Nelze naladit stanice na AIW 9800SE

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
MSokol
Nováček
Nováček

Nelze naladit stanice na AIW 9800SE

Příspěvek od MSokol »

Mám problém s grafikou Hercules AIW 9800SE. Pří automatickém vyhledávání dostupných stanic mi nic nenajde. Koaxiál mám zapojený dobře, běžně chytám na televizi 9 kanálů. Před dvěma měsící vše fungovalo OK na Win Milenia. Teď mám Win XP a nic a na Mileniích už taky né. Při ručním ladění najdu všechny stanice, zvuk je OK, ale obraz skoro žádný. Mám sestavu XP 2700+, Epox 8kra2+, 512 ram, 80 gb disk, 300w zdroj, catalyst 4.2
Pupik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pupik »

Co mas za verzi DirectX? Myslim ze byl problem s DirectemX 9.0b. Da se ovsem na microsoftu stahnout oprava.
:-)
Alois
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alois »

ten bug v dx9b se projevoval tak, ze stanice se naladily, nicmene pri prepnuti obraz jen problikl a pak jen zrneni.... .

Striktne doporucuju pouzit pouze dx9,0.

Kartu doporucuju instalovat na cistej system pouze s ovladacema na desku (pokud ne...viz rucni domazani po odinstalaci veci od ati), nechat probehnout automatickou instalaci z origos cd, pak odinstalovat MMC, nahodit nejnovejsi z webu www.ati.com. Melo by to jet...pokud ne...odinstaluj vse od ATI, vycisti rucne vsechny adresare, kam byly instalace nasmerovany a zopakuj postup, ktery jesm napsal. Pouzivam nejnovejsi ovladace a podpurnej soft...takrka bez problemu.

Jnak dobrej web na toto tema je http://www.tvfreak.cz a http://atifan.ati.cz/
AMD Barton 2500+ (1,4V)@210*10,5 (1,65 V), Zalman 7000 Cu, ABIT AN7, A-Data SDRAM DDR 2x256MB 400MHz, Hercules AIW RADEON 9800se-->9800Pro, TechniSat SkyStar2 PCI REV 2.6 PVR, HDD IBM 180GXP - 120GB 8MB, Hercules Digifire 7.1, DVD -RW LITE-ON 1693S, DVD TOSHIBA SDM1802 52x,Case: 3R System Air Black, PSU LEVICOM 500Watt, FSC P19-2, Logitech MX518, Genius SW-5.1 Home Theater, OS: WIN XP Professional EN SP2. UPS:APC CyberFort 500VA, router SMC Barricade 7004VBR V2
karaya1
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karaya1 »

hodim sem taky jeden problemek. stava se nekomu ze kdyz ma pustenou TV hodi mu zcela nahodne po nejake dobe windows restart graficke karty s tim ze kdyz je zapnut recovery obraz zustane cerny a kdyz je vypnut hodi se karta do VGA modu 4bit takze to musim tak jako tak restartovat. stavalo se to cas od casu u vsech MMC ale ted u 8.9 je to pravidlem. ovladace na VSE mam nejnovejsi.
AMD 2500+@3200+ (Barton) - WATERCOOLING, MB EPOX 8KRA2l, 2x512 MB 400, HERCULES AIW RADEON 9800 SE 4*1 - WATERCOOLING, AUDIGY, GENIUS 5.1 home theatre, BARRACUDA 120 GB 7200.7 8 MB, CD RW ASUS 1610, DVD TOSHIBA SD-M1712, monitor 19" NOKIA 446X PRO, WI FI Z-COMAX 626, webcam MediaForte, Fortron 300W ATX FSP300-60PN(PF)
Alois
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alois »

