Počítače do herny
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý

Počítače do herny
Zdravím. Potřebuju sehnat známému počítače do herny. Má rozpočet 70000Kč na jeden ( bez dph ). Požadavky: 2Gb Ram - minimálně, Tahle case http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34747 , 2 grafiky ve SLI/Crossfire, vodní chlazení, Intel/AMD - to je jedno a musí to být z czechcomputeru.
Děkuji za příspěvky.
Děkuji za příspěvky.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- honny
- Středně pokročilý

proč vodu?
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian- BubakB
- Mírně pokročilý

- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
kvůli tichu? (i když dva Radeony X1900XT do CrossFire = ticho je minulostí)honny píše:proč vodu?
myslim že v herně je vyžadována maximální stabilita, takže overclocking asi ne... a pokud je to bez monitoru a všeho tak 70 tisíc bez DPH, ač se to zdá hodně, je docela adekvátní rozpočet co jsem se tak koukalBubakB píše:Procesor sa bude aj taktovat?
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
- BubakB
- Mírně pokročilý

Dobre,takze procesor co najlepsi tedaLukfi píše:myslim že v herně je vyžadována maximální stabilita, takže overclocking asi ne... a pokud je to bez monitoru a všeho tak 70 tisíc bez DPH, ač se to zdá hodně, je docela adekvátní rozpočet co jsem se tak koukal
Cross Fire karta X1900XT a dalsia X1900XT k tomu stoja cca. spolu 30 000 s DPH,takze dost na tom spravi len grafika
Urcite by som to videl na 2Giga Ram.Pravdepodobne uz len DDR2 jak pre Intel,tak aj pre AMD.
/Edit:Videli ste niekde predavat grafiku HIS CrossFire X1900 s chladicom od AC?
/Edit2:Dava sa tam aj tak vodnik,takze to nevadi
/Edit3: Takze ja som za grafiky HIS
HIS Excalibur X1900XT
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38912
HIS Excalibur X1900 CrossFire Edition
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38913
23 010 Kč Bez DPH
- honny
- Středně pokročilý

de i se vzduchem, navíc sluchátka...Lukfi píše:kvůli tichu?
ale SLI/CF gk pudou vzduchem chladit asi blbě, taky fakt.
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Já jsem zatím dal dohromady tohle (pak mě právě napadlo jestli to mělo bejt s monitorem, kb a myší tak jsem si to uložil a neposlal)BubakB píše:...
Sestava za 70 tisíc bez DPH... tomu řikám lahůdka
Předpokládám že taktovat se nebude...
No jestli to chce co nejdřív tak procesor by byl asi FX-60 (je sice dražší než X2 5000+ do scAM2 ale ten není dostupný, a ani FX-62 není dostupný, a ani CrossFire desky pro scAM2 nejsou dostupný)
takže to máme FX-60 = 21600
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35451
Grafika: Sapphire RX1900XT = 9300
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35393
Sapphire RX1900XT CrossFire Master = 11900
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36241
Motherboard: ASUS A8R32-MVP Deluxe = 4000
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36010
RAM: dual-channel kit 2x1024MB Corsair DDR 400MHz CL2-3-3-6 = 5100
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32557
HDD: hráči asi nemaj moc rádi loadingy takže 2x Raptor 74GB = 8400
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35215
Zatim součet cca 60 tisíc. Chybí ještě optická mechanika, zdroj (protože nevím které jsou certifikované pro CrossFire) a vodník (protože na to jsou tu taky jiný experti než já). Pokud bude voda i na grafárnách, pak se to do těch 10 tisíc asi nevejde... v tom případě buď vzít nějaký levnější disky nebo místo FX-60 vzít X2 4800+.
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý

2Lukfi: Zajímavá sestava, nejspíš se jeden při převozu do herny stratí a najde u mě doma
. Ty sestavy zas tak nespěchají, před hodinou sem sním mluvil. stačí tak za dva týdny, a ty počítače mají byt s 20`` monitorem , min 19``.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
a co klávesnice, myši a sluchátka? ty taky?Mr. Dirk píše:2Lukfi: Zajímavá sestava, nejspíš se jeden při převozu do herny stratí a najde u mě doma![]()
. Ty sestavy zas tak nespěchají, před hodinou sem sním mluvil. stačí tak za dva týdny, a ty počítače mají byt s 20`` monitorem , min 19``.
jinak teda, LCD panel 20" co umí 1600x1200 (protože pro 1280x1024 snad ani nemá cenu CrossFire) může stát i 20 tisíc...
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý

Jo jasně na ty sem zapoměl
, ty sluchadla nejspíš nějaké kossy.
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak to bude nejlepší herna v republice ... je to vůbec rentabilní ??? 
problém je, že te´d se dá sehnat kulový něco novýho pro sAM2 se dost blbě shání v takovéhle cenové hladině crossfire desky nejsou zatím SLI je ....
možná bych zkusil kontaktovat Fox ... mají slušná mašinky za slušný ceny a staví to vcelku dobře ... možná by udělali cenu atd ... taky je možnost počkat na Intel conroe ....
problém je, že te´d se dá sehnat kulový něco novýho pro sAM2 se dost blbě shání v takovéhle cenové hladině crossfire desky nejsou zatím SLI je ....
možná bych zkusil kontaktovat Fox ... mají slušná mašinky za slušný ceny a staví to vcelku dobře ... možná by udělali cenu atd ... taky je možnost počkat na Intel conroe ....
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý

2Digitaldoom: Hmm, otom sem taky přemýšlel, ale asi jo jinak by to nekupoval 
Jo a ta herna bude, jak ho znám, spíš pro něho a jeho kámoše než pro širokou veřejnost
Jo a ta herna bude, jak ho znám, spíš pro něho a jeho kámoše než pro širokou veřejnost
Naposledy upravil(a) Mr. Dirk dne stř 12. črc 2006, 20:33, celkem upraveno 1 x.
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ale je pravda že až přijde Conroe tak ceny spadnou a vrazit 15-20 tisíc do CPU který bude za měsíc stát minimálně pár tisíc míň by se mi nechtělo...
pozejtří budeme vědět jak přesně na tom Conroe je a taky budeme vědět ceny... a v srpnu určitě i Athlony zlevněj... rozhodoval bych se až podle toho o kolik bude Conroe rychlejší se SLI/CF sestavou (testů bude na netu hodně takže to určitě někdo otestuje i tak)
pozejtří budeme vědět jak přesně na tom Conroe je a taky budeme vědět ceny... a v srpnu určitě i Athlony zlevněj... rozhodoval bych se až podle toho o kolik bude Conroe rychlejší se SLI/CF sestavou (testů bude na netu hodně takže to určitě někdo otestuje i tak)
Naposledy upravil(a) Lukfi dne stř 12. črc 2006, 20:30, celkem upraveno 1 x.
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý

- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý

Dobře, teď sem s ním mluvil.. počká až vyjde conroe, a pak se uvidí...
Ps: Napište mi sem potom nějakou tu sestavu ať má nad čím přemýšlet ( po dlouhé době
). Dík
Ps: Napište mi sem potom nějakou tu sestavu ať má nad čím přemýšlet ( po dlouhé době
- STANIK#007
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- godlike
- Středně pokročilý

-
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý