V clanku sapise o tom, ze pci/pcie lock je na tej mb v biose zbytocny...
Ja som nevedel dojst na to, preco mi to nechce nebahnut pri fsb 151 a vyssie, pomohlo jedine zvysit frekvenciu PCIe na 104, potom to nabehlo aj na FSB160, uspech teda pri Pentium D 805
ten pci lock je obmedzenie chipsetu ako tam pisu, alebo pri inych MB s rovnakym chipsetom funguje a skusim novy bios?
Bude to nejspis omezeni chipsetu, me se to chova na Intel 945 desce (primo od intelu ) uplne stejne. Standardne jen FSB 220 MHz, kdyz zvysim PCIe na 104 MHz, dostanu se pres 230 MHz...
EDIT: ten test je hodne divnej, pri OC jim pravdepodobne throttluje CPU, proto ten pokles vykonu...
Plánuju si pořídit tuhle desku, tak by mě to taky zjímalo, jestli se jedná o chybu recenzentů, nebo ta deska na taktování prostě není, nejlépe kdyby se vyjádřil někdo s osobníma zkušenostma.
zdravim, mám tuhle desku http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31845 a mám takovej problém mám dvě DVD mechaniky..jednu mi to najde v klidu a tu druhou ne jedině když přepnu RAID řadična IDE,ale pak to při startu třeba 10 sekund hledá tu mechaniku a najde to..přijde mi to moc zlouhavý, nemáte s tim někdo zkušenost jak co nastavit v BIOSU aby se t oneskenovalo a rovnou to našlo tu mechaniku?jo jinak disky mi běžej přes SATA takže tam problém neni.
MTB:GIGABYTE Z97X-Gaming 3, Intel Z97, 1x PCIe x16, DDR3 3200, SATA III RAID, USB 3.0, VGA, DVI, HDMI, Killer GLAN, 8ch audio, ATX, sc1150; Procesor:Intel Core i5-4460 Quad-Core, 3.20GHz (84W);HDD 1:Intel 530 240GB SSD;HDD 2:WD Caviar Green 2000GB SATA II;HDD3:WD Caviar Green 2000GB, SATAII;Blu-Ray:LG BH10LS30-LRB;Operační paměť:4x4GB DDR3 Kingston 1600Mhz, Dualchannel;Skříň:Fractal Design Define R4 Black Pearl - Window;Zdroj:Fortron Aurum S 500;OS:Microsoft Windows 10 Pro
Ahoj mam chipset 955 Gigabyte PRO a ten pridavny radic od Gigabytu mi tak strasne dlouho hleda mechaniky je to o nervy tak jsem ho vypnul a koupil jsem si SATA mechaniku zkousel jsem vsechno v biosu ale banan.Taky jsem s tim nepohnul.
marcos píše:zdravim, mám tuhle desku http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31845 a mám takovej problém mám dvě DVD mechaniky..jednu mi to najde v klidu a tu druhou ne jedině když přepnu RAID řadična IDE,ale pak to při startu třeba 10 sekund hledá tu mechaniku a najde to..přijde mi to moc zlouhavý, nemáte s tim někdo zkušenost jak co nastavit v BIOSU aby se t oneskenovalo a rovnou to našlo tu mechaniku?jo jinak disky mi běžej přes SATA takže tam problém neni.
vyzkousel jsi dat mechaniku kadou na jeden IDE kabel a do slotu zapojit zvlast, protoze jsem z tveho postu jsem pochopil, ze mas Master a Slave na jednom IDE kabelu
spíš právě přemejšlim dát ty mechaniky na jednu kšandu a vypalku dát master a dvd rom slave..ale nevim jeslti by se to nějak nesralo..každopádně klidně bych si koupil SATA mechaniku..ale neviděl sjem moc výrobců co to dělaj..pokud máte doporučení tak mi řekněte..ale vypalovačku chci jedině NEC
MTB:GIGABYTE Z97X-Gaming 3, Intel Z97, 1x PCIe x16, DDR3 3200, SATA III RAID, USB 3.0, VGA, DVI, HDMI, Killer GLAN, 8ch audio, ATX, sc1150; Procesor:Intel Core i5-4460 Quad-Core, 3.20GHz (84W);HDD 1:Intel 530 240GB SSD;HDD 2:WD Caviar Green 2000GB SATA II;HDD3:WD Caviar Green 2000GB, SATAII;Blu-Ray:LG BH10LS30-LRB;Operační paměť:4x4GB DDR3 Kingston 1600Mhz, Dualchannel;Skříň:Fractal Design Define R4 Black Pearl - Window;Zdroj:Fortron Aurum S 500;OS:Microsoft Windows 10 Pro
Dobry den, mam zakladni desku Gigabyte GA-8I945P-G a zajimalo by me jestli by mi a ni sel Intel Core 2 Duo E6400, docela bych tim usetril dost penez za novou zakladni desku. Kdyz sem see tak dival na parametry desky tak 1066Mhz sbernici ma. Nema nekdo zkusenosti stim jestli se na ni ten procik rozbehne?? Moc dekuju za odpovedi.
zdravím, chtěl bych se zeptat jestli někdo nevíte kolik ampér může brát tato základní deska s tímhle vybavením ?? Jedná se o gigabyte 8I945P-G-RH, dále na ní mám CPU Intel P4 3,2 GHz typ. označení 541, grafiku ATi HD 4350,větrák na chlazení CPU evercool buffalo a 3 GB RAM. můžete mi prosím někodo napsat kolik ampér tohle doromady bere ?? nwm jestli podstatné tam vypisovat co všechno na ní mám, ale kyby to potřeba bylo tak už je to tu dopředu
Těma smajlíkama jsi to zabil. Proč to chceš vědět? Odběr je různý podle toho co na tom děláš a hádám že ti nikdo nenapíše kolik to chce Ampér. I moje věštecká koule nevěřícně kroutí hlavou na co se jí to ptám. Pokud chceš vědět odběr tak to připoj na zásuvkový watmetr, stojí celých cca 300-500 a měří do několika KW.
tak wattmetrem jsem to měřil, ale to mi je k ničemu, to akorát zjistím kolik mi bere celý Pc Wattů, ale na zdroji je přece že dá např. max 26 na 12 V větev, 20 A na 5V větev atd, tak mě jen prostě zajímá kolik ampér by mi mohla brát deska
tak si vem celkovy prikon te sestavy, odecti ucinost zdroje, 5W za mechaniku, 5W za disk a spocitej to. protoze tady skutecne nikdo vesteckou kouli nema, nehlede na to, ze se v pc vyuziva vicero napeti (viz lokomotiva). a tak nejak pochybuju, ze si pod tou hodnotou neco predstavis. lepsi bude, kdyz nam reknes, na co to potrebujes vedet.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:* prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom *:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
no mám tenhle Pc (http://tomas-dragon.webnode.cz/tuning-meho-pc/) na spodku sránky to je) no jde mi oto abych tímhle vším vybavením co tam mám ( 4x podsvídenej FAN, 2 neony, 8 LED DIOD,info panel, 3x HDD, 2 X DVD-RW,regulace FANU, čtečka atd) tak abych si proudově nepřetížil 12V větev a tím něco neoddělal
Kdybys tam neměl zdroj takovéto katastrofální kvality, tak se nemusíš vůbec ničeho bát. Takže, než řešit takovéto blbosti, ti doporučuji, pořídit si kvalitní zdroj. Jinak nic proti, ale ta úprava je strašná. I když najdou se i horší a je to jen můj skromný osobní názor.