Podivné chování HDD

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
ropan.pc
Nováček
Nováček

Podivné chování HDD

Příspěvek od ropan.pc »

Sorry hledal jsem tady a nemohu najít podobný problém.Mám OS Win xp prof.sp2, AMD 3000+, MB-Dfi Neo4 Ultra D, 1 disk systémový (Maxtor 250GB)Sata a 2 Disk (Seagate 160GB)samostatně na ide 1 slave,jen záloha.Po instalaci xp vše asi 5hodin ok a najednou zničeho nic zmizí 160 disk.Po restartu již nenabutuje pc.Musím v biosu nastavit boot z cd a vložit Windowsy a systém naběhne? Po chvíly opět zmizí 160Hdd?Použil jsem HDDlife píše vše ok i HDDscan též ok.V biosu jsem nastavil difult.bios.V biosu jsou vidět oba hdd.Donedávna to chodilo a na každém disku byl O.S. PC je cca 7 měsícu staré.Nesetkal se někdo s tím? Je to pro zlost! Díky za jakoukoli radu.
CPU:AMD Athlon64 3000+, MB:DFI LanParty UT nF4 Ultra-D,RAM: 2*512MB A-DATA 400MHz,VGA:WinFast PX 6600 TD,HDD:Maxtor 250GBSATA a Seagate 160GB ATA,DVD-RW:Plextor 712A.
RADEONX800
Začátečník
Začátečník

Re: Podivné chování HDD

Příspěvek od RADEONX800 »

a nemas slabej zdroj v compu ??????????????????
ropan.pc
Nováček
Nováček

Příspěvek od ropan.pc »

Mám tam 450 W ,ale Eurocase. 7 měsíců ok.Teď mě nabíhá po restartu kontrola disků na modré ploše.
CPU:AMD Athlon64 3000+, MB:DFI LanParty UT nF4 Ultra-D,RAM: 2*512MB A-DATA 400MHz,VGA:WinFast PX 6600 TD,HDD:Maxtor 250GBSATA a Seagate 160GB ATA,DVD-RW:Plextor 712A.
RADEONX800
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RADEONX800 »

ropan.pc píše:Mám tam 450 W ,ale Eurocase. 7 měsíců ok.Teď mě nabíhá po restartu kontrola disků na modré ploše.
tak skus vymnenit datovej kabel mne tohle delala DVD rom ze mne mizela a dicky po restetu se zase na chvilku objevila
ropan.pc
Nováček
Nováček

Příspěvek od ropan.pc »

Datový kabel jsem vyměnil a pořád to samé.Když ho úplně vyhodím (nechám jen SATA disk) tak vše chodí normálně. V jiném pc ten ATA disk chodí ok,po připojení opět problémy s naskočením systému.Chci ho jen jako uložiště dat.
Shame69
Nováček
Nováček

Příspěvek od Shame69 »

ropan.pc píše:Datový kabel jsem vyměnil a pořád to samé.Když ho úplně vyhodím (nechám jen SATA disk) tak vše chodí normálně. V jiném pc ten ATA disk chodí ok,po připojení opět problémy s naskočením systému.Chci ho jen jako uložiště dat.
Ahoj mam podobny problem s IDE WD 20GB a ASUS A8N32,
Bootujem na sata maxtor 250 gb - no ked zapojim sata s Ide hdd comp zamrzne,
No urobil som pokus - zapol som oba hdd vypojil mys (logitech 610)
a vsetko slapalo.

Ale mys je zapotreby...
Skusal som rozne kombinacie atd... bezvysledne.
Mas nejake nove info???
Pls ,odpis.
Diky.
syrrius
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syrrius »

Shame69 píše:
ropan.pc píše:...
Ahoj mam podobny problem s IDE WD 20GB a ASUS A8N32,
a vsetko slapalo.
toto myslim muze byt tim zdrojem me se delo neco podobneho kdyz sem si koupil 2 ramku. mel sem 2 disky(40 Gb seagate,40Gb maxtor) a vsecko ficelo ale kdyz sem tam pridal ty ramky(512 samsung) tak najednou se v biosu obevil uz jenom jeden disk a nesel nikde videt.po dlouhem badani a bymene snad uplne vseho jsem skusil od kamose jeho zdroj 420W RedStar a vsecko ok tudis sem sel koupit novy zdroj a od te doby mam klid
Shame69
Nováček
Nováček

Příspěvek od Shame69 »

syrrius píše:
Shame69 píše: Ahoj mam podobny problem s IDE WD 20GB a ASUS A8N32,
a vsetko slapalo.
toto myslim muze byt tim zdrojem me se delo neco podobneho kdyz sem si koupil 2 ramku. mel sem 2 disky(40 Gb seagate,40Gb maxtor) a vsecko ficelo ale kdyz sem tam pridal ty ramky(512 samsung) tak najednou se v biosu obevil uz jenom jeden disk a nesel nikde videt.po dlouhem badani a bymene snad uplne vseho jsem skusil od kamose jeho zdroj 420W RedStar a vsecko ok tudis sem sel koupit novy zdroj a od te doby mam klid
Aha,mozno je to fakt zdrojom,mam 350 chieftec,
ale mne sa ten IDE disk v biose ukaze no nejako to nefachci spolu so SATA (raid nepouzivam).
V najblizsej dobe kupim silnejsi power suply a vyskusam.

Aj tak dik za odpoved.
Cau,
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“