wifi konektory, r-sma ide ku sma?

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
promecon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

wifi konektory, r-sma ide ku sma?

Příspěvek od promecon »

prakticky vsetko o kabloch/konektoroch a technologii som sa dozvedel z http://www.skfree.net/modules.php?op=mo ... file=index , mam len jeden dotaz,...

na APcku mam vyvod r-sma na antenu,... xcem len tuto indoor antenu presunut o 1meter, pricom nexcem hybat s APckom,...

APcko ete nemam, takze neviem ci tam je r-sma/m alebo r-sma/f (male/female), no a mam kupit kabel, na ktoreho strane ku APcku bude tiez r-sma alebo praveze normalne sma? a co s pohlaviami? tie asi logicky budu opacne...
tomm
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomm »

Pokud vím, tak AP mívají většinou reverzní samici (vnější závit a kolík). Na ten tedy přijde reverzní samec (vnitří závit a dírka). S "nereverzním" SMA to nejde, oba konektory musí být reverzní, jinak je do sebe nezapojíte.

Na tomto odkaze je názorná ilustrace: http://www.i4shop.net/cz/iObchod/WebInfo.asp?idprod=SMA
promecon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od promecon »

chapem, mna pomililo to, ze reverzni samec ma ďúru a ne kolíček :-D

edit: a co hovorite na krimpovacie klieste(myslim na nizkostratove kable rg-8(rg 213), belden h 1000, rla 10)? mam kupit? bo ako moc dobre nechapem ich funkcii, co vlastne robia?

edit2: zistil som ze kvalitnou robotou ich ani netreba a ani som ich nejako nevidel,... ale zaujali ma tieto krimpovacie klieste pre koax kable, naco to sluzi? sak tam enma co do seba "zacvaknut" abo co,.. http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=6734912
pavduf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavduf »

promecon píše:chapem, mna pomililo to, ze reverzni samec ma ďúru a ne kolíček :-D

edit: a co hovorite na krimpovacie klieste(myslim na nizkostratove kable rg-8(rg 213), belden h 1000, rla 10)? mam kupit? bo ako moc dobre nechapem ich funkcii, co vlastne robia?

edit2: zistil som ze kvalitnou robotou ich ani netreba a ani som ich nejako nevidel,... ale zaujali ma tieto krimpovacie klieste pre koax kable, naco to sluzi? sak tam enma co do seba "zacvaknut" abo co,.. http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=6734912
Cín u pájených konektorů může časem znekvalitnit spoj z důvodu klimatických podmínek (mráz,vlhkost, ap.) Dobře zakrimpovaný konektor by měl být lepší a práce s krimpováním je rychlejší. Princip krimpování je, že kleště mají většinou šestihraný tvar, takže válcovou dutinkou, případně vrchní váleček nalisují na vodič, případně na venkovní izolaci a stínění.
Toshiba Satellite
promecon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od promecon »

pavduf píše:Cín u pájených konektorů může časem znekvalitnit spoj z důvodu klimatických podmínek (mráz,vlhkost, ap.) Dobře zakrimpovaný konektor by měl být lepší a práce s krimpováním je rychlejší. Princip krimpování je, že kleště mají většinou šestihraný tvar, takže válcovou dutinkou, případně vrchní váleček nalisují na vodič, případně na venkovní izolaci a stínění.
takze pri krimpovani sa nepouziva cin, ale tieto klieste to pri stlaceni rukou vlastne tak silno zlisuju, ze vznikne kvalitnejsi spoj ako pri cinovani?
pavduf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavduf »

promecon píše:
pavduf píše:Cín u pájených konektorů může časem znekvalitnit spoj z důvodu klimatických podmínek (mráz,vlhkost, ap.) Dobře zakrimpovaný konektor by měl být lepší a práce s krimpováním je rychlejší. Princip krimpování je, že kleště mají většinou šestihraný tvar, takže válcovou dutinkou, případně vrchní váleček nalisují na vodič, případně na venkovní izolaci a stínění.
takze pri krimpovani sa nepouziva cin, ale tieto klieste to pri stlaceni rukou vlastne tak silno zlisuju, ze vznikne kvalitnejsi spoj ako pri cinovani?
Ano.
Toshiba Satellite
promecon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od promecon »

pavduf píše:Ano.
a da sa to pouzit aj pri tych "plug spojoch" alebo len pri F konektoroch s maticami?
pavduf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavduf »

promecon píše:
pavduf píše:Ano.
a da sa to pouzit aj pri tych "plug spojoch" alebo len pri F konektoroch s maticami?
Teď jsem nepochopil, co myslíš.
Toshiba Satellite
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“