Asus A7V600 vs. Asus A7N8X dlx

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání desek - libovolný výrobce, socket i čipset.

Moderátoři: Eddward, PKBO

John Keats
Začátečník
Začátečník

Asus A7V600 vs. Asus A7N8X dlx

Příspěvek od John Keats »

cau lidi , mam resp. mel jsem KT6 Deltu od MSI a odesli mi na ni uz 3 disky i po uznane reklamaci S-ATA radice to stejne na s-ata diskach nejde. (blbe uz druha deska ) tak hledam jinou alternativu pro muj 2500+, kterej na tehle desce sel nadherne 215x11 ... chtel jsem EPoX nebo Abit .. ale tam kde jsem tu desku kupoval je nemuzou sehnat, tak se rozhoduju u ASUSe mezi NForce a VIA ... hlavne at slape S-ATA a at jde XP tocit aspon jako ma MSI... :twisted:
Barton 2500+@220*11, VCore 1,67V Watercooled / ASUS A7N8X-Deluxe Watercooled / Kingstone 512MB 400DDR+ A-Data 512MB DDR500 /ATI ASUS X800 XT PE @GPU600-DDR1200 Watercooled / Seagate 80GB ATA-100 8MBcache Watercooled / SB Audigy / TEAC 32x / Logitech Cordless Mouseman optical + Logitech MX510 / SONY 19" E400
Albi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Albi »

Tak v tvým případě bych určitě bral A7V600... :wink: KT600 je prostě KT600 :-D
CPU: AMD Phenom X3 8750 BE (s. AM2+) 2.4GHz@2.8GHz - CoolerMaster Hyper 212; MB: Gigabyte GA-MA790X-UD4 - AMD 790X; RAM: 4x 1024MB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA; VGA: GigaByte HD4870 (GV-R487-1GH-B) 1GB, PCI-E; HDD: 2x Seagate Barracuda ES ST3750640NS - 750GB SATA II; Seagate Barracuda 7200.10 ST3250820AS - 250GB SATA II; Western Digital Caviar RE WD1600YS - 160GB SATA II Mechanika: LG GSA-GH20NS10 DVD-R/+R, DualLayer; Case: Chieftec Smart Series, SH-01B-B-B-400, černá ; Zdroj: Chieftec GPS-400AA-101A 400W; Monitor: Samsung SyncMaster 223BW - LCD 22";
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

proboha ber nForce, po mých zkušenostech s VIA KT-cokoliv už mi VIA nesmí do počítače!
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

VIA v jakekoliv podobe je totalni sunt! Nforce2 taky neni bez chyb,ale oproti VIA je to zlaty.
mISHA
Nováček
Nováček

Příspěvek od mISHA »

no popravde ASUS A7V600 je tragedie sama o sobe. nicmene KT600 je na tom mnohem lepe nez nForce2. nezapomente, ze nForce2 je uz starej chipset. ma desne naroky na pameti ( zvlast pokud chcete pouzivat dualchannel ). take docela topi. no a pokud chcete pouzivat SATA, tak je problem, protoze nForce2 nema integrovany SATA radic ( tzn jede pres PCI sbernici ).

jediny jakztakz problem je spojeni KT600 a Radeon 9600. docela bych se divil dalsim problemum. vetsinou sou totiz mezi klavesnici a zidli...
peníze mluví, h.o.v.n.a chodí a i.d.i.o.t.i stále píšou
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Nove revizie nForce2 su naozaj v pohode.... hreju menej ako starsie a naviac nemaju skoro ziadny problem...... len si treba vybrat model zo serial ATA....... Rozhodne lepsie riesenie ako VIA KT600..., lepsi vykon a menej problemov......
mISHA
Nováček
Nováček

Příspěvek od mISHA »

random píše:Nove revizie nForce2 su naozaj v pohode.... hreju menej ako starsie a naviac nemaju skoro ziadny problem...... len si treba vybrat model zo serial ATA....... Rozhodne lepsie riesenie ako VIA KT600..., lepsi vykon a menej problemov......
nicmene ackoliv je na desce SATA pritomno, neni obsazeno v chipsetu...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

random píše:Nove revizie nForce2 su naozaj v pohode.... hreju menej ako starsie a naviac nemaju skoro ziadny problem...... len si treba vybrat model zo serial ATA......
Pokud chce SATA, tak Tvoje doporučení je jaksi trochu na nic. VT8237 ho má v sobě a myslím, že velmi dobře a funkčně provedený. A že nový revize NF2 jsou bez problémů? Mrkni do fóra NF! NF2 a paměti, to je kapitola sama pro sebe :cry:
John Keats
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od John Keats »

teda lidi , vy me moc nepomuzete .. mel jsem VIA a spokojenej s vykonem jsem, s kompatibilitou moc ne... mam ATI 9800, takze jeden problem odpada ... ale VIA se S-ATA me zklamala, uz 3x jsem prisel o data na disku.

nejdrim neslo nabootovat, tak jsem zkusil disk jinde a bohuzel, data jsem z nej nedostal... (odesli3 disky) treba jen chyba nekde na MSI .. ale uz jsem menil i desku a nic ... cim to je nevim... ale neduvera pretrvava .. to asi chapete...

ale tocit na ni slo obstojne ...

co A7N8X-X .. take nema S-ATA kalsicky bez PCI ?
Barton 2500+@220*11, VCore 1,67V Watercooled / ASUS A7N8X-Deluxe Watercooled / Kingstone 512MB 400DDR+ A-Data 512MB DDR500 /ATI ASUS X800 XT PE @GPU600-DDR1200 Watercooled / Seagate 80GB ATA-100 8MBcache Watercooled / SB Audigy / TEAC 32x / Logitech Cordless Mouseman optical + Logitech MX510 / SONY 19" E400
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

John Keats píše:teda lidi , vy me moc nepomuzete .. mel jsem VIA a spokojenej s vykonem jsem, s kompatibilitou moc ne... mam ATI 9800, takze jeden problem odpada ... ale VIA se S-ATA me zklamala, uz 3x jsem prisel o data na disku.

nejdrim neslo nabootovat, tak jsem zkusil disk jinde a bohuzel, data jsem z nej nedostal... (odesli3 disky) treba jen chyba nekde na MSI .. ale uz jsem menil i desku a nic ... cim to je nevim... ale neduvera pretrvava .. to asi chapete...

Jo, nedůvěra přetrvává, to je to správný konstatování, proto nedoporučím VIA. A7N má SATA řadič mimo southbridge, jinak je tam normálně.
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
mISHA
Nováček
Nováček

Příspěvek od mISHA »

John Keats píše:teda lidi , vy me moc nepomuzete .. mel jsem VIA a spokojenej s vykonem jsem, s kompatibilitou moc ne... mam ATI 9800, takze jeden problem odpada ... ale VIA se S-ATA me zklamala, uz 3x jsem prisel o data na disku.

no ja bych si dovolil tvrdit, ze problem byl prave v desce MSI. a take ve starem biosu ktery byl pro SATA radic.

ja sem teda mel zatim jen VIA ( a bratrankovy jsem stavel s nForce2 ) vse bez SATA disku. no zadne extra rozdily jsem nezaznamenal. dokonce ani ve vykonu ( to proste clovek nepozna v klasickych aplikacich a +- 5 FPS je taky o nicem )

2zombie&random: muzete uvest sve problemy jmenovite nebo jen placate do vetru?
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

A7N8X Deluxe (v zadnym pripade ne A7N8X-X) je dobra deska... a volil bych ji... pokud neces prejit na Intel :D
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

mISHA píše:2zombie&random: muzete uvest sve problemy jmenovite nebo jen placate do vetru?
měl jsem desku s VIA chipsetem která nebyla schopná fungovat ani tak jak byla, přetaktování na ní nehrozilo, při kopírování se ztrácely data a nešlo to nijak napravit... pravda byla to už krapet starší záležitost s KT133A ale stejně.

kámoš s KT600 má neustále problémy s kompatibilitou, občas zlobí grafika, občas zvukovka, praská to a tak

další kámoš s KT600 není schopnej cokoliv přetaktovat, padá to (a to si koupil EpoX), nepomáhá nic.

když s těma chipsetama nejede část celý řady Radeonů 9600/Pro tak to asi něco naznačuje, když na nForcech jedou v pohodě

další problém jsou ovladače - VIA není schopná udělat bezproblémový ovladače chipsetu. občas zlobí to, občas tamto, a člověk je rád že to vůbec funguje.

mám pokračovat?

===

je pravda že nForce jsou vybíravější na paměti, ale kolega má Kingstony tak není co řešit.
Pfizer & Moderna inside
mISHA
Nováček
Nováček

Příspěvek od mISHA »

zombie píše:
mISHA píše:2zombie&random: muzete uvest sve problemy jmenovite nebo jen placate do vetru?
měl jsem desku s VIA chipsetem která nebyla schopná fungovat ani tak jak byla, přetaktování na ní nehrozilo, při kopírování se ztrácely data a nešlo to nijak napravit... pravda byla to už krapet starší záležitost s KT133A ale stejně.

kámoš s KT600 má neustále problémy s kompatibilitou, občas zlobí grafika, občas zvukovka, praská to a tak

další kámoš s KT600 není schopnej cokoliv přetaktovat, padá to (a to si koupil EpoX), nepomáhá nic.

když s těma chipsetama nejede část celý řady Radeonů 9600/Pro tak to asi něco naznačuje, když na nForcech jedou v pohodě

další problém jsou ovladače - VIA není schopná udělat bezproblémový ovladače chipsetu. občas zlobí to, občas tamto, a člověk je rád že to vůbec funguje.

mám pokračovat?

===

je pravda že nForce jsou vybíravější na paměti, ale kolega má Kingstony tak není co řešit.
clovece to je prispevek jak z agentury JPP ( jedna pani povidala ) tak tedy postupne...

a) nevim jakou si mel desku, ale problem u KT133A ( SB 686B ) pri kopirovani z primaru na sekundar a obracene se u vsech solidnejsich znacek resil novym biosem. ja osobne sem mel asus a7v133 a problem sem nikdy nemel

b) s jakou kompatibilitou? jaka grafika? jaka zvukarna? pokud pouziva integrovanou, tak se ani nedivim, dost casto se u nich vyskytuje problem s kvalitou zvuku a i casto zatezuji CPU time vic nez by mely...

c) jakej epox? kra2i nebo kra2+? jestli neni schopen cokoliv pretaktovat, tak je bud blbej, nebo ma spatny procesor/pameti/chladic cpu

d) neni problem KT600 nybrz se jedna problem ATI. da se vyresit snizenim AGP na 4x ( coz samozrejme nicemu nevadi )

e) bezproblemove ovladace? clovece ty si fakt asi nebyl na zadnem solidnim diskuznim foru, kde se resi problemy s nForce2 ze?

mam pokracovat?

tak jako tak mi stale vychazi problem mezi klavesnici a zidli...

---

je to velika pravda. dokonce ani jednotlive koupene kingstony nejsou casto zachranou...
Neoman
Nováček
Nováček

Příspěvek od Neoman »

Já mám A7V600 asi tři měsíce a nemůžu si stěžévat, problémy s kompatibilitou nemám a všechno jede tak jak má. Asi jsem měl štěstí na komponenty.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

mISHA píše:
zombie píše: měl jsem desku s VIA chipsetem která nebyla schopná fungovat ani tak jak byla, přetaktování na ní nehrozilo, při kopírování se ztrácely data a nešlo to nijak napravit... pravda byla to už krapet starší záležitost s KT133A ale stejně.

mám pokračovat?

===

clovece to je prispevek jak z agentury JPP ( jedna pani povidala ) tak tedy postupne...

a) nevim jakou si mel desku, ale problem u KT133A ( SB 686B ) pri kopirovani z primaru na sekundar a obracene se u vsech solidnejsich znacek resil novym biosem. ja osobne sem mel asus a7v133 a problem sem nikdy nemel

b) s jakou kompatibilitou? jaka grafika? jaka zvukarna? pokud pouziva integrovanou, tak se ani nedivim, dost casto se u nich vyskytuje problem s kvalitou zvuku a i casto zatezuji CPU time vic nez by mely...

c) jakej epox? kra2i nebo kra2+? jestli neni schopen cokoliv pretaktovat, tak je bud blbej, nebo ma spatny procesor/pameti/chladic cpu

d) neni problem KT600 nybrz se jedna problem ATI. da se vyresit snizenim AGP na 4x ( coz samozrejme nicemu nevadi )

e) bezproblemove ovladace? clovece ty si fakt asi nebyl na zadnem solidnim diskuznim foru, kde se resi problemy s nForce2 ze?

mam pokracovat?

tak jako tak mi stale vychazi problem mezi klavesnici a zidli...

