Zakladni deska ma cipset i440BX s FSB100, na te bezi i CPU. Bud budes mit na desce prepinace/propojky nebo musis do BIOS - nebo to deska neumoznuje. Kazdopadne asi z toho vic nez FSB112 nevytahnes.
Je to Optiplex GX1. Zrovna tenhle mam momentalne pod stolem, ale ponekud novejsi verzi, je tam P3 933 a cipset i810/815(?), takze jina deska. Ovsem moznosti pretaktovani jsou u podobnych "znackovych" pocitacu minimalni. Nejlepsi je upgrade biosu + koupit do toho nejrychlejsi podporovany procesor (a rychly disk, to udela taky dost).
AGP tam neni, takze se to hodi opravdu jen na praci/net.
Wolf: Presne si nasiel moj typ. A potrebujem z neho trosku vystavit. AGP grafiku mi netreba lebo to ma v sebe vstavanu graficku s AGP podporou a 3d akceleratorom. Mne len staci zvisit FSBecko, alebo urobit nejake kuzlo a odblokovat nasobic na procaku.
Zkus otevrit bednu a podivat se na zakladni desce jestli tam nejsou nejaky jumpery na zmenu FSB, ovsem silne pochybuji. Na vic i s nejakou OCfriendly deskou by ses tezko dostal nad 400 MHz.
Pokud se ti podari najit kouzlo na zmenu nasobice, budes asi prvni. (tzn. nejde to).
Co se tyce grafiky, tak na nejaky pouzitelny 3D zapomen, s prehravanim filmu to bude asi taky horsi. Na co vlastne ten pc chces a jakej OS hodlas provozovat?
no ten komp sa da vyuzit na hocico... . Jumpre tam nejsou akurat len ten co meni fsb 66/100 ale ten mi nepomoze skusal som pozakrivat piny ako to dakde pisu - reku budem mat o 34mhz (to by bol poriadny narast) naviac, ale stym nevibabrem lebo cipset zaregistroval jakeby som mal ten slabsi pentium - myslim ze sa volal katmai alebo daco take... Grafika je fajn da sa nanu pozerat .
ted me zrovna napadlo pokud tam mas tu ati rage 2c integrovanou v desce taky by to melo mit tak 2mb-4mb pameti a teoreticky tam nekde muze byt slot na rozsireni pameti te grafiky
mb Hp 8265 B350 Sunflower a--6 8570 apu, 16 gb ram,128gb system,1tb data
No Wolfe... Diky za pomoc. Nevim jak ti ala ja jsem tam nic takoviho nenasel... Rozsizit pamet by se mi velmi hodilo... aspon na 4MB... A stym pretaktovanim pentia2 se jak dohodneme vy ostatni?ani CPUFSB mi nepomohlo... tak ja uz vazne nevim... Nevite jak vymackat z toho aspon o 12MHz viac nez je normal 100MHz
diki ti moc Wolfe .. myslim ze budem karadi .. ale doufam ze jsi udelaL inzerat na tu pamet ne na novou grafiku... ak sa ti mam priznat ta druhu grafiku nemam bo vsetky som porozdaval i tak to boli len paru S3 TRIO64V+, jedna dajaka TRIDEX a MATROX MILENIUM.. takze vsetko obicajne slabe sroty a ta co je zabudovana v compe ma aj 3d akceleraci takze.. zatim mi to jak tak ide ale hodilo by sa dat viac bo ak dakedy pohnem s oknom tak sa zasekava - aspon si myslim ze to kůly tomu
len pre zaujimavost pouzivam tam WINDOWS XP SP2... a bezi to skoro jako nejaky pentium3 600MHz bolo porovnavane a v hentym bola este win2000