jak to vylepsit???

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

dr.Acula
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

jak to vylepsit???

Příspěvek od dr.Acula »

:D kutilove, znalci.... prosim o radu mam:
zakladni desku ASUS A7N8X Deluxe
procesor AMD Athlon XP 2700+
a 512 MB pameti
koupil jsem si novou grafiku Radeon X1600 PRO (AGP8x)

a potrebuju to nejak "zkopat" premyslel jsem ze by jsem koupil novou zakladni desku a procik ale nevim jakej (+- do 7000Kc) :oops:

nasel jsem si toto :
procik: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31503
zakladni deska : http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32373

prosim o radu za kazdou odpoved moc dekuju... :roll:
Potkali se dva čerti, smutný a veselý. Ten veselý se ptá:
"Co ti je, že si takový smutný?"
"Ale, pracovní problémy. Dělám na příjmu a v posledním čase nám dělají starosti programátoři..."
"Jaké starosti?"
"Například včera: Jeden nám tam zlikvidoval polovičku oddělení motorovou pilou, než se nám podařilo vysvětlit mu, že to není další level DOOMu."
maart
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maart »

ja myslim ze to je v pohode :wink:

ale kdyz kupujes novou zakladku a CPU tak nechapu proc jsi nekoupil GPU do PCI-Expess :sad: :oha:
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Vsechno prodam a jdu do desky z PCIe, zakladka s AGP slotem nema vubec zadny smysl a potencial..
byt tebou necham si stavajici, dokoupim 1x 512MB modul, pretaktuju poradne CPU a VGA, ten prechod by nemel skoro zadny smysl a ten vykon navic mizerny.. :oops:
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

taky bych jen dokoupil ramku... upgrade nema smysl
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
matooo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: jak to vylepsit???

Příspěvek od matooo »

dr.Acula píše::D kutilove, znalci.... prosim o radu mam:
zakladni desku ASUS A7N8X Deluxe
procesor AMD Athlon XP 2700+
a 512 MB pameti
koupil jsem si novou grafiku Radeon X1600 PRO (AGP8x)

a potrebuju to nejak "zkopat" premyslel jsem ze by jsem koupil novou zakladni desku a procik ale nevim jakej (+- do 7000Kc) :oops:

nasel jsem si toto :
procik: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31503
zakladni deska : http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32373

prosim o radu za kazdou odpoved moc dekuju... :roll:
no vidim ze tu mame dalsieho experta (nic v zlom!!! len je vas tu dost ktory chcu silou mocou s939 s agp) zabudnite uz konecne na AGP nikam to nevedie!!!
tak tym zeby si si kupil tu dosku a procak by si neziskal nic!!! v tvojom pripade na tvojej zostave mozes jedine spravit upgrade ram lebo s 512MB dieru do sveta nespravis cize by som kupil 2x1GB a tu 512ku predal prachy co sa ti zostanu odloz a setri na novy PC
i7-920 D0 | ASUS P6T6 WS Revolution | 12 GB Corsair Dominator DHX | Gainward 8800GTS 512MB | 30" DELL 3008WFP LCD | Adaptec 5805Z |
SAMSUNG 840 PRO 256GB & 5x WD2003FYYS RAID10 | CM Stacker 830 NVIDIA Edition | Enermax Infinity 720W | Logitech G11 & G9 |
AIRCooling – CPU: Noctua NH-D14 | VGA: AC Accelero S1 rev.2 + 2x Noctua NF-S12-1200 | HDD: 2x XILENCE | 4x Noctua NF-S12B FLX |
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Stačí ti 2*512 MB. Díval jsem se teď na jeden test a tam bylo v celku jasné, že mít 2GB RAM nemá v podstatě žádný smysl. Sice to sem tam hodilo pár snímku navíc, ale to bylo v rozlišeních 1600*1200 a max. detailech.
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

