Klonovani WinXP IDE -> SATA nefunguje

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
zbysek.vesely
Nováček
Nováček

Klonovani WinXP IDE -> SATA nefunguje

Příspěvek od zbysek.vesely »

Chtel bych se zeptat, kde muze byt problem pri klonovani partition. Stary disk (IDE Seagate 80GB ST380021A) jsem chtel prekopirovat na novy (SATA Seagate 320GB ST3320620AS) se zachovanim funkcnosti operacnich systemu. Mam desku ASUS P4C800E.
Puvodni rozdeleni: 15GB NTFS primary (WinXP), potom extended rozdelena na 55GB FAT32 a 5GB FAT32 a nakonec 5GB FAT32 primary (Win98). Vzhledem k tomu, ze me partition Magic upozornoval na mozne omezeni bootovani z partition, ktera prekroci cyl.1024, tak nove usporadani mam takto: 20GB NTFS primary (WinXP), potom 10GB FAT32 primary (Win98) a nakonec extended rozdelena na 150GB FAT32, 10GB FAT32 a zbytek FAT32. Rozdeleni jsem delal pres partition magic 8, kdyz jsem novy disk pripojil ke stavajicimu a nabootoval ze stareho disku.
Problem je v tom, ze po nabootovani WinXP se neobjevi tabulka uzivatelu a jakoby to na neco ceka, protoze pocitac kouslej neni. Kdyz jsem pred klonovanim (Ghost7) zmenil prihlasovani uzivatelu na klasicke (pres ctrl+alt+del), tak po bootovani na novem disku se objevilo okno pro prihlaseni, ale kdyz jsem se chtel prihlasit, tak prihlasovani zacalo (slysel jsem uvitaci zvuk), ale vzapeti to okamzite odhlasilo (odhlasovaci zvuk) a zase se objevilo okno pro prihlaseni.
Nevim, jestli delam nejakou diletantskou chybu (treba prilis velke partition FAT32) nebo jestli musim jeste neco doinstalovat do XPcek. Ovladac SATA radice ale nainstalovanej mam, tam by snad problem bejt nemel. Nebo jestli nejsou problemy s pristupovymi pravy po naklonovani...
Diky za rady
Zbysek
Limoto
Začátečník
Začátečník

Re: Klonovani WinXP IDE -> SATA nefunguje

Příspěvek od Limoto »

zbysek.vesely píše:Chtel bych se zeptat, kde muze byt problem pri klonovani partition. Stary disk (IDE Seagate 80GB ST380021A) jsem chtel prekopirovat na novy (SATA Seagate 320GB ST3320620AS) se zachovanim funkcnosti operacnich systemu. Mam desku ASUS P4C800E.
Puvodni rozdeleni: 15GB NTFS primary (WinXP), potom extended rozdelena na 55GB FAT32 a 5GB FAT32 a nakonec 5GB FAT32 primary (Win98). Vzhledem k tomu, ze me partition Magic upozornoval na mozne omezeni bootovani z partition, ktera prekroci cyl.1024, tak nove usporadani mam takto: 20GB NTFS primary (WinXP), potom 10GB FAT32 primary (Win98) a nakonec extended rozdelena na 150GB FAT32, 10GB FAT32 a zbytek FAT32. Rozdeleni jsem delal pres partition magic 8, kdyz jsem novy disk pripojil ke stavajicimu a nabootoval ze stareho disku.
Problem je v tom, ze po nabootovani WinXP se neobjevi tabulka uzivatelu a jakoby to na neco ceka, protoze pocitac kouslej neni. Kdyz jsem pred klonovanim (Ghost7) zmenil prihlasovani uzivatelu na klasicke (pres ctrl+alt+del), tak po bootovani na novem disku se objevilo okno pro prihlaseni, ale kdyz jsem se chtel prihlasit, tak prihlasovani zacalo (slysel jsem uvitaci zvuk), ale vzapeti to okamzite odhlasilo (odhlasovaci zvuk) a zase se objevilo okno pro prihlaseni.
Nevim, jestli delam nejakou diletantskou chybu (treba prilis velke partition FAT32) nebo jestli musim jeste neco doinstalovat do XPcek. Ovladac SATA radice ale nainstalovanej mam, tam by snad problem bejt nemel. Nebo jestli nejsou problemy s pristupovymi pravy po naklonovani...
Diky za rady
Zbysek
1. na partitions bych pouzil radsi acronis disk director, PM ma vic chyb nez uzitku

2. na win98 bych se vy****, udelal bych partitiony prazdny, dal bych si zobrazit i systemovy a skyrty soubory, v pruzkumniku bych celej winxp parition prekopiroval na ten novej, nabootoval bych z cd winxp, dal obnovovaci konzoli a dal fixboot a fixmbr :wink:
zbysek.vesely
Nováček
Nováček

Re: Klonovani WinXP IDE -> SATA uz funguje!!!

Příspěvek od zbysek.vesely »

zbysek.vesely píše:Chtel bych se zeptat, kde muze byt problem pri klonovani partition. Stary disk (IDE Seagate 80GB ST380021A) jsem chtel prekopirovat na novy (SATA Seagate 320GB ST3320620AS) se zachovanim funkcnosti operacnich systemu. Mam desku ASUS P4C800E.
Diky za rady
Zbysek
Tak jsem zjistil, ze chyba byla v tom, ze WinXP si pamatuji, jak byly namapovane jednotlive partition. Ten novy jiz rozdeleny disk jsem mel pripojen k pocitaci s puvodnim diskem a tudiz WinXP si zapamatovaly, jaka pismena mely jednotlive partition noveho disku a kdyz jsem tuto instalaci naklonoval na novy disk a spustil bez puvodniho disku, system poznal, ze jednotlive partition patri novemu disku a priradil jim zapamatovana pismena. Proto zrejme hledal c: a pritom tam tato jednotka jiz nebyla. Stacilo pripojit i ten stary disk a nabootovat z noveho disku a system nabehl, protoze mel i to puvodni c:, ze ktereho si natahl potrebna data pro prihlaseni. Potom stacilo v registru HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices prehazet pismenka, aby novy disk mel stejne poradi pismen jako predtim ten stary disk a po restartu bylo vse jiz OK.
Takze problem se nakonec vubec netyka hardwaru. Pripada mi ale zvlastni, ze podle odpovedi se to jeste nikomu nestalo. Nebo ja jsem jedinej linej instalovat wokna na novej disk... :?
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“