zachrana dat po spojeni dvou sousednich dilu na disku

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
bambuca
Nováček
Nováček

zachrana dat po spojeni dvou sousednich dilu na disku

Příspěvek od bambuca »

spojil jsem dva soudedni dily na disku pomoci partition magic a ted na tom vzniklem disku nic neni. prčosim poradite nekdo,mel jsem tam spoustu muziky,ale hlavne fotky, dekuju
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

vubec? pri spojovani defaultne PM kopiruje obsah jednoho z disku na druhy disk do adresare s pismenem toho disku (spojuji D a E vznikne velke D s adresarem E).

pokud je vsude uplne prazdno tak zkus napriklad - GetDataBack ci jiny SW pro obnovu smazanych dat. HLAVNE to neinstaluj na ten spojenej disk ale nekam jinam jinak si prepises ta smazana data.
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
bambuca
Nováček
Nováček

Příspěvek od bambuca »

Jo,uz tada lovim podobne programy a mam i tenhle,ale je to v anglictine a ja nevim co s tim a nechce se mi to zkouset metodou pokus omyl,treba bych to pak pokazil nenavratne . neporadil bys mi prosim jak ten program funguje?
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

no funguje jednoduse - das mu prohledat vybrane disky at uz fyzicke nebo logicke a pak az neco najde das to obnovit na jiny disk aby byla jistota ze nic neprepise. jinak getdataback si bere docela dost casu nez neco najde (u 300GB disku to trav hodku a pul) kouykni na slunecnici treba tam najdes neco v cestine ci jinem jazyce kteremu rozumis.
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
bambuca
Nováček
Nováček

Příspěvek od bambuca »

moc si mi neporadil :-D ale nejak se s tim zkusim poprat,snad to vyjde....Kdyby nekdo nahodou jeste byl ochotnej poradit podrobneji,budu moc rad,diky
bambuca
Nováček
Nováček

Příspěvek od bambuca »

presneji receno,potreboval bych poradit prave s programem GetDataBack,nebo pokud si myslite ze by na to byl lepsi jiny a jste ochotni poradit budu vam vdecny. Diky
stafer
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stafer »

Dúfam, že to píšem do správnej témy.
Chystám sa akurát nanovo prerozdeliť miesto na mojich diskoch. Jediný problém možno bude v tom, že jeden oddiel, ktorý chcem upraviť je systémový.

Zatiaľ to mám prerozdelené takto:
Maxtor 120GB na C: -58GB, kde je system a na D: - 53GB, kde som mal data, ale tie som presunul na druhý disk Seagate G: 160(teraz 120)GB

D je teraz vlastne prázdne, a naviac naformátované, na C mám iba nejakých 8GB(ale aj ten systém)

Ďalej by som teda chcel pomocou partion magic spojiť C a D do jedného veľkého disku, a následne zase rozdeliť na C a D, ale v pomere 30GB ku 80GB
systém chcem nanovo nainštalovať (preto tie zmeny teraz, lebo potom tam už budem mať nejaké data a to je vždy riziko)

Uvítal by som nejaké návrhy, alebo rady ako to, čo najlepšie previesť, prípadne či sa to s tým systémovým diskom dá.

EDIT: tak sa mi to podarilo spraviť pri inštalácií systému, nakoniec teda žiaden program nebol potrebný
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“