MultiBOOT Windows XP /hry/ & Windows XP /internet atd./
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- onyX
- Začátečník

Mam v soucasnosti na cerstve nainstalovany WinXPpro vcetne vsech service patchu, antivir, firewall atd pro beznou praci a hlavne internet.
Chtel bych mit vsak jeste jedny Widle pouze pro hry. A tak asi vytvorim dalsi partition cca 10GB, nainstaloval bych Actronis OS Selector (z baliku Disk Director Suite 9) - pripadne bych pro nej vytvoril dalsi partition a ted to nejdulezitejsi chtel bych na tu novou partition nainstalovat ocisnuty WXPpro jen pro hry (upraveny Sluzby, no-antivir&firewall, pouze SP1) a vytvorit tam jen jeden ucet. Neznate nekdo jak na to (myslym jaky postup: partition, XP atd.) a pripadne, kdyz WinXP takhle nainstaluji jak to zaridit aby se mi zobrazoval jen ten boot Actronis OS a hlavne to fungovalo.
Rad se chytnu jakehokoliv osvedceneho postupu. Pripadne když s tim rozdelenim na 2 systemy nebudu spokojeny bude nejaka moznost to vratit zpet (postup smazat 1 partition /hry/ a odinstalovat Actronis OS, fix mbr)
Chtel bych mit vsak jeste jedny Widle pouze pro hry. A tak asi vytvorim dalsi partition cca 10GB, nainstaloval bych Actronis OS Selector (z baliku Disk Director Suite 9) - pripadne bych pro nej vytvoril dalsi partition a ted to nejdulezitejsi chtel bych na tu novou partition nainstalovat ocisnuty WXPpro jen pro hry (upraveny Sluzby, no-antivir&firewall, pouze SP1) a vytvorit tam jen jeden ucet. Neznate nekdo jak na to (myslym jaky postup: partition, XP atd.) a pripadne, kdyz WinXP takhle nainstaluji jak to zaridit aby se mi zobrazoval jen ten boot Actronis OS a hlavne to fungovalo.
Rad se chytnu jakehokoliv osvedceneho postupu. Pripadne když s tim rozdelenim na 2 systemy nebudu spokojeny bude nejaka moznost to vratit zpet (postup smazat 1 partition /hry/ a odinstalovat Actronis OS, fix mbr)
- NoTHX
- Středně pokročilý

-
Multiboot by neměl být problém se samotnými WinXP (taktéž případné smazaní jedné instalace). Nevím tedy jak je to s licencí na dvě instalace na jednom počítači, pokud by se mělo platit 2x, tak bych na hry dal místo XP Windows2000. Nebo bych se na to celé vyprd a uzpůsobil jednu instalaci WinXP pro oba účely, program typu CachemanXP už by zajistil dost "prostoru" pro náročnou aplikaci na popředí jakou hra bezesporu je
- onyX
- Začátečník

nevis jaky postup na ten multiboot?? :
- nová partition
- Actronis OS Selector
- instalace novych WinXP
- ted ale nevim tim ze budu mit nainstalovany 2x WinXP tak mi asi automaticky nastavi Microsoft XP selector. Jak se ho zbavit abych mel pouze Actronis OS Selector /videl jsem k nemu eng. help a vipadalo to good/?
- nová partition
- Actronis OS Selector
- instalace novych WinXP
- ted ale nevim tim ze budu mit nainstalovany 2x WinXP tak mi asi automaticky nastavi Microsoft XP selector. Jak se ho zbavit abych mel pouze Actronis OS Selector /videl jsem k nemu eng. help a vipadalo to good/?
- ZdenekSveda
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Potřebuji něco podobného, protože by se hodily dva systémy (nejlépe právě dvakrát Win XP pro) kvůli rozdělení pro dva uživatele, kde jeden instaluje samé hry a dělá v PC pěknej bordel, takže po nějaké době totálně zpomalí nebo shodí systém i druhému uživateli. Takhle by tam tedy byly dva, na každém účet pro jednoho z uživatelů pod heslem, a každej by si zajebával svůj vlastní systém (tedy hráč by si tam dělal bordel, a druhej by tam při své práci (kancelářské programy) měl pořádek a systém by se mu nezpomalil.
A teď k dotazu: jde nějak přejmenovat bootovací nápisy kde by takhle normálně bylo dvakrát pod sebou Windows XP, aby tam mohlo být třeba uzivatel 1 a uzivatel 2 ? aby to proste bylo hned na startovaci obrazovce rozliseno pro ktereho uzivatele je dany OS urcen.
A teď k dotazu: jde nějak přejmenovat bootovací nápisy kde by takhle normálně bylo dvakrát pod sebou Windows XP, aby tam mohlo být třeba uzivatel 1 a uzivatel 2 ? aby to proste bylo hned na startovaci obrazovce rozliseno pro ktereho uzivatele je dany OS urcen.
- onyX
- Začátečník

