Zalozni zdroj UPS

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
shadow Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Zalozni zdroj UPS

Příspěvek od shadow Walker »

Zdravim v posledni dobe se me stava ze vypaluji dvd a vypne elektrika, tohle dost nakrkne, takze me napadlo si poridit zalozni zdroj UPS, staci neco co vydrzi zivit pocitac tak 30min, no proste nez se dopali to dvd. Vi nekdo o nejakem obchode popripade o kvalitnim vyrobku?
PS: omlouvam se ze to davam na smetiste ale nevim do ktere sekce to hodit.
Lukke
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukke »

i7-4930K@4.6GHz | ASUS X79-DELUXE | 2x MSI R7970 | 64GB RAM | 2x SSD Intel 730 - 480GB | Corsair 550D Obsidian | PilsFree 500/500MBit
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Osobne mam momentalne tyden tento:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38248

Predtim, 3 a pul roku jsem mel Cyberfort 500VA.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=22373

Ale ten Cyberfort 500VA je max do 325W a ten novej 700VA je do 407W zateze.

Doporucuji novy model, protoze je za stejnou cenu a ma lepsi parametry.
Stare modely Cyberfort 350 a 500 se jiz prestanou vyrabet.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

copak, nenasel jsi sekci ostatni HW?

//Butch - presun ze smetiste
shadow Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shadow Walker »

JJ zajimave, asi koupim tohle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38248. Ma nekdo zkusenost s tim jak dlouho v tom vydrzi baterie? co se tyka zivotnosti? Nechtel bych totiz za rok kupovat nejake nove zalozni clanky.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

shadow Walker píše:JJ zajimave, asi koupim tohle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38248. Ma nekdo zkusenost s tim jak dlouho v tom vydrzi baterie? co se tyka zivotnosti? Nechtel bych totiz za rok kupovat nejake nove zalozni clanky.
Cyberfort 500 mam od prosince 2002 a jeste porad slouzi ok. Akorat ted jak jsem upgradoval na x1800xt...tak mi to jednou vyhodilo pretizeni a shodilo vsechny zasuvky....takze jsem radsi koupil vykonejsi.
Nova baterka vyjde na cca 800Kc a zivotnost APC udava 3-5let. Cemu se da bezproblemu verit.

Co se tyce vydrze, tak u 700VA vykonny comp pocitej kolem 6ti minut.
Jinak na Cyberfortu 500 jsem ze srandy zkousel notebook bez baterky...a jel 1 hodinu a 20 minut (taky 22W zateze je prd no...)

Neni od veci mimo jineho napojit na ups lampicku. Kdyz je tma a vypadne proud, tak se to hodi :-D

Jinak samozrejme neni problem na jednu ze ctyrech zasuvek napojit prodluzku s rozdvojkou(treba klidne 5 zastrcek) a ziskat tim dalsi "zalohovane" zasuvky.

Dalsi vec ohledne APC:
Pokud budes mit nejakou zavadu, APC prijede k tobe a da tu novou UPS.
Ta uz ti zustane. Tu vadnou si uz vyresi oni. Takze i co se tyce servisu je to bez problemu.

Co se tyce reakcniho casu, neni problem. Tahle offline UPS ti uplne staci.
Prodleva baterky je 6-10ms. Abych pravdu rekl, tak tato reakcni doba staci na 99% spotrebicu a je nesmysl, kdyz chce nekdo pro tyhle ucely online upsku, ktera nema prodlevu zadnou, jen pro ten pocit bezpeci.

3 a pul roku jsem jel na Cyberfortu 500 a ted doufam minimalne stejnou dobu pojedu na 700VA variante.

Sledovani procent nabiti baterky a casu do vypnuti systemu pomoci sw je samozrejmost a pouziva se pro tyto ucely usb kabel, dodavany s UPS.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Lukke
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukke »

Jaký je rozdíl mezi Cyberfort, Back-UPS a Smart-UPS? Také o tom uvažuju (pro moji sestavu v podpise) a chtěl bych něco co vyrovnává napětí (je tu asi dost kolísavé) a vydrží alespoň 3-5 minut...
i7-4930K@4.6GHz | ASUS X79-DELUXE | 2x MSI R7970 | 64GB RAM | 2x SSD Intel 730 - 480GB | Corsair 550D Obsidian | PilsFree 500/500MBit
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Lukke píše:Jaký je rozdíl mezi Cyberfort, Back-UPS a Smart-UPS? Také o tom uvažuju (pro moji sestavu v podpise) a chtěl bych něco co vyrovnává napětí (je tu asi dost kolísavé) a vydrží alespoň 3-5 minut...
Smart ups ma kratsi reakcni dobu coz je Line-interactive a mnohem vymakanejsi sw na spravu ups apodobne. Delaji se take online s nulovou reakcni dobou.

