Project: Green_Master by Stoobi | final shots on page 17 |

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Project: Green_Master by Stoobi | final shots on page 17 |

Příspěvek od Stoobi »

Obrázek

Takže po delší době neakceschopnosti (maturita+přijímačky na VŠ) jsem byl donucen něco udělat s bráchovou case (ThermalTake XaserIII Aluminium). Jelikož dělá upgrade na A64 a byl nějaký problémy s deskou, tak má PC přechodně v CM Praetorian a Xasera chtěl nějak upravit. Dostal se ke mě taky zbytek zeleného UV plexi z projektu Emental (od SaSi) a jelikož bráchův zdroj už měl na kabelech zelené UV flexo, bylo jasné, jaká barva to bude.

Hned na začátek můžu říct, že tahle case je ještě to, za co lidí dřív u TT platili, tedy kvalitně zpracovaná prostorná a designově povedená case. Mě se však moc nelíbil možná až moc přeplácaná předek v kontrastu s celkem decentními bočnicemi. Celá case je hliník, bočnice z nějaké 1mm a předek z 3mm. Na předku je sice kombinace s plastem, ale není to dělané tak špatně. Každopádně je to pořádně dlouhej drobeček, tuším asi o 10cm delší než middle od Chieftecu, ale vysoký jsou stejně.

Tady je tedy nejdříve obrázek původní case:
Obrázek

Co se předku týká, tak červené hliníkové pásy šly pryč. Stejně jako kolotočářský ELwire s nápisem ThermalTake. Divně funkční regulátor také. Zbyl tedy čistý stříbrný předek, který samozřejmě nezůstane jen tak. K předku se ale ještě dostanu.

Teď příjde na řadu zadní část. Zde byly mřížky pro 2x80mm fan, bohužel jejich perforace nebyla zrovna slavná a tak se tvořil aerodynamický hluk, proto samozřejmě mřížky odstranit, olemovat, nasadit mřížky z tahokovu, udělat z plexi rámečky a nasadit na fan. Větráky jsou použity 2x80mm AC3, který jsou dostatečně tichý. Nechtělo se mi zadek předělávat pro 120fan, takže to zůstalo takhle.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Dále tedy přichází na řadu spodní část předku. Jak je možná patrné z obrázků, jedinou možností nasávaní předních dvou fanů byla perforace v předním hliníku, která prostě nemohla být dostačující. Navíc větráky byly ještě přidělané v držáku s další kulatou perforací a s prachovým filtrem. navíc ještě přímo narvané na koši pro disky, takže dělaly hrozný hluk a vzduch žádný. Proto jsem se rozhodl pro vytvoření dvou nasávacích otvorů pro tyto fany v předním hliníkovém profilu, vše samozřejmě příjde zakitovat, zabrousit a přestříkat plničem (pak samozřejmě i barvou) Ventilátory se musejí tím pádem trochu vycentrovat, protože byly upevněné k pravé straně, ale to až někdy v dalším upgradu. Tady fotky úprav:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Tady ještě fotka držáků bočního plastové krytu, v němž byly další dva 80mm fany. Ten držák je slabě vidět na první fotce, ale mnozí ho jistě znají i např. z case od Caseteku, apod. Ten je imho zbytečný, takže šel pryč i s držákama.
Obrázek

No a zatím nejaktuálnější úpravou je modifkace horního panelu. Tady byl původně dominantní jakýsi panel s perforací 7. fanu v case a předním ještě panýlek s USB, FireWare a audiem. Taktéž známý z case od Caseteku. (viz první foto). Ten jsem se rozhodl úplně odstranit a aby díry po něm byly "zakryty" přišlo na řadu horní okno. Vytvořil jsem styl, který bude podobně využit i na bočnici. Pak samozřejmě vyříznout, zabrousit. na hrany přišla lemovka a následně dva kusy zeleného plexi. Ještě není upevněné, oba kusy bude držet 20 šroubků velikosti M3 s imbusovou hlavičkou (jsou vidět na některých fotkách). Pod předním okénkem je pak ještě kus tahokovu pro jemné zamaskování mechanik. (podotýkám, že plexi je umatlané :))
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

To je prozatím vše. Prozatimní práce trvala cca. 10hodin. Cena kompletních úprav by se neměla dostat nad 1000,-Kč, což zatím předpokládám, že splním. Další upgrade snad zítra.
:wink:
Naposledy upravil(a) Stoobi dne stř 27. pro 2006, 19:21, celkem upraveno 2 x.
xaero
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xaero »