---

je to velika pravda. dokonce ani jednotlive koupene kingstony nejsou casto zachranou...
Musím s Tebou jen a jen souhlasit. Proto šla NF2 do "kanclu" viz popis. Stavěl jsem hodně PC, ale na NF2 jsem neměl nervy. Je to ale asi kompaktibilitou pamětí, v kanclu max.spokojenost :) - NF2 byla u mně i u třeba Lemry spolehlivá do 266bus :cry:

2Zombie: Snad se nebudeš zlobit na můj názor, ale KT266 a víše - no problem, ale s NF2 ANO :shock: A když jsem to nějak rozchodil (NF2), tak mě třeba nešli některý hry- např.Kreed a na VIA no problém, to samý u scrennsaverů. Jak píšu - v kanclu s NF2 max.spokojenost, ale doma už NF2 nechci :(
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

JEDINÁ výhoda nForce2, která mě v tuto téměř již noční hodinu napadá, je PCI/AGP Lock.

edit: jo a VELMI kvalitní zvukárna - SoundStorm. btw: neviděl někde někde jak je na tom ta VIA Vinyl Audio ?
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
kamro
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kamro »

Neoman píše:Já mám A7V600 asi tři měsíce a nemůžu si stěžévat, problémy s kompatibilitou nemám a všechno jede tak jak má. Asi jsem měl štěstí na komponenty.
Souhlas, taky mam A7v600 uz skoro 3/4 roku a vse ok. Pohoda taktovani a stabilita super. Fakt nemam problem a to mam i druhej komp s Thunderbirdem a KT 133a a opet bez problemu. Takze se neboj a ji klidne do A7v600. PS: jediny co nemam vyzkouseny je SATA disk, ale kamos co jsem mu skladal komp se stejnych komponentu jen ma SATA Seagate a taky ok. tak se neboj a jdi do toho!!!!!! :wink:
ASUS A7V600, Barton 2500+ Box@3000+(10.5*200, 1.65V), 2*512MB DDR 400 V-Data cl 2.5, Seagate Baracuda IV 80 GB+Seagate Baracuda IV 160GB, SB Audigy, Original ATI Radeon 9700@9700 Pro 128 MB, Pioneer DVD-RW DVR 108, Teac DW 548D, case middle tower 300W Fortron, AOC 19" 9K+
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Tahle debata je na nic, kazdy haji svuj chipset,ja mel v rukou docela dost desek s Nf2 i VIA(KT133A-KT600),a musim rict ze s Nf2 jsem nemel jediny problem(vzdy jsem mel Kingston nebo A-Data pameti),vsechny desky Epox,Asus,Abit jely v pohode a ani jedna reklamace,jo kdyz ale nekdo chtel VIA tak jsem tam byl skoro kazdej den neco doladovat,padalo to,chrastil zvuk a podobne.VIA je zkratka LowEnd chipset do kancelare.

Jedine kde doporucim VIA je Athlon64,deska s VIA me potesila,Nforce3 je jaksi nedodelany.
Albi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Albi »

OBR píše:VIA je zkratka LowEnd chipset do kancelare.
Si tady z nás snad děláš srandu :evil:
OBR píše:jo kdyz ale nekdo chtel VIA tak jsem tam byl skoro kazdej den neco doladovat,padalo to,chrastil zvuk a podobne.
Tak mě se nestalo vůbec nic z toho co tady píšeš a určitě nejsem sám, kdo se s něčím podobným nesetkal... :P
CPU: AMD Phenom X3 8750 BE (s. AM2+) 2.4GHz@2.8GHz - CoolerMaster Hyper 212; MB: Gigabyte GA-MA790X-UD4 - AMD 790X; RAM: 4x 1024MB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA; VGA: GigaByte HD4870 (GV-R487-1GH-B) 1GB, PCI-E; HDD: 2x Seagate Barracuda ES ST3750640NS - 750GB SATA II; Seagate Barracuda 7200.10 ST3250820AS - 250GB SATA II; Western Digital Caviar RE WD1600YS - 160GB SATA II Mechanika: LG GSA-GH20NS10 DVD-R/+R, DualLayer; Case: Chieftec Smart Series, SH-01B-B-B-400, černá ; Zdroj: Chieftec GPS-400AA-101A 400W; Monitor: Samsung SyncMaster 223BW - LCD 22";
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“