restartovává se mi pc

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

roller-man
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

restartovává se mi pc

Příspěvek od roller-man »

Mam AMD Athlona 2200+, grafika ati 9250 128MB, ram 2x 256MB...

No a už delší dobu se mi restartovává pc.. nevim čim to je... vlastně už od koupě s nim mam problémy, ale to jsem pak vyřešil pak to zas nešlo apod...
No, dřív se mi restartovávalo pc a ukazovala se BSOD, ale potom sem formátoval hdd a už se restartovává,ale BSOD se nukáže :(
Nevim čim to je... Mam pocit, že se mi přehřejvá procák nebo grafárna... ale nevim no... Když se mi restarne pc a já sem se kouknul do biosu, tak cpu má něco kolem 60 stupňů +-.. nevim jestli je to hodně nebo málo.. pls nevíte co s tim ? :oops:

a sry, netušel sem kam to dát...
díky moc
michal2287

//EfineSS: BSOD muze zpusobovat nejen CPU, ale i ostatni hardware i software... Takze proto presun z AMD CPU
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

60°C je u tvýho CPU docela kritických, takže se koukni, jestli máš dobře nasazenej chladič
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
roller-man
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Mr.Nigga píše:60°C je u tvýho CPU docela kritických, takže se koukni, jestli máš dobře nasazenej chladič
no vypadá že nasazenej dobře je... ale nevim jak přesně poznám jestli je v pořádku :oops:
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

zkus s ním zahejbat. kdyžtak ho sundej a zkontroluj i teplovodivou pastu a znovu nasaď. máš u něj ventilátor v pořádku?
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

roller-man píše:
Mr.Nigga píše:60°C je u tvýho CPU docela kritických, takže se koukni, jestli máš dobře nasazenej chladič
no vypadá že nasazenej dobře je... ale nevim jak přesně poznám jestli je v pořádku :oops:
ale prd, 60 stupnu pro axp je sice teplota vyssi nez doporucena, ale porad se neblizi kriticke teplote... (maximalni doporucena teplota axp je 85 stupnu, ale zvladne ve vetsine pripadu i vic).
Jinak pc se ti nerestartuje proto ze mas nejspise win xp (ze jsem to tipl spravne :roll: ) a v nastaveni je tam deafultne moznost aby se automaticky restartoval pri BSOD. Toto nastaveni zrusis tak ze :
tento pocitat -> klik pravym mysitkem-> vlastnosti-> upresnit-> spustesni a zotaveni systemu-> a vypnout (odskrtnout) policko "automaticky restartovat".

S jakou intenzitou se ti to stava?
0118 999 881 999 119 7253
roller-man
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

cool.user píše:
roller-man píše:no vypadá že nasazenej dobře je... ale nevim jak přesně poznám jestli je v pořádku :oops:
ale prd, 60 stupnu pro axp je sice teplota vyssi nez doporucena, ale porad se neblizi kriticke teplote... (maximalni doporucena teplota axp je 85 stupnu, ale zvladne ve vetsine pripadu i vic).
Jinak pc se ti nerestartuje proto ze mas nejspise win xp (ze jsem to tipl spravne :roll: ) a v nastaveni je tam deafultne moznost aby se automaticky restartoval pri BSOD. Toto nastaveni zrusis tak ze :
tento pocitat -> klik pravym mysitkem-> vlastnosti-> upresnit-> spustesni a zotaveni systemu-> a vypnout (odskrtnout) policko "automaticky restartovat".

S jakou intenzitou se ti to stava?
ok.. odkškrtnul sem to. .sem zvědavej jak to pujde.. díky moc :)
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

roller-man píše:ok.. odkškrtnul sem to. .sem zvědavej jak to pujde.. díky moc :)
jinak nebylo by od veci pokud mas treba dig fotak nebo v nejhorsim pripade aspon tuzku a papir opsat co ze to to BSOD zpusobilo...
0118 999 881 999 119 7253
roller-man
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

cool.user píše:
roller-man píše:ok.. odkškrtnul sem to. .sem zvědavej jak to pujde.. díky moc :)
jinak nebylo by od veci pokud mas treba dig fotak nebo v nejhorsim pripade aspon tuzku a papir opsat co ze to to BSOD zpusobilo...
no. to se právě dělalo dřív.... teď už sem bsod dlouho neviděl :(
roller-man
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

no.. tak teď se mi restartnul comp... a už sem viděl bsod...ukazovalo to na soubor win32k.sys

nevíte na co to je soubor a co s tim ? :oops:

edit.. teĎ tu tejden nebudu.. tak pak to pls musíme vyřešit...děkuju 8)
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Tak já bych si tipnul na slabej zdroj, odpoj preriferie a uvidiš, nebo vyzkoušej jinej!!!
Otestuj RAM v Memtestu a CPU v Prime95 a pak to sem napiš.
CPU je teplota naprosto v normálu!
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

