,73Ghz, 1.5GB Ram, 80GB hdd, GeForce Go7300 256MB atd atd atd
Harun
Nováček
Nováček

Příspěvek od Harun »

breadfan píše:Neda mi vsetkym sa Vam nepodakovat za odozvu, dost ste mi pomohli. Mam ale este otazku, skusal uz niekto z Vas odpojit disk za chodu? Ako sa sprava Windows ak proste pocas behu vytiahnete napajaci kabel z HDD?
nestane sa nic len uz svoje data neuvidis :twisted: a s diskom sa mozes tiez rozlucit :lol:
amd.21
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od amd.21 »

breadfan píše:Neda mi vsetkym sa Vam nepodakovat za odozvu, dost ste mi pomohli. Mam ale este otazku, skusal uz niekto z Vas odpojit disk za chodu? Ako sa sprava Windows ak proste pocas behu vytiahnete napajaci kabel z HDD?
no de to puze ze sata diskem,ale ten disk nesmi byt systemovy,jinak pokud neni systemovy a je sata tak ho jenom odeberes pomoci spravce zarizeni a odpojis(sata je k tomu udelane)jinak ata by to mohl prezit ale nikdo ti za neho neruci...
NZXT H440 White, Intel i7-5820k 4.3GHz @ 1.18V, Noctua NH-C14S, ASUS X99-A, Corsair Vengeance LPX 16GB (4x4GB) DDR4 2400 CL14, MSI GTX 1060 GAMING X 6G, Samsung SSD 970 Pro 512GB, Crucial M4 250GB, Samsung 840 EVO 250GB, Western Digital Green 3TB, Corsair RM650, Samsung C34F791-WQ
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SleepY.664 »

Harun píše:
nestane sa nic len uz svoje data neuvidis :twisted: a s diskom sa mozes tiez rozlucit :lol:
Přežije to většinou v pohodě, opětovný připojení taky, pokud neotočíte napájecí molex :oops:
breadfan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od breadfan »

Vazne rozmyslam ze zoberem moj stary 639MB Seagate a skusim to s nim :P
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

breadfan píše:Vazne rozmyslam ze zoberem moj stary 639MB Seagate a skusim to s nim :P
Hm to bych nedelal.... muzes si oddelat i desku.

Co se tyce odpojovani a pripojovani za chodu, pata disky na to nejsou delane.
A nemysli si, ze se ti neco nacte kdyz to pripojis za chodu.

Pokud a dane problematice nic nevis, radeji si o tom nejdrive neco precti.
Treba sata disk muzes odpojit i bez predchoziho softwaroveho bezpecneho odebrani pres ikonku. Staci disk nastavit jako optimalizovany pro rychle odebrani a je to.
breadfan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od breadfan »

Moja doska nema podporu pre SATA disky. Skusim len tak zo srandy znizit napatie na vetve napajajucej disk, ze co sa stane. Myslim ze tym by som dosku odpalit nemal a okrem toho to napajanie aj tak nejde cez dosku ale priamo zo zdroja a tomu by vykyvy vadit nemali (vid regulacia fanov).
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SleepY.664 »

breadfan píše:Skusim len tak zo srandy znizit napatie na vetve napajajucej disk, ze co sa stane.
Nic.
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“