DIRECT X9 a výkon grafických karet

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

ponson
Nováček
Nováček

DIRECT X9 a výkon grafických karet

Příspěvek od ponson »

Jaké grafické karty budou ideální na DX9? Podívejme se na hru UNREAL 2,která podporuje DX 8.1. Jestliže si tuto hru budete chtíti vychutnat v maximálních detailech a se zapnutým AA,zapomeňte na to,že Vám bude stačit Radeon 9500Pro a to i v případě,že budete míti ve svém PC procesor s frekvencí 2.8GHz. Uvažovat o maximálním grafickém využití hry UNREAL 2 můžete s Radeonem 9800 Pro a s procesorem o taktu 3 GHz. Grafické karty Radeon 9500-9500Pro-9700 jsou připraveny na rozhraní DX 9,ale svým výkonem nedostačují pro MAXIMÁLNÍ využití detailů,AA,AF a vysokých rozlišení ve hrách DX 9 viz UNREAL 2. Je samozřejmé,že hry pro DX 9 spustíte i na Radeonu 9500,ale já se snažím poukázat na to,že pro MAXIMÁLNÍ grafické "zázraky" DX9 Vám Radeony 9500-9700 nebudou stačit. UNREAL 2 je toho důkazem - a to je prosím DX8.1. Co se týče výkonu procesoru,ideální frekvence na DX9 hry začíná na 3GHz /pořád se bavím o hrách v maximálních detailech /. Já vím,že ve vašich plechových miláčcích dřímají Athlony a Pentia okolo 2-2.4 GHz a Radeony 8500-9500. Je mi líto přátelé,ale vychutnat si grafiké zázraky DIRECT X9 V PLNÉ KRÁSE,nebude ve vašich silách.

/edit by no-X: -/-
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Můžeš mi prosimte zdelit smysl tvojeho příspevku ??? Nejak mi to unika.... Je to tlachání o ničem.
Az mi vykon "moji plechovy mašinky" nebude stačit, tak ji proste povysim !!! :D a nepotřebuju k tomu tvoje "chytrý" doporučení.....
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

To jsou keci celkem o nicem. AA je dobra vec, ale ve vyssich rozlisenich podle me celkem ztraci smysl. A v nizsich zase nehraju :) Pouziva tu vubec nekdo AA ?
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
ponson
Nováček
Nováček

Příspěvek od ponson »

Jsou lidé,kteří v této chvíli přemýšlejí o novém PC. Budou si určitě chtít zahrát nové grafické trháky v DX8 a DX9........a to v plné kráse. Jejich investice do PC by měla býti efektivní a to hlavně s ohledem na budoucnost. Nejsou jako VY,kteří si koupí grafickou kartu a za 4 měsíce ji vymění za "vylepšenou verzi s trochou toho výkonu navíc". Chtějí si postavit počítač,který jim nějaký čas vydrží a do kterého nebudou muset za 4 měsíce kupovat novou grafickou kartu. Chtějí si vychutnat hry "blízké budoucnosti" v plné kráse. Pro TY je můj článek.
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

Jiri Drak píše:To jsou keci celkem o nicem. AA je dobra vec, ale ve vyssich rozlisenich podle me celkem ztraci smysl. A v nizsich zase nehraju :) Pouziva tu vubec nekdo AA ?
Nemám na to dost silnou grafiku tak sem to zkoušel ve starejch hrách, ale nakonec jsem přepl do 1600x1200 bez aa - výkonostní rozdíl obrovský a obrazový nulový.
Začnu to používat snad až časem kdy budou grafiky u kterých se výkon při AA nezmenší (podobně jak tomu je dnes s 16bit vs 32bit), jinak si vždy dám radši větší rozlišení.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

ponson píše:Jsou lidé,kteří v této chvíli přemýšlejí o novém PC. Budou si určitě chtít zahrát nové grafické trháky v DX8 a DX9........a to v plné kráse. Jejich investice do PC by měla býti efektivní a to hlavně s ohledem na budoucnost. Nejsou jako VY,kteří si koupí grafickou kartu a za 4 měsíce ji vymění za "vylepšenou verzi s trochou toho výkonu navíc". Chtějí si postavit počítač,který jim nějaký čas vydrží a do kterého nebudou muset za 4 měsíce kupovat novou grafickou kartu. Chtějí si vychutnat hry "blízké budoucnosti" v plné kráse. Pro TY je můj článek.
aháá tak vy chcete radit, jaké PC si koupit aby na nem slapaly hry v "plné kráse" za 2 roky :))) hmm tak prijemne vybirani.......
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään

Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

ponson píše:Jsou lidé,kteří v této chvíli přemýšlejí o novém PC. Budou si určitě chtít zahrát nové grafické trháky v DX8 a DX9........a to v plné kráse. Jejich investice do PC by měla býti efektivní a to hlavně s ohledem na budoucnost. Nejsou jako VY,kteří si koupí grafickou kartu a za 4 měsíce ji vymění za "vylepšenou verzi s trochou toho výkonu navíc". Chtějí si postavit počítač,který jim nějaký čas vydrží a do kterého nebudou muset za 4 měsíce kupovat novou grafickou kartu. Chtějí si vychutnat hry "blízké budoucnosti" v plné kráse. Pro TY je můj článek.
No myslím že opravdovou DX9 hru (která nevyjde nejdřív jak za rok) si nikdo se současným nejlepším hardwarem na plný detaily nevychutná.
Samozřejmě že kdo kupuje novej stroj a myslí si (chce) že nebude muset na něm 2 roky nic vylepšovat a pojedou mu tam hry na max detaily, tomu nic jinýho nezbejvá než koupit to nejlepší co exeistuje.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

A ty si myslis, ze efektivni investice do PC je koupit si 3GHz P4 + R9800PRO ci nV5900U ? Hral jsi uz nekdy hru ze zapnutym AA,AF ? Je jsem pri rozliseni 1024x768 a vyssim uz nepozoroval prakticky zadny rozdil a navic me z toho jeste boleli oci :) Unreal 2 se si v plnych detailech vychutnas v pohode i na 9500Pro, tak fakt nevim o co ti jde. Az budeme mit Dooma na disku (a tim nemyslim, tu alfaverzi, co mi mimochodem beha na 9700 upne v pohode :-D ) tak si muzem rict, jak to pobezi, ale proc nekoho strasit nejakym DX9, ktery vice mene jen pridava do DX8 HW podporu nekterych novych funkci, prave kvuli tomu, aby hry vypadali lip a pritom to co nejmeme zatezovalo pocitac.
ponson
Nováček
Nováček

Příspěvek od ponson »

Jsem konzultantem časopisu PC Magazín /Jaroslav Horák/. Vaše názory nejsou správné a můžou plésti mnoho potencionálních kupců PC. Pořádně si přečtěte můj článek a zamyslete se,co chěl autor říci.
Big pip
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Big pip »

Jiri Drak píše:To jsou keci celkem o nicem. AA je dobra vec, ale ve vyssich rozlisenich podle me celkem ztraci smysl. A v nizsich zase nehraju :) Pouziva tu vubec nekdo AA ?
Mě připadá se současným HW, že AA je za hodně peněz málo muziky. To si radši zvednu rozlišení.
kema
Nováček
Nováček

Příspěvek od kema »

Mort píše:Můžeš mi prosimte zdelit smysl tvojeho příspevku ??? Nejak mi to unika.... Je to tlachání o ničem.
Az mi vykon "moji plechovy mašinky" nebude stačit, tak ji proste povysim !!! :D a nepotřebuju k tomu tvoje "chytrý" doporučení.....
Nic si z toho nedělej, jak ho tak pozoruju, tak těch jeho povídkových příspěvků bude přibývat, zřejmě si myslí, že honí posty. Asi nemá možnost se vypovídat jinde. Nebo si myslí, že se zde nic neděje, tak bude chytračit :lol:
Práce není žena, sama se neudělá...

AMD Phenom II X4 3,1GHz, 4GB DDR2 800 A-Data, Gigabyte 785G, Samsung 1TB SATA 2, Samsung 400GB SATA2, NEC 3520, Sapphire 4850 passive, Enermax 460W,
notebook: Asus A7T
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Muj nazor:
Jsem konzultantem časopisu PC Magazín
To jeste nesvedci o kvalite vasich informaci. I kdyz PCM povazuji za velice dobry casopis tak mi obcas nektere testy a nazory taky tak uplne nesedi.
Vaše názory nejsou správné a můžou plésti mnoho potencionálních kupců PC.
To Vám můžu říct taky. A kdo ma pravdu.
Pořádně si přečtěte můj článek a zamyslete se,co chěl autor říci.
Autor chtel rici ze kdo si chce zahrat naplno a bez nejmensich problemu si musi poridit masinu aspon za 50 000 (15 000 CPU, 15000 Grafika, 7000 Deska, Hafo ramky a super zvuk, odpoviodiajici monitor.... koukam ze tech 50 000 nestaci). Pritom 90% kupujicich chteji sestavy do 25 - 30 000 i s monitorem. Reknete uprimne jestli byste si koupil jako konzultant co obcas pari hry komp za 50 000. mozna tak profesionalni hraci co se hranim temer zivi.

Rozumna rada spis je koupit neco kolem 2,4 HT, 9500Pro, 512 RAM a uzit si DX9 v normalni kvalite. A za pul roku si koupit neco malo novy o pulku levnej a hrat hry napsany pro DX10 (jen nadsazka) zase v normalni kvalite, protoze jsme normalni lidi s normalnim prijmem.