Stoobi ja te proste nechapu :).
Mas vsechno tak propracovany no poste nice.
BTW: podobnou ruku jsem mel po vybrusovani der pro 120mm vetraky :)
CPU: AMD Athlon 64 3000+ (2480Mhz Venice) MB: DFI LP UT NF4 Ultra-D RAM: 768 MB (333Mhz :( ) HDD: Maxtor DiamondMax 10 200GB GFX: Sapphire ATI Radeon X800GTO Fireblade 256MB (400/490@520/600) Klávesnice: Genius Comfy KB-21e Scroll Myš: Logitech MX 1000
Nitroxil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nitroxil »

No to je božííí další thermaltake no co říct at je to aspon tak dobrý jako shark!!!takže hodne štěstí pro další praci!!!!Btw začátek vypadá parádne!!! :D
CPU: AMD Phenom II X3 720BE,Motherboard: GB GA MA790x-UD3p,RAM: 2*2GB Kingston HyperX DDR2 800Mhz(CL4) , VGA: Zotac 9600GT AMP!, LCD :HP LP2065 20" HDD: WD CaviarBlue 640GB, Case: CoolerMaster Mystique, PSU: Enermax Liberty 400W, , Keyboard Logitech G15new, Mouse: Logitech MX 518@Steelpad QCK, Tv karta: Leadtek Winfast DTV2000 H
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

No jo, to je prostě Stoobi (nebo vlastně Snoopy :lol: ), jako vzdy perfektni prace. Podobne jako Shark. Malo uprav, ale efektivnich a moc peknych.
Dugles
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dugles »

Kua Stoobi <mysleno dobre :wink: > ty tvy prace no proste paráda. to sem snad aji pomalu ochotnej pockat s tou folii :) . musim souhlasit s ostatnima a hlavne se Zdenkem. propracovany no proste krasa
MB:MSI 915P Combo2, CPU:Intel pentium 4 (3,40 GHz), VGA(GPU) radeon X700 (256MB), Ram 1024MB, skrin:Aerocool AeroEngine Gamer Case
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Moc díky. Zapomněl jsem jen dodat, že to zelený plexi ještě není zabroušený (hrany), nafotil jsem to jen jak jsem ho uřízl, takže pak nafotím, až budou šroubky a zabroušený hrany.

2Dugles: S tou folii se ozvu, až tam pojedu, ale bude...neboj.

Jinak co se týká porovnání se Sharkem, tak ten byl asi myšlen ještě o něco decentněji než tohle. Uvidíme, jak se mi tady povede všechno, co chci. Každopádně bych tenhle mod rád dodělal tak do týdne, max. 14dnů a pak se pustím opět na rozdělané...:)
koza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od koza »

nejvíc se mi líbí ta střecha.. :roll: ale nemyslíš že by si moh už nějakej mod dodělat? kolik jich máš rozdělanejch?
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

Jako vzdy naprosto propracovane. Cista prace. Ono moc moderu u nas neni ale ty jsi jeden z nejlepsich. Jen tak dal.

PS: pokazde se tesim co noveho vymyslis. a pokazde je to naprosto originalni.
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
Sir_-_Death
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sir_-_Death »

Jako vždy paráda!!! :D Už sem se moc těšil, až se zase do něčeho pustíš a je to tady :)
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

koza píše: ale nemyslíš že by si moh už nějakej mod dodělat? kolik jich máš rozdělanejch?
Určitě...:) Tohle bylo takový akutní, než brácha předělá sestavu, taky to je takový jen jednoduchá rychlovka. Mám před sebou teď 4měsíce volna, takže se bude jen a jen makat... :lol:
Dugles
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dugles »

jj vsak klidek stoobi ja te nechtal nejak nasrat... a jedinou tvou konkurenci vidim tak v gigim ale ten dela spis stylovy (ne rust) ale ty delas vse...podle me v CR neni nikdo takovej jako ty mas fakt respekt, ze beres furt silu, napady, a hlavne čas fak chvalim :up: :up:
MB:MSI 915P Combo2, CPU:Intel pentium 4 (3,40 GHz), VGA(GPU) radeon X700 (256MB), Ram 1024MB, skrin:Aerocool AeroEngine Gamer Case
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Nadhera...Proste profesionalni jako vzdy. Zadne bastleni a 10 stranek priprav a pak teprve jedna fotka jako vidime u nejakych "radoby" moderu.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

nejakou takovou trosicku razantejsi upravu chystam taky, nejsem zadny extra modder, ale mam to uz dobre promyslene a penez na to zatim mam(snad je neutratim :)).
jinak myslis ze by takovou upravu zvladl i zacatecnik?
jak to tak vidim tak v modu budu potrebovat
-strikani(to by melo byt v pohode)
-rezani fermem(to nacvicim na starem casu)
-nejake to kitovani(coz skoro vubec nevim jak to delat...)
-hlavne chci dobre dimenzovane chlazeni a hluk na slusne urovni

jinak sorry ze ti to tu zasiram kdyztak to presun nekam :oops:
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

2Cujo: Sice to nepatří zrovna sem, ale odpovím...