karaya1 píše:hodim sem taky jeden problemek. stava se nekomu ze kdyz ma pustenou TV hodi mu zcela nahodne po nejake dobe windows restart graficke karty s tim ze kdyz je zapnut recovery obraz zustane cerny a kdyz je vypnut hodi se karta do VGA modu 4bit takze to musim tak jako tak restartovat. stavalo se to cas od casu u vsech MMC ale ted u 8.9 je to pravidlem. ovladace na VSE mam nejnovejsi.
Jednou jedinkrat pri cat. 3,9 s emi stalo, ze se totalne degradoval obraz, a psalo to ze mam ulozit praci a restartovat komp, tusil jsem ze pujde o VPU recovery a zapomnel na to...
Hele odinstaluj ty ovladace , vycisti to timhle http://www.driverheaven.net/cleaner/ a naistaluj znova 4,2, doporucuju omegy z www.omegacorner.com - neni podminkou.
AMD Barton 2500+ (1,4V)@210*10,5 (1,65 V), Zalman 7000 Cu, ABIT AN7, A-Data SDRAM DDR 2x256MB 400MHz, Hercules AIW RADEON 9800se-->9800Pro, TechniSat SkyStar2 PCI REV 2.6 PVR, HDD IBM 180GXP - 120GB 8MB, Hercules Digifire 7.1, DVD -RW LITE-ON 1693S, DVD TOSHIBA SDM1802 52x,Case: 3R System Air Black, PSU LEVICOM 500Watt, FSC P19-2, Logitech MX518, Genius SW-5.1 Home Theater, OS: WIN XP Professional EN SP2. UPS:APC CyberFort 500VA, router SMC Barricade 7004VBR V2
MSokol
Nováček
Nováček

Příspěvek od MSokol »

Díky za příspěvky, ale nic z toho. Mám nainstalovane Catalysty Omega 4.2. Directem to není, zkoušel jsem i opravu. Dokonce i po čisté instalaci WinXP a instalaci ovladačů z přiloženého CD a direct X 9.0a - pořad nic. Ještě tak přemyšlím jestli to není tím, že mám odemčeny všechny pipky ( za to díky, to bylo to hlavní ). Musím ještě zkoušet.
Alois
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alois »

MSokol píše:Díky za příspěvky, ale nic z toho. Mám nainstalovane Catalysty Omega 4.2. Directem to není, zkoušel jsem i opravu. Dokonce i po čisté instalaci WinXP a instalaci ovladačů z přiloženého CD a direct X 9.0a - pořad nic. Ještě tak přemyšlím jestli to není tím, že mám odemčeny všechny pipky ( za to díky, to bylo to hlavní ). Musím ještě zkoušet.
pipkama bych rel ze to neni..,

jetsli neprijdes na to cim to je budes muset reinstalovat system..k necemu se priznam....mam zazalohovanej disk s instalacema...2x jsme si rekl, ze reinstaluju wokna upne od zacatku...nidky jsme nerozchodil tv tuner...presneji¨ receno jsme byl linej 2 hodiny zjistovat cim to je.. tak jsem tam vzdycky znoga praskl zazalohovanou image disku

Procti si ty weby co jsem ti na ne daval linky...a az zjistis ci nezjistis cim to bylo dej vedet prosim...
Pupik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pupik »

Alois píše:ten bug v dx9b se projevoval tak, ze stanice se naladily, nicmene pri prepnuti obraz jen problikl a pak jen zrneni.... .

Kartu doporucuju instalovat na cistej system pouze s ovladacema na desku (pokud ne...viz rucni domazani po odinstalaci veci od ati), nechat probehnout automatickou instalaci z origos cd, pak odinstalovat MMC, nahodit nejnovejsi z webu www.ati.com. Melo by to jet...pokud ne...odinstaluj vse od ATI, vycisti rucne vsechny adresare, kam byly instalace nasmerovany a zopakuj postup, ktery jesm napsal. Pouzivam nejnovejsi ovladace a podpurnej soft...takrka bez problemu.

Nesouhlasim, staci nainstalovat opravu a je po problemu! Tady je link http://www.microsoft.com/downloads/deta ... laylang=cs a ma to jen 288kB.
:wink:
Alois
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alois »

Pupik píše:
Alois píše:ten bug v dx9b se projevoval tak, ze stanice se naladily, nicmene pri prepnuti obraz jen problikl a pak jen zrneni.... .

