Mizejici obraz u 9600PRO

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Zek
Nováček
Nováček

Mizejici obraz u 9600PRO

Příspěvek od Zek »

Zdravim.

Jak jsem procitanim ruznych diskusi zjistil, nejsem sam kdo ma tyto problemy. Po asi mesici pouzivani karty Gigabyte 9600Pro (gv-r96p128dh) se mi v obraze objevilo par artefaktu (pri prohlizeni obrazku v okne - pri zobrazeni pres celou obrazovku ne) a po par dnech uz pocitac ani nenajede. V nejlepsim pripade se mi zobrazi plocha bez ikon a v tu chvili se mi vypne displej. V biosu jsem nastavil agp na 4x, vypnul fastwrite, zkousel menit napeti az do 1.8v a stale nic. K prepinani rychlosti AGP a dalsich veci se v systemu nedostanu, protoze pocitac nenajede tak daleko. V nouzovem rezimu nebo bez ovladacu v 16. barvach karta jde.
Zajima me, jestli je ta karta 100% na vyhozeni nebo je nejaka sance, ze by chodila. Nekde jsem se docetl, ze ji vadi teplo, ale i s dalsim vetrakem se situace nezmenila..
Zkousel jsem Catalysty od verze 4,2 az do poslednich vcetne omega a ovladace dodanem na CD.
Dik za pripadnou radu.

W2000SP4, MB Soltek SL-K8AN2E-GR, 512MB Corsair CL2.5, zdroj 350W, disk Seagate 160GB/8
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Mizejici obraz u 9600PRO

Příspěvek od palda »

Zek píše:Zdravim.

Jak jsem procitanim ruznych diskusi zjistil, nejsem sam kdo ma tyto problemy. Po asi mesici pouzivani karty Gigabyte 9600Pro (gv-r96p128dh) se mi v obraze objevilo par artefaktu (pri prohlizeni obrazku v okne - pri zobrazeni pres celou obrazovku ne) a po par dnech uz pocitac ani nenajede. V nejlepsim pripade se mi zobrazi plocha bez ikon a v tu chvili se mi vypne displej. V biosu jsem nastavil agp na 4x, vypnul fastwrite, zkousel menit napeti az do 1.8v a stale nic. K prepinani rychlosti AGP a dalsich veci se v systemu nedostanu, protoze pocitac nenajede tak daleko. V nouzovem rezimu nebo bez ovladacu v 16. barvach karta jde.
Zajima me, jestli je ta karta 100% na vyhozeni nebo je nejaka sance, ze by chodila. Nekde jsem se docetl, ze ji vadi teplo, ale i s dalsim vetrakem se situace nezmenila..
Zkousel jsem Catalysty od verze 4,2 az do poslednich vcetne omega a ovladace dodanem na CD.
Dik za pripadnou radu.

W2000SP4, MB Soltek SL-K8AN2E-GR, 512MB Corsair CL2.5, zdroj 350W, disk Seagate 160GB/8
ta karta je pasivne chlazena? je mozny ze to teplo ji uz poskodilo... vypada to na pameti... pokud je mesic stara tak by nebyl problem ji reklamovat ne? (v 16ti barvach jde mozna proto ze se zabere mene pameti)
Predator1880
Nováček
Nováček

Příspěvek od Predator1880 »

Dik za pripadnou radu.

Skúšal si ju na inom kompe? ak nie tak to vyskúšaj... 8-)
AMD Athlon64 754 3000+ Venice, 1024MB RAM V-Data 400MHz CL3, ASUS K8N-E, Seagate 160GB SATA, Seagate 200GB 8MB P-ATA, LG GSA-4167B, Pioneer DVD-119, PowerColor Sapphire Radeon X800GT 256MB AGP 8pip 475/490, MSI TV@nywhere Master, Pinnacle Firewire 1394, 3Com 3C905b-TX, modem Microcom DeskPorte56K, FDD, Enermax EG-375AX-EV(W)(24P)
Zek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Zek »

Na jinem pocitaci jsem to nezkousel. Jen na mem s dryhym diskem na ktery jsem dal XP. Ovsem po castecne instalaci mi to udelalo to same - zmizel obraz. Jeste zkusim jiny pocitac, jestli treba nemam neco spatne v biosu. Jenze to asi bude v karte, kdyz predchozi den byly v obraze ty chyby.

//prf.KuBA - není potřeba citovat příspěvek předcházející, zredukováno. :roll:
Zek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Zek »

palda píše:

Dik za pripadnou radu.

ta karta je pasivne chlazena? je mozny ze to teplo ji uz poskodilo... vypada to na pameti... pokud je mesic stara tak by nebyl problem ji reklamovat ne? (v 16ti barvach jde mozna proto ze se zabere mene pameti)
Je tam maly vetracek. Pameti chlazeni nemaji. A GPU mel maximalne 47 stupnu. Vic jsem nezjistil, protoze po spusteni programu VTuner se mi po chvili zresetoval pocitac. Ovsem to uz prvni den po instalaci karty. Zkusim to na jinem pocitaci ve kterem ATI nikdy nebyla. Reklamaci zkusim. Na versi od Gigabyte jsem nasel dost stiznosti a urcite by mela bezet sama od sebe a ne po nejakym doladovani a vypinani vseho mozneho..
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

Zek píše:
palda píše: ta karta je pasivne chlazena? je mozny ze to teplo ji uz poskodilo... vypada to na pameti... pokud je mesic stara tak by nebyl problem ji reklamovat ne? (v 16ti barvach jde mozna proto ze se zabere mene pameti)
Je tam maly vetracek. Pameti chlazeni nemaji. A GPU mel maximalne 47 stupnu. Vic jsem nezjistil, protoze po spusteni programu VTuner se mi po chvili zresetoval pocitac. Ovsem to uz prvni den po instalaci karty. Zkusim to na jinem pocitaci ve kterem ATI nikdy nebyla. Reklamaci zkusim. Na versi od Gigabyte jsem nasel dost stiznosti a urcite by mela bezet sama od sebe a ne po nejakym doladovani a vypinani vseho mozneho..
tohle je urcite na reklamaci.... jeste zkus na internetu nejak zagooglit a zjistit jestli nema nekdo stejny problemy v kombinaci tohodle radeona s tvoji deskou.. a kdyz ne, tak reklamovat
Zek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Zek »

tohle je urcite na reklamaci.... jeste zkus na internetu nejak zagooglit a zjistit jestli nema nekdo stejny problemy v kombinaci tohodle radeona s tvoji deskou.. a kdyz ne, tak reklamovat[/quote]

Nejsem sam, dokonce jsem se docetl, ze zrovna od Gigabyte mel nekdo problemy a s 9600 to neni slavny ani jinde. Pry se moc prehriva a vadi uz teplota pod 50 stupnu. Dneska jsem ji zkusil v jinym pocitaci. Po najeti systemu byl obraz par sekund a pak uz jen tma. Takze je to kartou.
Dik ze pomoc
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“