F1l1p píše:Stačí ti 2*512 MB. Díval jsem se teď na jeden test a tam bylo v celku jasné, že mít 2GB RAM nemá v podstatě žádný smysl. Sice to sem tam hodilo pár snímku navíc, ale to bylo v rozlišeních 1600*1200 a max. detailech.
no kedze si kupil x1600 (nieje to ziadny zazrak ale v tej zostave ano) myslim ze chce hrat hry. Ak si niekedy hral napr. BF2 po nete zistis ze 1GB je malo. Nemam nic spustene len BF2, win, xfire, icq a zabere to 1,2 GB ram, takze je tych 1GB jednoducho malo. Ja viem ty si videl test kde porovnavali ze ci win nabehne za 1:30 alebo 1:29, a hry testovali v single playeri, ale kto hra v dnesnej dobe singl s dementnym pc ?
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
matooo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matooo »

F1l1p píše:Stačí ti 2*512 MB. Díval jsem se teď na jeden test a tam bylo v celku jasné, že mít 2GB RAM nemá v podstatě žádný smysl. Sice to sem tam hodilo pár snímku navíc, ale to bylo v rozlišeních 1600*1200 a max. detailech.
z tohoto omylu ta vyvediem hned mam 2GB ram uz pol roka a KTO tvrdi ze 1GB staci je hlupak a lama!!!! uz konecne pochopte ze 2GB je standard u mna je to minimum!!!
ked neveris tak si to skus sam ako sa pise podomnou zahraj si BF2 a sam uvidis ze s 2GB ram je to 1000x plynulejsie HDD absolutne nic nerobi cize ta kapacita ma opodstatnenie mal som 1GB a disk swapoval stale cize hry boli nehratelne!!!!!

ZABUDNITE NA DEMENTNE TESTY KDE SA PISE ZE 1GB RAM STACI JE TO HLUPOST NEVEDOMYCH LUDI KTROY SA DO TOHO NEVYZNAJU!!!
i7-920 D0 | ASUS P6T6 WS Revolution | 12 GB Corsair Dominator DHX | Gainward 8800GTS 512MB | 30" DELL 3008WFP LCD | Adaptec 5805Z |
SAMSUNG 840 PRO 256GB & 5x WD2003FYYS RAID10 | CM Stacker 830 NVIDIA Edition | Enermax Infinity 720W | Logitech G11 & G9 |
AIRCooling – CPU: Noctua NH-D14 | VGA: AC Accelero S1 rev.2 + 2x Noctua NF-S12-1200 | HDD: 2x XILENCE | 4x Noctua NF-S12B FLX |
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

Staci - na karty a miny vo Windows, urcite ale nie na nove hry.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Wuuduu píše: Staci - na karty a miny vo Windows, urcite ale nie na nove hry.
:shock: :shock: :shock:
Tak to jsem teda v pytli. No, takže když mám 1GB RAM, tak to si asi radši odinstaluju všechny hry z kompu, protože mi to stačí už jen na miny. Sorry, ale málokdy se tu najde tak ... příspěvek.
V tom testu to zkoušeli na hrách: Quake 4 - 1600*1200, ultra quality, AGE OF Empires III 1200*1024 a F.E.A.R. 1600*1200. Navíc on má ATI X1600pro a to má k high-end kartám, které by zvládali něco takového dost daleko, mimo to ten rozdíl v těch pamětech byl fakt malý. I 512 MB se k nim asi po 1 min. hraní celkem přiblížila (ale v některých místech tam byli celkem dost velké výkyvy).
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

na vidis, ale tvoj uznavany test nic nezmeni na tom, ze 2GB robia +20% oproti 1GB v Battlefielde2 - a ten ja hravam denne.

Skus si Oblivion na 1GB a potom na 2GB a tiez si vsimnes ROZDIEL.

Pri hrach ide aj o rychlost loadingu a sviznost pri prechodoch medzi lokaciami.

Ale pisat neustale, ze hram staci aj 512MB a hrat hry v rozliseni 320x200 na ultralow details, dakujem, neprosim.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Wuuduu píše:n
Ale pisat neustale, ze hram staci aj 512MB a hrat hry v rozliseni 320x200 na ultralow details, dakujem, neprosim.
To nikdo nepíše. Já jsem psal o 1GB RAM. Navíc i 512 MB stačí na medium detaily - mám ozkoušeno.
Ale u obvilionu máš určitě pravdu, navíc je to nejnáročnější hra dneška. Ale ten chce alespoň GeForce 7800, nebo ATI X1800, aby si člověk mohl dopřát vysoké detaily a i to je problém, pak určitě 2GB RAM využiješ, ale hodně lidí takové GPU nemá.
U rychlosti loadingu taky záleží na tom, jakou máš grafiku. Pokud si nemůžeš dovolit nastavit max. detaily, tak nepotřebuješ tak velkou paměť, protože by jí to stejně nevyužilo.
dr.Acula
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

mno tak to je hezky...

