HP LaserJet IIIp - jde rozšířit paměť?
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
HP LaserJet IIIp - jde rozšířit paměť?
Mám vykopávkovou tiskárnu HP LaserJet IIIp. Sem tam potřebuju vytisknout nějakej velkej obrázek nebo tabulku přes celou stránku, ale nevejde se to do bufferu. Z boku je nějakej slot, ale nevim k čemu slouží, podle toho co jsem hledal to může mít docela dost účelů. Nevíte někdo k čemu to je zrovna u tohohle modelu a jestli by šla rozšířit paměť?
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
- Shark NX
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Mal som nieco podobne a bolo to na styl CF Karty a malo to v sebe databazu Fontou ... sice to bola stara atramentovka k notebookom ale funguje do teraz 
Notebook MSI VR 201X: CPU: Intel PDC T2330 Merom | Memory: 2x 1GB DDRII | GPU: intel X3100 | HDD: 160GB WD 5400ot SATAII | ODD: LG T20N | Mouse: Logitech V470 Bluetooth White | LCD: 12,1" 1280×800

- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
nj právě, jde mi o to jestli ten slot je na ty fonty (což je dneska stejně na prd, protože Windows tiskne písmenka jako obrázky takže to vytiskne cokoliv) a nebo jestli se tim dá zvětšit ta paměť
a kdyby jo tak jestli se to dneska vůbec dá někde sehnat
- Jája
- Středně pokročilý

Já bych se zkusil podívat dovnitř, jestli tam někde není slot na simm nebo dimm modul, nevím jak zrovna u tehle tiskárny (nikdy sem ji neviděl), ale některý to tak měly.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
DIMM to neni určitě, jednak bych ho poznal a jednak to v tý době ještě nebylo. Nemáš někde fotku SIMM slotu? SIMM paměti jsem za život viděl všehovšudy jednou a zapojený, takže nevim jak to poznám... ale myslim že to asi nebude, je to docela krátký a tlustý aby to bylo na RAMku... tak to asi bude na ty fonty 
//edit: tak SIMM to neni, je to krátký, neni tam výřez, a vůbec je ta šachta docela hluboká, tak to asi bude na něco podobnýho paměťový kartě
//edit: tak SIMM to neni, je to krátký, neni tam výřez, a vůbec je ta šachta docela hluboká, tak to asi bude na něco podobnýho paměťový kartě
- Jája
- Středně pokročilý

No já sem myslel uvnitř tiskárny, jestli je to nějakej slot dostupnej z venku tak by mohl být třeba na síťovej modul, ale u takhle starý mrchy fakt nevim.
Jinak simm moduly byly dva druhy - 72pin, a pak ještě starší 36? pin
Jinak simm moduly byly dva druhy - 72pin, a pak ještě starší 36? pin
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no je to zvenku, v takový asi 10cm hluboký šachtě. jinak piny jsem nepočítal, je tam blbě vidět a nemam po ruce baterku...
//edit: kdybych radši pořádně hledal...
http://www.laserjet.co.uk/laserjet3p.htm
nic o rozšíření paměti se tam nepíše, ale je tam o těch fontech. btw na tý fotce je vidět pravej bok kde je krytka tý šachty
//edit2: ještě kdybych uměl číst...
# Memory:
IIIP, 1 MB installed, expandable to total capacity of 5 MB.
teď ještě zjistit kde ta paměť je...
//edit: kdybych radši pořádně hledal...
http://www.laserjet.co.uk/laserjet3p.htm
nic o rozšíření paměti se tam nepíše, ale je tam o těch fontech. btw na tý fotce je vidět pravej bok kde je krytka tý šachty
//edit2: ještě kdybych uměl číst...
# Memory:
IIIP, 1 MB installed, expandable to total capacity of 5 MB.
teď ještě zjistit kde ta paměť je...
- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
paměť se zandavá zezadu po sundání krytu ... na co je ten slot na boku jsem nikdy nezjistil.
pokud máš zájem, tak mi právě HPIIIP odešla a zbyl mi po ní 4MB paměti, která je plnně funkční - kupoval jsme ho před pár lety za pár tisíc ... jsem ochoten ti ho prodat za nějakou zlomkovou cenu -> PM
pokud máš zájem, tak mi právě HPIIIP odešla a zbyl mi po ní 4MB paměti, která je plnně funkční - kupoval jsme ho před pár lety za pár tisíc ... jsem ochoten ti ho prodat za nějakou zlomkovou cenu -> PM
Francie ... sladká Francie