Příjde mi, že máš ale dost nepřesný představy. Pokud jsi ještě nic z toho nezkoušel, jen to viděl na fotkách, tak si ani zdaleka neumíš představit, co to je práce. Pokud říkáš, že lakování je v pohodě, tak je to blbost...člověk musí nalakovat hromadu materiálu, než to dostane do ruky a může si říct, že to za něco stojí. řezání přímou bruskou je celkem v pohodě, ale taky to chce cvik. Hlavně proto, aby tak nerasoval kotoučky. A kitování...je to sranda, to jo...ale je to dost broušení, apod. A hlavně to chce taky uvažovat, aby to pak někde nepraskalo a drželo pohromadě... :wink:

každopádně si myslím, že po tý době, co to plánuješ už to máš asi dobře rozmyšlený, ale taky si nejdřív ty činnosti s tím spojené někde pořádně (!) vyzkoušej...fakt pak uvidíš, jak to je v reálu makačka.

Jinak pokud máš něco k daným činnosetem, tak na to tu je sekce casemodding. Tady v tomto threadu by to bylo už OT.

PS: Brzo snad hodím video tutoriál na kitování... :wink:
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

ty díry v předku, není to už profláklý? (i když pořád pěkný)
Obrázek
PROJECT: Digital Fantasy
Více na mých www
azgard
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od azgard »

to si uš snad děláš ko** :shock: jak stíháš dělat několik módů na jednou? :worship: já udělám sotva jeden za 1 rok :oops: jak můžes dělat 5 ?nechápu
Xan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xan »

no mas to pekny ale to tu pise kazdej me by jen zajimalo jak si delal ty kroužky z plexi na zadni fany vypadaj moc pekne jestli to je celi přímou bruskou tak ses maser :)

BTW: JA UZ CHCI HOTOVEJ ORANGE
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

No počítám že to bude přímou bruskou. Já s její pomocí teď dělal huricane mřížky z plexi a fakt nechápu jak jsem bez ní mohl dřív něco dělat. Takovýhle blbinky s ní jdou perfektně.
martin850
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin850 »

ako to casovo stihas nechapem ani ja. mne sa moc nepacia tie trciace plexi, pacilo by sa mi to, keby si hrany vybrusil do lichobeznika, ale to je uz asi neskoro navrhovat. inak co si rezal ten predok, to je do toho hliniku ze? ako si to rezal?
DOSKA Asus P5K CPU C2D E8500 @ 3.9GHz RAM A-DATA Vitesta 2x2GB 1066MHz HDD WD SE 250GB, WD GP 500GB zdroj Seasonic 750W VGA Sapphire HD4870 DVD RW LG GSA 4040B, HP GSA-H31L (ligh scribe) BEDNA Thermaltake Eureka ZVUK audigi 2 ZS bulk, creative T7900 7.1 TLACIREN HP 5550, HP LaserJet 1150, Samsung CLX-2160 SCANER Acer scanprisa 640UT MONITORBenQ T241WA (24" LCD) + male upravy
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

2Xan: Opravdu je to přímou bruskou - komplet. Nepoužil jsem jinej nástroj...:) V podstatě si myslím, že bez ní modder nemůže ani být, protože se s ní dá dělat opravdu vše...(Orange - no taky na něj příjde řada, už jsem na něm i dělal, ale není to nafocený...ale to patří zase někam jinam...:))

2XPM: Jo, určitě už to je profláklá úprava, hlavně to bylo "moderní" u Chiefteců, ale v poslední době si myslím, že 2x 80fan už se tak nevidí...a hlavně to není konečná...

2martin850: Já nevím, to je věc názoru. Mě přišlo už skoro trapný zase rvát plexi dovnitř nebo tak...takhle mi to přišlo celkem originální a ten tvar se mi líbí...ještě se uvidí, jak to změněj šroubky. :)
Odpovědět

Zpět na „Projekty“