Nove verze cyberfort 500 - ktera ted jiz konci, dokonce i pres sw dava info o zatezi ve wattech !!!!, coz cyberfort II neumi. Ale jak uz jsem psal. Ve stejne cene je nyni 700VA varianta, takze o techto verzich uz nema smysl uvazovat(hlavne uz brzy nebudou k sehnani)
cyberfort se delaji pouze offline verze.

Pro domaci ucely staci v pohode CyberfortII a doporucuji rovnou tu 700VA verzi co mam ted ja. Cyberfort je proste zaklad, ale pro domaci pouziti je naprosto dostacujici. Hlavne klasicke zasuvky jsou velke +
CyberfortII 700VA pri plnem 400W zatizeni vydrzi 4 minuty.

Back-ups nemaji klasicke zasuvky a podrobneji info dostanes spis primo od APC, pokud by jsi se o tuto problematiku chtel vice zajimat.

Pak za moc penizku jsou konfigurovatelne UPS kam muzes pridavat baterie a nastavit jestli se ma tim vice zvysovat zatizeni ve wattech a nebo vydrz UPS. Ale to uz jsou desetitisice.

Tady screen z moji UPS

Ty vypadky jsem udelal schvalne vypnutim prodluzky na ktere je ze zasuvky UPS napojena. A jak je videt, ups je ve fazi dobijeni z el site.

Obrázek
Jiri
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jiri »

Ještě doplním, že je velmi důležité při výberu UPS sledovat jaký poskytuje daná UPSka výstup, zda nespojitou sinusovou křivku nebo čistý sinusový průběh napětí. Jelikož většina nových zdrojů obsahuje aktivní PFC, což si nerozumí s nespojitou křivkou, je nutný čistý sinus. Takže celkové shrnutí nespojitá křivka - nutný zdroj s pasivním PFC, čistý sinus - aktivní PFC.
CPU : Intel Pentium 4 630 3,0GHz 2MB 800MHz 775pin | MEMORY : 2x 512MB DDR2 PC5300 (667 MHz) CORSAIR | BOARD : Asus P5WD2 Premium - Intel 955X | GPU : ATI Radeon X800 GT 256 MB PCI-E | HDD : 3 x Hitachi Deskstar T7K250 - 250GB SATA/300 | CASE : Chieftec LBX-01B-B-B | ZDROJ : Fortron FX500-A 500W | DVD : LG GSA-4167B| LCD : 19" Eizo S 1910 | KBD : Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 | Mouse : Logitech G5 + SteelPad QcK | UPS : APC RS 800VA
Swapik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Swapik »

Jiri píše:Ještě doplním, že je velmi důležité při výberu UPS sledovat jaký poskytuje daná UPSka výstup, zda nespojitou sinusovou křivku nebo čistý sinusový průběh napětí. Jelikož většina nových zdrojů obsahuje aktivní PFC, což si nerozumí s nespojitou křivkou, je nutný čistý sinus. Takže celkové shrnutí nespojitá křivka - nutný zdroj s pasivním PFC, čistý sinus - aktivní PFC.
Koukal jsem na web APC a vsechny takovy ty bezny UPS maji stupnovity vystup, coz je asi nespojity... takze podle toho cos napsal si to neporadi se zdroji ktery maji aktivni PFC coz je dneska vetsina.. no tak mi vysvetli jak to ze to funguje?
CPU: Intel Core 2 Duo E6400 2.13@3.2GHz, MB: Gigabyte 965P-DS3 (FSB: 400MHz), RAM: 2x1024MB GEIL (4-4-4-12), Sapphire ATI X1900GT (256MB), CASE: Chieftec 410W LBX-01B-B-B.

