problém s reštartovaním počítača

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
joelancer
Nováček
Nováček

problém s reštartovaním počítača

Příspěvek od joelancer »

Internet ide v pohode, mám firewall (Outcast), antivírus (NOD32), antispyware (?) a surfujem len po bežných stránkach, bohužiaľ po asi 10 min. surfovania mi reštartuje počítač, pri nábehu systému (WIN XP) mi spustí kontrolu konzistencie disku, kde zistí niekoľko chýb, opraví ich a ide sa ďalej, po 10 min surfovania zasa.....
Súc zvyknutý na problémy skúsil som všetko možné, sformátoval som disk, nainštaloval systém (včera 3x, žena sa mi smeje) a zasa, pritom problém sa nemení, dokonca teraz sa mi to pokazilo do tej miery, že po kontrole konzistencie sa mi nenaštartuje WIN, ale reštartuje sa znova a tak dokola, nedá sa ísť ani do safe modu, ani sa nedá vrátiť k poslednej funkčnej konfigurácii. Som z toho na prášky. Neviem, čo mám skúsiť, už ma inštalovanie nebaví a v servisoch nemám dobré skúsenosti, lebo sa mi ešte nestalo, aby mi tam pomohli.

Mám Athlon XP 2000+, 256 MB RAM, MB Matsonic 8137C, HDD 2 x Hitachi (nie RAID)
skrinka je dobre vetraná, HDD sú dosť ďaleko od seba (podozrievam HDD, lebo problém sa objaví aj bez pripojenia na web, najmä ak chcem spustiť scanovanie systému firewallom)
Mike.Ace
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.Ace »

Tak zkus otestovat disk, na strankach Hitachi najdes utilitku.

Tady mas link: http://www.hitachigst.com/hdd/support/download.htm#DFT
Intel Core i7 930 @ standard frequency /// ASUS P6X58D Premium /// OCZ Platinum 3*2 GB DD3 RAM Triple Channel + KINGSTON HyperX Savage 3*4GB DDR3 RAM Triple Channel /// Sapphire Radeon 5850 1GB RAM /// SATA III Western Digital Black 1TB 64 MB Cache /// SATA II Western Digital Black 640GB 32MB Cache /// OCZ 600W Power Supply /// Samsung SyncMaster 2232BW /// Windows 10 Home 64bit ///
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

no a pokud nesurfuješ/nejseš připojenej k netu, tak se to neresetuje?
PS: na co testovat disk, to je kravina, to že tam sou chyby je logickým důsledkem havárie (otevřený soubory a tak) pokud máš FAT32, pokud máš NTFS, tak se v některých případech tomuto taky nevyhneš
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
joelancer
Nováček
Nováček

Příspěvek od joelancer »

kym neidem na net je vsetko OK, az potom a len na niektorych strankach a pri niektorych stahovaniach mi to spadne: napr. pri stahovani Flash Media Playeru- tu mi to pada uz na samotnej stranke vyrobcu, niekedy hned, niekedy po chvili. Rovnako mi to spadne ked stahujem aktualizaciu NOD-u- stiahne aktualizaciu celu (okolo 4,5mb) a hned potom crash
disk je otestovany, je OK, modem je cez USB, WIN bez SP2
george5545
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od george5545 »

No já bych rozhodně zkusil otestovat paměti Memtestem, někdy jsou nespolehlivé a instalace Win a ostatních programech na nich projde. A můžou klidně odejít po roce - či dvou úspěšného používání. Když v poho tak zkontrolovat teploty - větráčky. Případně se podívat do správce událostí jestli nepíše na čem to vlastně spadlo. Disk bych rozhodně taky prohlídl.
HP Pavilion dv3600ec 13.3"LED T6400 3GB 320GB 9300M GS 512MB,DO,HDMI,eSata.Logitech V550 nano. HP 6735s Sempron SI40 2GHz, 2x1GB DDR2 800MHz, 250GB Sata Samsung HM250JI, Optiarc AD-7561S, AMD780G, Ati HD3200.Mirosoft bluetooth notebook mouse 5000.
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

pavel.minarik píše:no a pokud nesurfuješ/nejseš připojenej k netu, tak se to neresetuje?
PS: na co testovat disk, to je kravina, to že tam sou chyby je logickým důsledkem havárie (otevřený soubory a tak) pokud máš FAT32, pokud máš NTFS, tak se v některých případech tomuto taky nevyhneš
No budes se divit ale mel jsem PC s vadnym HDD os WIN98 pri bezne praci NP ale pri pritupu na net to vetsinou spadlo. Po vymene HDD to bylo bez problemu. Problem delal z 90% IE mozilla tam jela mnohem lip ale taky to 1x za den padlo.

Nicmene jak uz tady bylo receno Memtest, GM (taky neni 100%), teploty
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“