Příspěvek od dr.Acula »

:oops: no dobre koupim 2 gb ram ale opravdu neni nic jinyho co by se dalo vylepsit aby te pocitac drzel krok s new gamesi tak cca 2 roky??? vim ze to asi nepujde ale chapejte jsem student a nemam prachy (takze kdyz koupim nejaky pamete za 4 - 5 K tak se neco zlepsi) zni to neuveritelne....
"Ale, pracovní problémy. Dělám na příjmu a v posledním čase nám dělají starosti programátoři..."
"Jaké starosti?"
"Například včera: Jeden nám tam zlikvidoval polovičku oddělení motorovou pilou, než se nám podařilo vysvětlit mu, že to není další level DOOMu."
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: mno tak to je hezky...

Příspěvek od kotas »

dr.Acula píše::oops: no dobre koupim 2 gb ram ale opravdu neni nic jinyho co by se dalo vylepsit aby te pocitac drzel krok s new gamesi tak cca 2 roky??? vim ze to asi nepujde ale chapejte jsem student a nemam prachy (takze kdyz koupim nejaky pamete za 4 - 5 K tak se neco zlepsi) zni to neuveritelne....
Na dva roky ti ta sestava stacit nebude, ale do vanoc si zahrajes.. Byt tebou koupim si zatim tyto (2x 512MB) http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?ak ... &zbo=18139
tu tvoji 512MB bych prodal, nataktoval bych si CPU a VGA, klidne si muzes dokoupit dasli 512MB modul ne?..
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

tak ten profik ktoremu tu staci 512 MB ram hra asi DOSove hry. Ved ja obcas ani windows nezmestim do 400MB a ked spustim BF 2 ktory ma asi 700-900 podla velkosti mapy a poctu hracov tak to mi bude swapovat nielen z disku ale asi aj z mojich ponoziek. zobudte sa niektory zo sna. Aha a len tak pre zaujimavost FPS sa ti moc nezmeni ale vies co je to LAG? ja mam v BF2 stabilne +-60-90 FPS (1280*1024, medium detail) a kvoli ram MAM LAGY. ale to by pan musel vediet co to je
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Jo, ale všichni nehrajou na profi úrovni a nemají X800GTO. A neznám moc lidí, co hraje BF2, takže ty tu ramku třeba potřebuješ. Já hraju COD2 přes net a jediné z čeho mám lagy je z pingu, který neúnosně roste, když je tam hodně lidí...
dr.Acula
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dr.Acula »

heh no ja myslim ze mi nemusis rikat co to je lag pac se dost venuju CoD1a2
takze lagy moc dobre znam ale ted teda netusim jestli to jsou HW lagy nebo lagy kvuli spatny odezve (pingu)... rozhodne kdyz uz neco pridavat tak poradne jestli si mym koupit pameti tak teda aspon 2x 1gb...
"Jaké starosti?"
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

HW lagy by to být neměli - jedu na 60 fps+.
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

ja idem tiez na min FPS 60 a lagy mam a viem zarucit ze to niesu lagy kvoli pripojeniu ale HW pretoze pri swapovani z disku mi FPS sice ostane na 60 ale vytvori sa tzv. LAG
BTW. COD 2 je uz pomaly historicky kusok a aj ked to bol najvacia novinka tak svojou grafikov nijak neziaril :)

EDIT: x800GTO - to mam podla teba ako dobru grafiku? som rad ze idem aspon to BF2 na 1280*1024, hold smola kedze mam oba PC AGP :(
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

busy píše: EDIT: x800GTO - to mam podla teba ako dobru grafiku? som rad ze idem aspon to BF2 na 1280*1024, hold smola kedze mam oba PC AGP :(
No, podle mě jo. Já mám GeForce 6600 a hrát BF 2 v tvém nastavení není u mě vůbec možné (mám kolem 25 fps). Na druhou stranu mám asi nejlepší GK z lidí, které já znám.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“