Seknutí obrazu při opětovném spuštění přehrávače

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
M@rio
Nováček
Nováček

Seknutí obrazu při opětovném spuštění přehrávače

Příspěvek od M@rio »

Mám tenhle problém, nastartuju nb a pustím si film, ten jede v pohodě, ale pokud vypnu přehrávač (jakýkoliv) a pak ho zase zapnu a chci si pustit něco jinýho, tak už se mi sekne obraz a musím restartovat, takže vlastně jeden film = jeden restart :(
Nejsem v tomhle zběhlý, ale koukal jsem přes Tento počítač na vlastnosti a tam se mi počet mhz mění, může to být tím?
Díky...
CPU => C2D E7200 | MB => Gigabyte P35-DS3 | RAM => 2x Hyper-X 2048MB 800MHz DDR2 | VGA => GeForce 8600GT Silent | HDD => Seagate 500GB/8MB/7200, Seagate 1TB/8MB/7200
kon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kon »

nejprve by nebylo od veci kdybys napsal jakej mas nb(znacka, konfigurace), jestli se neobjevily jeste nejaky jiny problemy. a hlavne jestli ho mas jeste v zaruce. Jinak bacha na ty jejich "neopravneny reklamace," takze nez se rozhodnes jim to tam pripadne omlatit o hlavu, tak to tady s lidma prober, aby tam z tebe pripadne servisaci nevytahli 500,- za vyse zminenou neopravnenou reklamaci...
Athlon XP2500+@2800+ / ASUS A7N8X-X/ 2x256MB DDR2700 Kingston2.5T/ Leadtek A350XT 5900XT/ 80GB PATA MAXTOR, 8MB/ 250GB PATA Hitachi 8MB/ TEAC W540E/ DVD RW LG GSA 4667/ 350Wfortron/ LCD EIZO L557
nb: asus a6t turion x2 ml52, 1GB DDR2 667MHz, 7600 GO 256MB DDR2, 120GB/5400 HDD
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Seknutí obrazu při opětovném spuštění přehrávače

Příspěvek od Trinom »

M@rio píše:...Nejsem v tomhle zběhlý, ale koukal jsem přes Tento počítač na vlastnosti a tam se mi počet mhz mění, může to být tím?
Díky...
Tímhle to určitě není, protože máš jen procesor, který umí měnit výkon podle zátěže...

Já bych to viděl na špatný kodeky... (Asi nejvíc se osvědčily kodeky založený na FFDShow)
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

souhlasím, vypadá to na problém s kodeky, tedy odinstaluj vše co se tváří jako kodek či jejich balíčky (zvěrstva typu Nimo) a stáhni si buď CCCP (chodí jen s málo přehrávači, tak jako tak doporučuji Media Player Classic), nebo All-in-one, který je už všeobecně funkční s libovolným přehrávačem (i tak bych šel do MPC :) )
M@rio
Nováček
Nováček

Příspěvek od M@rio »

Děkuju za rady ohledně těch filmů...
Je tu ještě jeden "problém" a to, že když hraju jakoukoliv hru na nb, tak se mi na chvíli jakoby přepne do "slow motion" a po pár vteřinách to zase přepne do realu, dělá to vlastně i při vizulacích ve wmp
A tady je ta sestava:
Acer Aspire 1524WLMi
AMD Athlon 64 processor 3400+, 15.4" WXGA wide TFT LCD, NVIDIA GeForce FX Go 5700 64 MB, 80 GB HDD, 512 MB DDR + nějaká ta DVD-ROMka a čtečka...
CPU => C2D E7200 | MB => Gigabyte P35-DS3 | RAM => 2x Hyper-X 2048MB 800MHz DDR2 | VGA => GeForce 8600GT Silent | HDD => Seagate 500GB/8MB/7200, Seagate 1TB/8MB/7200
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

M@rio píše:...jakoby přepne do "slow motion" a po pár vteřinách to zase přepne do realu...
tzn. zpomalí a zas zrychlí?

A máš aktuální ovladače pro tu tvou nVidii? Třeba blbnou ty...
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Ramaja
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ramaja »

Mám ten samý nb a stejné problémy, při druhém spuštění filmu se to kousne nezáleží na přehrávači ,ale dělá to jen když to pustím výstupem do Tv není nutno restartovat nb stačí v nastavení plochy zrušit její rozšíření na druhý monitor(Tv) vzápětí opět rozšířit a jde pustit opět jeden film je to pěkná pakárna všechny možný nový kodeky jsem vyzkoušel ale žádná změna.
Ohledně her a wmp ty samé zkušenosti.
Zkoušel jsem sehnat nový ovladač na grafiku bohužel jediný funkční který jsem našel je ten samý co mám instalovaný,pokud jste byl někdo uspěšnější prosím dejte vědět kde ho stáhnout za případnou pomoc předem děkuji
:)
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“