ICE
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

ponson píše:Jsem konzultantem časopisu PC Magazín /Jaroslav Horák/. Vaše názory nejsou správné.
:o V tom případě se omlouvám za své nesprávné názory. Nevěděl jsem, že jste takovou kapacitou v oboru PC her :lol:
liquidfunk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Myslite ze jde jen o takt procesoru a grafiky?

Příspěvek od liquidfunk »

Myslim ze vyrobci her at s DX 8.1 ci 9 by se meli zamyslet spise nad optimalizaci. To je neco co HLAVNE ovlivnuje hratelnost a qualitu zpracovani. Mozna se mylim,ale byli jsme svedky uz mnohokrat ze nektere parby slapaly stejne dobre na PII jako na P IV . A vyhlazovani budu pouzivat at si o tom kdejaky chytrak mysli co chce 8)
liquidfunk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

PC tune dopisovatel?????!

Příspěvek od liquidfunk »

Dekuji bohu za lidi kteri delaj PC tune a podobne servery ale ne kazdy ma patent na rozum,takze priste bych spis doporucil chladnou hlavu a kdyz uz dostane moc(napsat clanek) at si rozmysli jak poda svuj nazor.
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

AA je podle me docela dobra vec.....tez bych ji rad pouzival, ale na to muj broucek (GeForce Ti200) zrovna nestaci....
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... :)
ponson
Nováček
Nováček

Příspěvek od ponson »

No to je právě ono. Teď si koupit počítač a za půl roku ho přestavět. Podívejte se na způsob prodeje počítačů firem DXT,IMPACT nebo NWT. Nejvíce způsobů prodeje PC je formou ÚVĚRU - minimální akontace,maximální doba splácení /i 6 let/,co nejmenší splátky. Takovému člověku já radím koupit si PC za 50.000,protože vím,že za půl roku nebude míti dostatek financí na nový hardware do svého PC. Je absurdní radit člověku,který si chce pořádně zahrát i v roce 2004,koupit si teď slabší stroj a později ho vylepšit. Vždyť své nové PC bude splácet 2,3 nebo i více let! Proč teď Radeona 9500 Pro,když mnohem výše je Radeon 9700? Člověk,který si vzal své PC na úvěr se musí dívat do budoucnosti a ne aby za půl roku hledal nové komponenty do svého PC,protože mu někdo poradil,že je to mnohem výhodnější investice. Ano,jistě je,ale výhodná je momentálně a jen pro člověka,který své PC bude později vylepšovat - ne pro člověka ,který ho bude splácet několik let. Ideální PC teď vydím v této sestavě.

Pentium 4 2,4 MHz /800MHz FSB/ přetaktovat na 3.2 GHz
Asus P4P800 /i865PE/
2X256 MB DDR 400 CL 2 OCZ
Hercules Radeon 9700
HDD WD RAPTOR 36 GB /SATA/10.000
CD-RW TEAC 552E
Sound Blaster Audigy 2
Creative INSPIRE 5300
Monitor v ceně 15.000

Toto je sestava za 50.000,kterou doporučuji hráčům PC,kteří si své miláčky kupují na splátky.
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Tak tady absolutne nesouhlasim... Prijde mi daleko lepsi ted koupit PC radove za 20 000 - 25 000 a za dva roky ho upgradnout.... nez koupit "neco" za 50 000,- a "přežívat" na tom 6 let. Bavíme se tu o běžných uživatelích, ne o maniacich jako jsem já co upgradujou kazdy 3 mesice,ale to je neco jinyho......
BEZNYMU uzivateli nemuze PC za 50k nabidnout to, co 2 počítače nakoupeny za stejny casovy obdobi.... A to vubec nemluvim o tom, ze ceny PC komponent neustale klesaji a neni duvod aby se na tom neco menilo.... Takze nikde neni psano, ze "kvalitni obstojny" PC na hry apod. nebude za rok stat 15 000-20 000,-. Takze muj nazor: radsi kupovat PC v kratsich intervalech a za min penez nez nejaky "delo" za tezkou vatu a prezivat na nem petiletky..........

ponson
Nováček
Nováček

Příspěvek od ponson »

Já neříkám,že nemáš pravdu. Ano,tak jak to popisuješ to je lepší,ale můžeš mi vysvětlit,jak to má PO TVÉM udělat člověk,který si své PC kupuje na splátky,třeba na 3 roky?
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

To by me docela zajimalo, co ten hrac bude s timhle nabusenym pocitacem delat za pul roku, az bude mit ten 35GB disk (i kdyz pekelne rychlej) narvanej k prasknuti a nic novyho uz tam stejne nedostane. To sami ramka za rok bude 512MB nutne minimum (uz dnes je to podle skoro nutnost). Asi bude muset jeste tak 5 let vydrzet, nez si ten pocitac splati.

Ja proti ty sestave celkem nic nemam, ale prakticky stejne vykone PC z mnohem vetsi perspektivou by se dalo poridit i za cca 35000-40000 pouze vhodnejsi volbou komponent.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“