Dosluhující:
AMD Athlon XP 1600+@1,4GHz, Sapphire 9600XT 128MB, 768MB RAM(3x256MB OCZ 266MHz), atd.
Jiri
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jiri »

Swapik píše:
Jiri píše:Ještě doplním, že je velmi důležité při výberu UPS sledovat jaký poskytuje daná UPSka výstup, zda nespojitou sinusovou křivku nebo čistý sinusový průběh napětí. Jelikož většina nových zdrojů obsahuje aktivní PFC, což si nerozumí s nespojitou křivkou, je nutný čistý sinus. Takže celkové shrnutí nespojitá křivka - nutný zdroj s pasivním PFC, čistý sinus - aktivní PFC.
Koukal jsem na web APC a vsechny takovy ty bezny UPS maji stupnovity vystup, coz je asi nespojity... takze podle toho cos napsal si to neporadi se zdroji ktery maji aktivni PFC coz je dneska vetsina.. no tak mi vysvetli jak to ze to funguje?
Vysvětlení je velmi jednoduche:
kdyz zapojis na UPS s tvarem vystupu nespojite sinusove vlny zdroj a aktivnim PFC dojde k tomu, ze v pripade vypadku (opakuji v pripade vypadku, kdy je zdroj napajen z baterie UPS ! Jinak funguje vse jak ma) dostane zdroj nespojitou sinusovou vlnu (kdyz ma aktivni PFC, ocekava cisty sinus a je nutny jiny typ UPS poskytujici cisty sinovy vystup), ze ktere tento zdroj odebere vic a tak dojde k pretizeni a dojde k necekanemu padu a vypnuti PC. Tyto vypadky nejsou pravidelne (predpokladam, ze vis, jaky ma prubeh fce sinus), ale da se rict, ze docela caste. Potom zcela ztraci smysl vlastni UPS, ktera ma chranit PC pred necekanymi vypadky proudu.
CPU : Intel Pentium 4 630 3,0GHz 2MB 800MHz 775pin | MEMORY : 2x 512MB DDR2 PC5300 (667 MHz) CORSAIR | BOARD : Asus P5WD2 Premium - Intel 955X | GPU : ATI Radeon X800 GT 256 MB PCI-E | HDD : 3 x Hitachi Deskstar T7K250 - 250GB SATA/300 | CASE : Chieftec LBX-01B-B-B | ZDROJ : Fortron FX500-A 500W | DVD : LG GSA-4167B| LCD : 19" Eizo S 1910 | KBD : Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 | Mouse : Logitech G5 + SteelPad QcK | UPS : APC RS 800VA
lorddrizzt
Nováček
Nováček

Jaký záložní zdroj na zazálohování BreezeNetu?

Příspěvek od lorddrizzt »

Zdravím, mám dotaz ohledně UPSky.

Chci si zazálohovat počítač pro případ výpadků proudu (24/7 stahovani). Pro počítač samotný jsem se už rozhodnul pro APC Cyberfort II 700VA.

Ale potřeboval bych ještě něco na půdu, co bych mohl zapojit před napájení BreezeNetu. Nechci nic extra drahého, Cyberfort II mi docela vymete peněženku. Co si myslíte o
http://interlink.tsbohemia.cz/default.a ... tiid=52160
?
Sice jsem četl že Orvaldi za moc nestojí, ale nejde o zálohování počítače, ale jen napájení příjmače signálu (který zas tak moc nežere). Ale bojím se poznámky, že operuje při teplotě 0- stupňů - na půdě hlavně přes zimu je docela kosa. Existují nějaké zdroje, které fungují i při nižší teplotě a nejsou předražené? APC bude v pokoji, ale jaksi na půdu už od routeru je vedených nějakých 30m síťového kabelu, a kdyby vedle něj měl jít ještě ten napájecí, už by to u nás vypadalo trochu jako u vetřelců doma :o) Poraďte pls.

Btw nějak moc jsem nepochopil tu poznámku o sinusové křivce (v elektrice se vyznám asi tak, že vím kam se strká zástrčka do zásuvky). Bude ten CyberFort II 700VA fungovat pro zdroj 400W od Eurocase? Nebo po čem se mám koukat? Abych to nepřitáhl domů a nezjistil že je to úplně nanic?
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“