Nesouhlasim, staci nainstalovat opravu a je po problemu! Tady je link http://www.microsoft.com/downloads/deta ... laylang=cs a ma to jen 288kB.
POKUD MA DX9,0 NEMA DUVOD TO INSTALOVAT - BUG V NEM NENI,JE DOBREJ,
NEMLUVIM O TOM ZE MNE TO U DX9B NEPPHOHLO, SASIL JSME JESTE S NEJAKYM SOUBOREM KXTUNE NEBO TAK NEJAK.
Pupik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pupik »

Alois píše:
Pupik píše:
POKUD MA DX9,0 NEMA DUVOD TO INSTALOVAT - BUG V NEM NENI,JE DOBREJ,
NEMLUVIM O TOM ZE MNE TO U DX9B NEPPHOHLO, SASIL JSME JESTE S NEJAKYM SOUBOREM KXTUNE NEBO TAK NEJAK.

S DirectX 9.0a problem mit urcite nebude a jak ctu, tak v DirectX to asi nebude. Myslim, ze bude nejlepsi preinstalovat wokna a nainstalovat oficialni Catalysty. Taky bych prekontroloval koax jestli neni treba zlomenej. Taky zalezi jakou ma delku kabelu. Cim delsi tim vetsi ztraty obrazu. Kdyz se bude trapit dal, tak zkusit soupnout kartu do jineho pecka. :wink:
MSokol
Nováček
Nováček

MSokol

Příspěvek od MSokol »

Directama to není, mám ačkovou verzi, kabel je v pořádku, kdysi to na něm jelo a zkoušel jsem na to zapojit televizi a běžela v pohodě. Windowsy jsem obnovil z image soubory,nainstaloval origoš ovladače z CD a pořád nic, automatické vyhledávání nenajde žádnej kanál. Asi to budu muset fakt zkusit na jiném kompu. Ještě mě napadá jestli nemám slabej zdroj ( noname 300W ), ale to už jsou úvahy ze zoufalství, protože si myslím, že tím to nemůže být ( hry jedou v pohodě, žádné padání a resety ).
Alois
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: MSokol

Příspěvek od Alois »

MSokol píše:Directama to není, mám ačkovou verzi, kabel je v pořádku, kdysi to na něm jelo a zkoušel jsem na to zapojit televizi a běžela v pohodě. Windowsy jsem obnovil z image soubory,nainstaloval origoš ovladače z CD a pořád nic, automatické vyhledávání nenajde žádnej kanál. Asi to budu muset fakt zkusit na jiném kompu. Ještě mě napadá jestli nemám slabej zdroj ( noname 300W ), ale to už jsou úvahy ze zoufalství, protože si myslím, že tím to nemůže být ( hry jedou v pohodě, žádné padání a resety ).
Posledni vec kterou ti "poradim": kdyz jsme grafiku koupil tak jsem wokna reinstaloval asi 10x nez jsem byl spokojenej... zkus si prolizt diskuze na webech co jsme ti napsal vyse.
MSokol
Nováček
Nováček

MSokol

Příspěvek od MSokol »

Lojzo, díky moc za tvé rady, zkouším vše. Jen obdivuju jak pohotově odpovídáš, připadám si jako bych byl na chatu.
Alois
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: MSokol

Příspěvek od Alois »

MSokol píše:Lojzo, díky moc za tvé rady, zkouším vše. Jen obdivuju jak pohotově odpovídáš, připadám si jako bych byl na chatu.
Chodi mi to na mail a ten s emi preposila na mobil :-D
Pupik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pupik »

Jak pises o tom zdroji, tak 300W zdroj je na tuhle kartu minimum. Pokud by to byl zdroj, tak by ti komp spis zatuhnul atpod.. Jeste zkus kartu vytahnout a znovu strcit do slotu. :?
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“