Tichý a zároveň výkonný HDD??

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Denis
Začátečník
Začátečník

Tichý a zároveň výkonný HDD??

Příspěvek od Denis »

Mohli by jste mi poradit s výběrem pevného disku?
Ve stávajícím PC mám nyní disk Seagate Barracuda 7200.7 120GB a nyní k němu chci koupit další disk 250GB se SATA rozhraním.
Jedná se mi o to,aby byl disk výkonný,ale zároveň tichý,adekvátně k té Barracudě.Lidi tady na fóru různě píšou že disk je tichý atd....ale potřeboval bych pojem ticho nějak srovnat s Barracudou viz výše,protože tohle je disk o kterém v PC opravdu nevím,tak bych si nerad k němu koupil nějakého řvouna.

Můj favorit je Hitachi Deskstar T7K250,který je podle fóra celkem výkonný,ale zase né až tak tichý....může to někdo srovnat s tou barracudou co do hluku?Je tišší,podobný,nebo raději oželit trošku výkonu a koupit Samsung,nebo snad WD??
Nebo mi poradíte ještě nějaký jiný výkonný a zároveň tichý disk??

Předem všem děkuji za radu.
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

urcite hitachi a urcite bude tichsi nez ten seagate...
Denis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Denis »

.....ale ta Barracuda je opravdu hodně tichá,není skoro slyšet ani když se člověk zaposlouchá.O tom Hitachi se tady píše,že při pohybu hlaviček je to hotový koncert.......Mohu opravdu věřit tomu,že co do hlučnosti jsou ty disky srovnatelné?
Denis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Denis »

Zapoměl jsem ještě dodat,že ta Barracuda není SATA,ale klasické IDE rozhraní.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Proc zakladas tema, co uz se tu 150x resilo?

Staci trochu cist.

Rychlej a tichej je Hitachi. Ovsem samozrejme nemontovanej primo na plech.
Kdyz ho prisroubujes k case, budes hlavicky hodne slyset. Kdyz jej das napriklad pres pryzove redukce do 5,25" pozice, bude to ok.
Neco jako je tohle: http://www.jscomputers.cz/Revoltec_Hard ... 12122.html

Rychlej disk a zaroven tichej pri seeku a prisroubovanej natvrdo k case proste neexistuje. Z vyborne pristupovky plyne i vetsi hlasitost hlavicek pri seeku.
Pokud je to prisroubovane pres neco co snizuje vibrace, tak je to ok.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Denis píše:Zapoměl jsem ještě dodat,že ta Barracuda není SATA,ale klasické IDE rozhraní.
V jednoduchosti receno:
Ano PATA Barracuda je ticha, Sata Barracuda je hlucna, taky uz se resilo.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Malkovich
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Malkovich »

To bych radějí volil jeden z těchto dvou.. :)

Kód: Vybrat vše

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30254

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32810

CPU AMD Athlon 64 3000+, Arctic Cooling Freezer 64Pro, ,MBGigabyte GA-K8N Ultra-9,GF Gigabyte 7600 GT ,Case Gigabyte AURORA, 4xKingston 512MB DDR400 PC3200 CL2.5,1x HDDSeagate 80GB Sata I,2x HDDSeagate 320GB 16MB Sata II,2xexterní HDD WD250GB
,Samsung SyncMaster 226BW,Logitech Z-2300 2.1 200W RMS, THX,Creative SoundBlaster X-Fi Xtreme Music, DVD±R LG GSA-4167B,zdroj Fortron Epsilon 600W ,Windows XP Pro SP2,Mouse Logitech MX518,STEELPAD Qck,Logitech Media Keyboard Elite CZ
kvoco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kvoco »

Malkovich píše:To bych radějí volil jeden z těchto dvou.. :)

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30254

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32810
Ten seagate nebrat, je strasne hlucny. Teraz mam WD2500KS, ospevovali ho ako daky super disk, sice je tichsi ako ten seagate, ale cakal som ze to bude este lepsie
AMD Ryzen 7 9800X3D+ARCTIC Liquid Freezer III 280 A-RGB, ASUS TUF GAMING B650-E WiFi, KINGSTON Fury Beast 64GB 6000 MHz CL30 RGB EXPO, GIGABYTE GeForce RTX 5070Ti GAMING OC 16G, Patriot VIPER VP4300 Lite 2 TB, NZXT H5 Flow RGB, GIGABYTE AORUS Elite P850W, GIGABYTE AORUS FI32Q
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“