2roller-man: Co mas za desku? windowsy si naposledy preinstalovaval kdy?
Dzin píše:CPU je teplota naprosto v normálu!
Ted pres leto jo.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
p55p
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od p55p »

kedze kukal tu teplotu v BIOSe tak je to asi IDLE a to je podla mna celkom dost..
pises ze to nie je v poriadku od kupi PC.. preco si ho teda nereklamoval??
Sempron 2300+@2043MHz (9,5*215), Titan D5TB, foxconn VIA KT600, DDR400 512 GoodRam FSB:RAM 1:1, VGA R9200 128-bit 128MB 250/200@306/230, HDD Hitachi 80GB, DVD TEAC DV-516E, DVD-RW LG 4160 A303, SB Live! 5.1, TV Tuner JetWay BT878, 3DMark2001SE 8309
Diesel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Diesel »

A co máš za desku? Zrovna tento týden se mi stalo, že deska na volbu "auto" u napětí procesoru, nastavovala příliš vysokou hodnotu a chladič nastíhal procesor uchladit.
CPU: Athlon 64 3000+ 1.8Ghz @2.52Ghz max.2,72Ghz Cooling: ACFreezer64 MB: MSI K8T Neo2 FIR RAM: 2x512 A-DATA Vitesta DDR566 @460Mhz (2-3-3-5) HDD: S-ATA Raid0 2x WD80GB GK: GF ASUS 6800XT 128MB @12x6 400/800 TV: AVerTV Studio 303 Power: LC Power 550W
roller-man
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

desku mam myslim od matsonic(MS8167C REV: 7.0 )....memtest se mi nikdy nepodařilo spustit :oops: restartoval sem pc, dal tam spouštěcí disketu a spustil sem... pak sem přehodil disketu na tu s memtestem pak sem spustil install.bat (myslim) a pak sem ještě něco dělal, ale nějak se nic nespustilo...
windows sem přeinstalovával asi před 2 měsícema.... a i před tim to dělalo :( prime95 sem dřív spouštěl a pc vydržel v poho 2 dny v kuse.. tak sem ho pak vypnul... a ten zdroj... no, možná ho skusim vyměnit no.. nebo někomu řeknu :oops:ale myslim si že má 300W...
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

memtest nainstalujes ve widlich... disketa se stane pro widle necitelnou... pak reboot... prepnout na boot z diskety a uz to lita
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
roller-man
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Don píše:memtest nainstalujes ve widlich... disketa se stane pro widle necitelnou... pak reboot... prepnout na boot z diskety a uz to lita
tak sem ho spustil... nechal běžet hodinu a všechno bylo v poho.. tak sem ho pak vypnul :oops: errors bylo nula..tak snad je vše v pořádku 8-)

edit...
tak teĎ se mi o5 restartnul comp a bsod neukázalo žádnej soubor... jen pár rad a nahoře bylo napsáno page_fault_in_nonpaged_area :old9: pls co s tim?
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

n o supr... co zdroj... kdyz se podivas do biosu jsou vsechna napeti ok?

jinak tu desku vubec neznam
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
roller-man
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Don píše:n o supr... co zdroj... kdyz se podivas do biosu jsou vsechna napeti ok?

jinak tu desku vubec neznam
toto jsou napětí v biosu v pc health

cpu vcoure 1.64V
+2.5V 2.54V
+3.3V 3.23V
+5.0V 4.75V
+12V 13.50V
Voltage battery 3.28V

je to v pořádku ?
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

to jest ok... jeste bych zkusil vymenit zdroj a apk uz jen desku
roller-man
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Don píše:to jest ok... jeste bych zkusil vymenit zdroj a apk uz jen desku
hm.takže vyměnit zdroj :( nevim,možná zkusim no ...dík
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“