Náhlý konec pamětí aneb škatulata hejbejte se

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
Lukecz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Náhlý konec pamětí aneb škatulata hejbejte se

Příspěvek od Lukecz »

Na MSI-KR3 Ultra2 provozuju 256 + 512 MB RAM od Kingmaxe a dneska mě překvapil náhlý zásek celého PC.Po restartu hlásí D-Bracket chybu pamětí - následovalo vyjmutí 256 a restart....vše ok....oprášil sem tedy kontakty a dal pamět do jiného slotu -> restart a opět chyba pamětí -> vyjmu 256 a už nefungovalo naprosto nic.....nechal sem 20 minut PC odstát a ejhle,už ta 512 fungovala :o .....měnil sem před dvěma dny všechny větráky + chladič na XP1700+,takže sem si říkal,že by to mohla být ještě deska :roll: ....nesetkal se někdy někdo s něčím podobným?? mám podezření na zlého skřítka v PC :?
jixjox
Nováček
Nováček

Příspěvek od jixjox »

Podobný problém těď řeším.
Přesouval jsem desku do nové skříně a po vrácení dvou modulů pamětí deska hlásí chybu paměti - prostě jeden modul nefunguje v žádném slotu. V jiných počítačích ale jede v pohodě.

Provedl jsem:
-reset cmos
-vyfoukání paměťových slotů
-očištění paměti
a nepomohlo.

Včera jsem přidal jeden modul navíc + ještě ten problematický a PC jede - mem test proběhl 2x a žádnou chybu nenašel. Přitom stačí pokud problematický modul nechám zapojený a vytáhnu jeden z dalších modulů a počítač už nenajede.

Fakt nechápu - máte někdo nějaké vysvětlení?
Gigabyte K8NE, Athlon 64 2800+, 2x256 DDR 400 CL2, HDD seagate 200GB SATA, Gforce 6600,
Odpovědět

Zpět na „Paměti“