to si piš že to jde, už jsem to dělal kamarádovi. We Widlich si upravis ten bootovaci soubor. Kde si velice ELEGANTNE prejmenujes jednotlive systemy a nastavis si default casovani a poradi, respektive si nastavis ktery Widle se spusti v pripade že do cca 15 sec. nezvolis system. Jednoduche! Vytvor novou partition, vloz WinXP CD nabootuj nainstalij ho do zvolene partition a system ti vytvori BOOTovaci nabidku, kterou si muzes editovat dle sveho. Soubor si se jmenuje boo.ini /ostatní viz. http://www.adminxp.cz/windows2000/index ... ew&aid=46/
Ale jak koukam s boot manazerem tu nikdo zkusenost asi nema, co???
Ale jak koukam s boot manazerem tu nikdo zkusenost asi nema, co???
- onyX
- Začátečník

ten netowskej odkaz je sice k W2K, ale ve WinXP je to podobné, ne-li sko stejné
onyX
onyX
- ZdenekSveda
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak to uz mam teda vyreseno. Takze dalsi problem. Potrebuji aby se uzivatel z prvnich XP dostal na oba dva disky, a uzivatel z druhych XP pouze na "svuj" disk (oddil, disk je rozdelen na dva oddily). Kde a jak to nastavit. Teda jestli to vubec pujde. Jde o to aby se druhy uzivatel proste mohl dostat jen do sveho oddilu disku, odkud jede jeho system, aby si mohl delat bordeljen u sebe.
- onyX
- Začátečník

jediny co mne napada je to udelat v pravech /zabezpeceni/. Pokavad to budes delat ty tak: vse udelej pod NTFS, svuj system dej nalogovat pod passw. a po přihlášení si pro cteni a zapis zadej parametry zabezpeceni, pro druhy system zadej zadej obdobne zabezpeceni, uzivatele do jeho systemu zadej jako USER /ne proboha jako admin/a zakaz mu pristup na sve disky. Jednoduche a proste. Dokonce ti muzu doporucit program Tweak Manager a v tom mu muzes elegantne nastavit prava pro urcity ucet (musis byt ale prihlasen jako admin) - viz int. http://www.winguides.com/tweak/ a na jejich strankach je i o uprave registru on-line.
onyX
onyX
- ZdenekSveda
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- onyX
- Začátečník

tak v tom pripade ho udelej jako admina v jeho XP a zakaz mu zapis na tvuj disk (to si on pokud bude sikovnej zmenit zpet sam, ale predpokladam, ze to je nekdo kdo se v tom nevyzna), naopak v tvem disku v zabezpeceni zadej povoleny zapis jen pro tebe a ostanim jen READ. Pokud ten druhy clovek je ale rejpal (jako mi dva) tak ale se do tvych dat dostane, ikdyz pokud das sifrovani sveho disku (nezapomen si vyexportovat klic na USB), tak mas jistotu, ze na tvuj disk NEZAPISE - nezapomen ale na to vyexportovani!!!!!!!!!!!
- ZdenekSveda
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- onyX
- Začátečník

hale kámo, ty mne zkoušíš, co??????? Student VŠB-TU, hmm, viděl jsem tvůj projekt, mimochodem dobrej, tak mi neříkej že nevíš jak na práva atd, navíc když očividně umíš TUNIT i softwérově
Klidně se můžeme bavit dál, já jen že mi přijde tvůj systém dotazů podivnej vzhledem k tomu co umíš ......
onyX
onyX
- ZdenekSveda
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
EDIT: teď tak přemýšlím, ono to stejně ais nepůjde, protože nemůžu odškrtnout to aby byl disk soukromý jen pro mě když v profilech není další uživatel, ale je tam jen na druhým systému.
Naposledy upravil(a) ZdenekSveda dne pon 3. črc 2006, 14:44, celkem upraveno 1 x.
- onyX
- Začátečník

dej Tento počítač - Nástroje - možnosti složky - vypnout jednoduché zabezpečení (nebo nějak tak) - nesedím teď u XPček, pak pravé tlačítko na disk C, vlastnosti - šifrovat, kapišto ........
onyX
onyX
- onyX
- Začátečník

blbost, vytvoříš vlastní partition, jen pro sebe,disk zašifruješ a pohoda jazz. Doufám že je jasný jedno HDD může být XY partition, jasoň/drsoň