POMOC HORI MAM SATANA V PC SKRINI

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
vrtulnik
Nováček
Nováček

POMOC HORI MAM SATANA V PC SKRINI

Příspěvek od vrtulnik »

V tuningu PC som amater a trochu som si upravil ten svoj pc, je to P4- 2,66, 1024ram, geforce 6600gt, daka zvukovka, zdroj, enermax, a vymenil som aj chladenie boxove na procesor(procesore mam zalman CNPS7700-AlCu ) aj 2 ventilatory( 1x 8cm vpredu-nexus a 1x 8cm vzadu odsavaci artic cooling 3 s cidlom). Tiez som menil chipset malinky ventilator za pasiv. Ten zalman mam na procesore na maxime.

A TERAZ SA DRZTE NA PROCESORE MI STALE UKAZUJE TEPLOTU 75 STUPNOV A V SKRINY 41 STUPNOV A MOMENTALNE JE V MIESTNOSTI 29 STUPNOV. JE TO NORMALNE???????

BUDEM RAD AK MI NA TUTO OTAZKU ODPOVIE NIEKTO KDO DO TOHO VIDI, PODOTIKAM ZE POUZIVAM NA MERANIE TEPLOTI DVA PROGRAMY KTORE UKAZUJU ROVNAKE HODNOTY (SpeedFan a Motherboard monitor 5).

Za cennu radu vopred dakujem.
jo
Rosie
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rosie »

a co treba teplovodiva pasta? nebo pouzivas tu divnou zvejkacku co je na tom nalepena z prodeje? a mas ten chladic dobre nasazenej? tohle sem teda nezazil a ze mam vetsi topeni nez 2,66 P4:)))
a netopi ti tam neco jinyho co by ohrejvalo ostatni komponenty?
|Core2Duo_E6300|3GBDDR2_800|ASUS_P5KPL|ATi_Radeon_3650|Seagate500GB+1TB|NECDVDRW|SB_Audigy|MorexKN100_Projekt:Epic_Flame|
|Eurocase_ML5410_Projekt_Scooter|NB_Toshiba_Portege_R200|HTC_Universal|
Goro
Nováček
Nováček

Příspěvek od Goro »

Nejprve se mrkni jakou teplotu ti ukazuje BIOS, pokud je podivne velka jiz v biosu tak mas asi blbe nasazenej chladic na prociku. Je ten CPU pretaktovanej, menil jsi voltaz nebo jede v defaultu?
Ach jo, zase to nefachá
*EasY_TarGeT*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *EasY_TarGeT* »

tato teplota je docela dost masáž a rozhodně není v pořádku! to je na pokraji únosnosti a k tomu se zalmanem :? máš ten chladič buď špatně nasazenej (podle mě to snad ani nejde) a nebo máš naprd teplovodivou pastu (nejlepší sou šedý až stříbrný - obsahujou velký množství kovovejch částeček a vedou suprově teplo)... navíc ti jede naplno a to taky není dobrý znamení... já mám topivější sestavu než máš ty a s TT Golden Orb II mám teploty idle 47°C a burn 55°C a to se větrák ještě netočí naplno :) 47°C mi to dělá při 1400rpm

takže - sundej chladič, sežeň kvalitní pastu a nasaď chladič... té pasty tam nedávej zbytečně moc a zase ať jí tam není málo... nejlepší způsob nanášení je asi dát pastu prvně doprostřed, položit na ni chladič a trochu s ním po tom procesoru zašudlit... pak ho sundej a zkontroluj rozmístění pasty... nanes podle potřeby další (pokuď není pokrytá celá plocha procesoru) a zase rozšudli.. účelem je aby vznikl docela tenký film a vyplnil nerovnosti na stykových plochách a přitom moc nevytekl bokem

GL
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

pasta mu udela rozdil tak 3°C... imho ho ma blbe nasazenej.
vrtulnik
Nováček
Nováček

hm

Příspěvek od vrtulnik »

diky za rady v biose mi ukazuje teplota procesora 47-50 stupnov pri otackach 2590 pocas 10 min. zapnutého PC, a teplotu systemu 37 stupnov pri otackach 1600, este podotykam, ze teplota v miestnosti je 28 stupnov.

A pokial ide o meranie v tyych programoch speedfan a motherboard monitor 5, pri zapnuti pc mi ukazuju realne hodnoty tych 47 stupnov CPU a system 38 stupnov ale asi po minute to z nicoho nic skocilo na 75 stupnov CPU a system ostal tych 39 stupnov.

Tak naozaj neviem.

Poznamka: ten zalman na pc bol montovany niekedy v zime a PC mavam spustene skoro kazdy den niekolko hodin, takze asi pri tych 75 stupnov by dlho nevydrzal. Tak ci by to bolo montazou fakt netusim postupoval som podla navodu a riadne som to dotiahol. Este rozmyslam urobit dieru z predu skryne dat na ventilator prachovy filter a nech nasava lepsie vzduch.
jo
vrtulnik
Nováček
Nováček

Příspěvek od vrtulnik »

A este poznamka na tie otacky na zalmanovi.Je na nom regulator otacok a preistotu som ho dal najsilnejsie asi pred paar mesiacmi, po motazi boli otacky tak na polovicku.
jo
eXp10it
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eXp10it »

tak tomu procalu zkus poradne zatopit v prime95 (pokud ti uz ted ukazuje 75° tak pul hodinu prime by stejne nerozdychal), pak ho restartni normalne na kejs a jukni znova na BIOS (behem tech 10sec. nestaci vychladnout) a poznas kde je zakopany pes.....pokud by byl spatne nasazeny chladic tak bys to poznal pohmatem na pasivu - 75 a 50 stupnu je pri dotyku sakra rozdil. to cemu rikas teplota systemu muze byt klidne teplota chipsetu a ta by byla v takhle vetrane skrini u intelu OK
eXp10it is b4ck
letos s*ru na moding a delam si pro radost bedny
ISAAC CPU tuleň 1100@1460MHz; MB msi 6337le5; 2 × 256 MB SDRAM 100@133MHz; HDD Samsung 200GB 7200rpm + nějaké ty blbosti okolo.
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“